Şimdi Ara

Apple, iPhone pil değişim programının zararını, 'gereksiz' onarım yaparak çıkarmaya çalışıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
2.198
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz Aralık ayının sonunda eski model iPhone telefonları kasıtlı olarak yavaşlattığını itiraf etmişti. Şirkete göre bu yavaşlatma işlemi eski cihazların ömrünü uzatmak ve pillerindeki performans düşüklüğünü dengelemek için yapılmış olsa da, birçok iPhone kullanıcısı şirketi dava etmişti.

     


     

    Yaşanan bu olaylar üzerine Apple, 2018 yılı boyunca iPhone müşterilerinin cihazlarının bataryasını, 79 dolar yerine, 29 dolar karşılığında değiştirmelerine olanak tanıyan batarya değişim programını duyurdu. Ancak BBC'de yayınlanan bir habere göre Apple, şirketin bu değişim programını müşterilerden daha fazla para almak için kötüye kullanıyor.

    Apple gereksiz bahanelerle servis ücretini yükseltiyor


    Josh Landsburgh adındaki bir Apple müşterisi pil değişim programından yararlanmak için cihazını şirkete gönderdiğini ve Apple'ın kısa bir süre sonra cihazındaki küçük bir darbeyi bahane göstererek kendisinden 270 dolar onarım ücreti talep ettiğini açıkladı. Söz konusu darbenin pil ile ilgisi olmamasına rağmen şirket pil değişimini ancak bu darbenin onarılması sonrası yapabileceğini belirttiği için Landsburgh, cihazının garantisini bozarak pil değiştirme işlemini yerel bir tamirhanede gerçekleştirdiğini söyledi.


    David Bowler adlı bir başka iPhone sahibi ise pil değişimi için Apple'ın kendisine, mikrofon ve hoparlöründe sorun olduğunu ve 340 dolar karşılığında tamir etmeleri gerektiğini teklif ettiklerini iddia ediyor. Bowler ise bu teklifi kabul etmediğini ve telefonunun pilini özel bir serviste değiştirdiğini belirtiyor.

     

    Apple iddialar ile ilgili suskun kalırken, konu hakkında: "Pili değişmesi gereken iPhone'ların, örneğin ekranında çatlak varsa ve bu pil değiştirme işlemini engelliyorsa, öncelikle o sorunun giderilmesi gerekiyor. Bu da tamiratın maliyetini yükseltecektir." açıklamalarını yaptı. Apple'ın bu mazareti, gelen şikayetlerle örtüşmese de tüketicilerini bir kez daha hayal kırıklığına uğrattığı kesin.

     







  • Isırılmış elma kullananlar için bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. Şirket bir bildiri yayınlayıp, tüm kullancılarımızdan bize 500 USD göndermelerini talep ediyoruz, karşılığında ısırılmış elma logolu plastik bileklik vereceğiz dese,


    90%'ı bunu yapar. Ve bütün sosyal platformlarda bilekliklerinin fotoğraflarını falan paylaşır.


    Kesinlikle abartmıyorum. Korkutucu derecede hastalıklı bir şey bu.
    İşin temelinde departmanın kar/zarar göstergelerinde ekside kalmak istememesi yatıyor. Koca telefon üretilir. Birileri kara alır. Bir departmana patlar. Sıçtık burayı temizleyin derler. Beceremezse de başarısız addedilirler. Birileri de arkadan pohpohlayarak başkalarının yerine göz koyar.

