Şimdi Ara

ABD'li sanatçı, Google Asistan'a silahla atış yapmayı öğretti(video)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Her geçen gün farklı bir alanda yeni yapay zeka uygulamalarına şahitlik ediyoruz ve yapay zekanın gelecekte insanların adeta eli ayağı olması artık beklenen bir gerçek. Buna karşılık tehlike yaratabilecek araçlarda(otomobil ve drone dahil olmak üzere) yapay zekaya yer verilmemesi yönünde ciddi bir tartışma var ancak halihazırda Rusya, ABD ve Çin başta olmak üzere dünya genelinde otonom savaş araçları geliştirmek için çok sayıda çalışma yürütülüyor. Teknoloji ve sanatı bir araya getiren ABD'li sanatçı Alexander Reben ise yapay zekanın tehditkar gücünü basit bir düzenek üzerinden gösterdi.


    Yapay zekanın tehlikeli uygulamalarına dikkat çekiyor 

    Düzeneği oluşturmak için standart karbondioksit tüplü havalı tabanca kullanan Reben, silahın tetiğini çekecek elektriği iletirken TP-Link'in akıllı prizinden faydalandı. Tetiği çekecek yapay zeka olarak Google Asistan'ı kullanan sanatçı, Google'ın sadece bir örnek olduğunu Amazon Echo veya başka bir yapay zeka destekli asistanın da benzer işlevi görebileceğini belirtiyor. Düzenek hazırlandıktan sonra ''OK, Google'' diyerek Google Asistan çalıştırıldı ve Reben'in ''Silahı çalıştır'' talimatıyla Google Asistan tetiği çekti.


     

    Tabi bu örnekte silahın çalıştırılmasını isteyen kişi konumundaki Reben, yapay zekayı karar alıp elmaya zarar vermekle suçlamıyor ancak yapay zekanın silahı ateşleme gibi zarar verme potansiyeline sahip bir eylemi sorgusuz olarak yerine getirmesine dikkat çekiyor. Son zamanlarda yapay zekanın savaş araçlarında kullanılmasına getirilen en büyük eleştirilerden biri de saldırgan-sivil ayrımının nasıl yapılacağı sorusu. Reben'in basit düzeneği de aslında ''Kime saldırılacak?'' sorusundan bir önceki adım olan sorgulama aşamasının yapay zeka tarafından çok da önemsenmediğini gösteriyor.

     
     







  • Teknolojiden öte felsefi bir haber. Ateşle yerine aç komutu da aynı şekilde bir sisteme güç verip saldırıda bulunabilir.

  • Terminatör var dediler geldik...

  • robotlar çok yakın bir gelecekte insanların yerlerini almaya başlıcak gibi görünüyor.İlk bakışta bu durum iyi gibi gözüksede aslında çokta iyi bir durum değil insalar işlerini kaybetmeye başlıcaklar örneğin pilotlar yakın bir zaman içerisinde yerlerini robotlara bırakabilirlerhttp://mekjet.com/blog/79-robot-pilot-pibot

  • Bunun bir de Nukleer varyantlisini yapsalar ...

  • T-100

  • Yapay zeka burada karar merci olsa anlayacağım ama yapay zekanın buradaki tek işlevi komutu algılamak/uygulamak. Gelen komutu kendi yorumuna göre uygulamıyor yani, nasıl ki evdeki elektrik anahtarına bastığımda ışığı yakıp yakmamanın kararını anahtar vermediği gibi...

    Bu düzenekteki tehlikeli unsur ancak dolu bir silah olabilir. Yoksa silahın tetiklenmesine kadar işlevsel olan tüm birimlere (kablo, motor, anahtar vs) tehlikeli damgası vurmanın mantıkla bağdaşan bir tarafı yok. Bunu tartışıyor olmak bile saçma.

  • Ben de zannettim kullanıcı hedef ismiyle şu hedefi vur diye komut verecek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.