    Yıl sonu toplanılır. Rakamlar konur masaya. Neymiş efendim pil değişim maliyeti 5 milyar dolardı. 3 Milyar dolarlık değişim talebi geldi. Bu taleplerde satış/garanti sözleşmesindeki bilmem ne maddelerinden yararlanarak toplam 3.5 milyar dolar gelir elde ettik. Neticede bu program sayesinde 500 milyon dolar kazandık derler. Boyarlar süslerler, prim alırlar. Siz de paşa paşa gider bu çarka yağ döker dönmesini sağlarsınız....
    Şuan kullanmakta olduğum telefonumun bataryası %23 de kapandığı için götürdüm garanti kapsamında bakılsın diye "nokta hatasız" demezler mi 500 tam dolum sürecinizi aşmışsınız 734 sefer tam dolum şarj yapmışsınız bu yüzden garanti kapsamında değerlendiremiyoruz ve 379 TL öderseniz pili değişiriz dediler. Hal bu ki diğer 6s telefonumu yine aynı sıkıntıdan dolayı verdiğimde hiç beklemeden yenisini vermişlerdi. Birde şöyle bir saçmalıkları daha var bu ücret çıkan cihazım 5s. Pil değişim süreci hakkında bilgilendirmede iphone X den iphone SE kadar bütün modellerde garanti kapsamında sıfır TL garanti dışında 129 TL pil değişimi diyor ücretlerde bunun dışında ki cihazlara de 379 TL diyor :) yav arkadaş yeni cihazların parçaları pahalı olur bildiğim eski cihaza bu fiyatlar nedir.. Bende dün HB den xiaomi mi 6 aldım canavar akıyor cihaz :))
  • İyi bakın iSheep'ler, adamlar sıfır bir telefonun fiyatı kadar ücret istiyor. Hala anlayamadınız mı?

  • Vay Apple vay ...

  • Sıfır telefonla değişim yapıyor ya. Bence o telefonlar sıfır değil elden geçmiş ürünler.

  • Bir markanın bu kadar müridi olursa oda böyle yapar. Mağdurlar'in bir sonraki telefon tercihinin de iPhone olacağından şüphem yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slaved by makarna

    İyi bakın iSheep'ler, adamlar sıfır bir telefonun fiyatı kadar ücret istiyor. Hala anlayamadınız mı?
    Kusura bakma ama dolar 1 TL olsa idi ülkenin %90 sı APPLE kullanırdı. akılsız gösterişe meraklı bi milletiz.
  • "Pili bir günü çıkarmıyor diye gittim servise yenisini verdiler." diye anlatan bir iSheep vardı hadi çıkıp anlatsın şimdi :D

  • Pil 1 gün dayanmıyor diye servise götürünce hemen yenisini vermişlerdi ve ben de hemen mutluluktan uçmuştum. O kadar sevinçliymiştim ki, ondan sonra da hep mutluluktan uçup duruyordum. :))

  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    Sıfır telefonla değişim yapıyor ya. Bence o telefonlar sıfır değil elden geçmiş ürünler.

    Doğru tahmin ediyorsunuz hocam çoğu elden geçirilmiş refurbished ürünler. Kozmetik olarak çok iyi olanları çöp yapmıyorlar kasası gitmiş olan ama iç malzemeleri sağlam olan cihazları çöp yapmıyorlar tabi ki de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: interwap

    Sıfır telefonla değişim yapıyor ya. Bence o telefonlar sıfır değil elden geçmiş ürünler.
    Bana hiç kutusu açılmamış iphone yolladılar kulaklığım bozulunca .. telefonu alalı 2 gün olmamıştı o yüzden jest yaptılar .. Bi ay sonra olsa ilgilenmezlerdi heralde . Ama bunu hangi firma yapıyor ?


    Onun dışında dediğiniz gibi sıfır olmayan cihaz da veriyolar kabul fakat sıfırdan farksız oluyor ve sorununuz gideriliyor bunu hangi firma yapıyor ?

    Fanboy değilim zaten 4 yıllık bi cihaz kullanıyorum her yıl iphpne alanlardan değilim ama kendi deneyimlerim ve çevremden duyduğum deneyimler gerçekten markayı sevmemi sağladı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi galaxyg -- 3 Mayıs 2018; 2:31:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllarca dedik stabilite diye diye yoluyorlar sizi, ama yok efendim bu telefon bu fiyatı hak ediyor, yok efendim fakirsiniz alamıyorsunuz laf atmayın bari. 1000 dolara telefon satıyor adamlar 1000. Şunu bile savunan zihniyet var, yazık günah!

  • galaxyg kullanıcısına yanıt
    Telefonu alalı 2 gün olmuşsa ve üretim hatası belirlenmişse para iadesi ya da bire bir değişim alırsın. Aldığın ürünün telefon olmasına gerek yok tüm ürünlerde geçerlidir. Tüketici hakları diye bir şey var.
  • Öyle üç kuruşa beş köfte verir mi apple gavuru

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Isırılmış elma kullananlar için bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum. Şirket bir bildiri yayınlayıp, tüm kullancılarımızdan bize 500 USD göndermelerini talep ediyoruz, karşılığında ısırılmış elma logolu plastik bileklik vereceğiz dese,


    90%'ı bunu yapar. Ve bütün sosyal platformlarda bilekliklerinin fotoğraflarını falan paylaşır.


    Kesinlikle abartmıyorum. Korkutucu derecede hastalıklı bir şey bu.

  • interwap kullanıcısına yanıt
    Yıllardır bende aynı şeyi düşünüyorum ama kanıt olmayınca çokta birşey ifade etmiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 70 tl ye çarşıda bi dükkanda değiştirdim ilk aldığım günden iyi oldu

  • Cihazin pilinde problem olabilir, sen ekran kosesini atiyorum kirdin, pilin arizali olsa da senden ekran ucretini istiyorlar. Bu kullanici yonunden kotu ama bunu istiyorlar maalesef 😅

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Resim de gözüken ufacık çentik aslında büyük etkileri olabilecek bir durumdur. Kullanıcı tarafından baktığında basit bir çentik pil değişimşne neden engel olabilirki denilebilir. Orda kullanıcının görmezden geldiği hatta işine gelmediği bir durum var.
    Oda şu: resmde görülen çentik enrana doğru olan bir eziktir. Bir ipone da pil değişimi yapılabilmesi için ekranın sağlıklı şekilde yerinden sökülebilmesi gerekir. Resimdeki çentik gibi durumlar her zaman ekranın yerinden çıkartılmasına engel olmuştur. Yani ekranı sökerken ekranın kırılmasına çatlamasına ciddi anlamda sebep olur. Ekranın oturdupu yuvada kasokuşturdupu için ekranı sökmek için müdahale ettiğiniz anda ekran elinizde kalır.
    (Not: genius olarak çalıştığım yıllarda bizzat yaşadım)

    Yani işin özü teknisyen onarım riski gördüğü anda onarımın riskine asla girmez. Yani mahalle telefoncusu gibi “yaw bakarız ederiz çözeriz hallederiz” diyemez. Ya olur ya olmaz demek zorunda. Arada kalırsa büyük sıkıntı.
    O yüzden bu resimden yola çıktığımızda bende olca cihaz değişimi gerekli derdim. Çünkü ekran yerinde çıkartılırken oluşacak riski almam. Çünkü o çentik kullanıcının hatası benim yada apple ın değil. Kullanıcı tabiki kasıtlı yapmamıştır ancak bu sorun onarıma engel ise o onarım yapılmaz. Bir spnraki tercih ücretli cihaz değişimi teklif edilir. Burada amaç daha çok para kazanalım vs ile alakası yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Olaya bu kadar basit bakmayın. Bir basit arıza diğer bir arızanın onarımına engel ise o engel ortadan kalkmalıdır.

    Mesela ekran da ufak bir çatlak var pil değişecek
    Mecbur ekran ücretinide vericeksiniz. Çünkü oil değişirken ekran yerinde sökülmek zorunda ekran sökülürken iyice parçalanır o yüzden ekran parasını vermeniz gerekir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sakarboy S kullanıcısına yanıt
    Pili dogubank esnafi degistirmiyo. Bunun kendi ozel aleti var ve onunla degisiyor. Cihazin icinde herhangi bir parca vs zarar gelme ihtimali yok.

    Ekranla cihazi birbirine ust taraftan bir parca tutuyor ve bunun on kamera disinda hic bir baglantisi yok.

    Benim demek istedigim su. Ki ben bu durumu bir defa yasayarak degil yuzden fazla ayni problemi gordugum icin soyluyorum. Ekran koseleri kullanilan bazi ekran koruyuculardan dolayi bazen cok kucuk catlaklar olusturabiliyor. Bos orasi ve dustugunde kirilabiliyor. İc sisteme hic bir zarari olmasa bile 629tl gibi rakamlar isteniyor. İstenen suruyle cihazin icini dahi gordum ve en ufak zarar yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi freakofnature -- 3 Mayıs 2018; 12:30:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.