Şimdi Ara

Yapay zekadan güç alan LG V30S ThinQ ve V30S+ ThinQ resmen tanıtıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
620
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • LG, Mobil Dünya Kongresi'nin hemen öncesinde V30 akıllı telefonunun yenilenmiş bir sürümünü duyurdu. LG V30S ThinQ olarak adlandırılan yeni telefon gelişmiş yapay zeka özellikleri ve yükseltilmiş RAM kapasiteyle öne çıkıyor. Şirketin belirttiğine göre V30S ThinQ modeli de tıpkı V30 gibi V30S ThinQ ve V30S+ ThinQ olmak üzere iki farklı varyant olarak sunulacak.

     

    İkili arasındaki tek fark dahili depolama miktarı. V30S ThinQ varyantı 128 GB dahili depolama alanıyla gelirken Plus modeli  256 GB kapasiteye sahip. Her iki cihazın da V30'dan 2 GB fazla olmak üzere 6 GB RAM'le donatıldıklarını belirtelim.

     


    Yapay zeka entegrasyonu


    LG, Mobil Dünya Kongresi'ne G6'nın halefi gibi Samsung Galaxy S9'la kapışabilecek bir telefon getirmeyeceği için şirket tüketicilerin aklını çelmek adına V30S ThinQ'daki yapay zeka entegrasyonunu ön plana çıkarmış durumda. Peki bahsi geçen bu AI özellikleri neler getiriyor?

     

    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S9 ve S9+'ın resmi tanıtım videosu sızdı
    LG'nin yeni akıllı telefonunda Vision AI ve Voice AI olmak üzere iki yapay zeka bileşeni var. Vision AI, adından da anlaşılacağı üzere V30S ThinQ'nun kamerası ile çalışıyor. Kullanıcıların fotoğraf deneyimini arttıran bu yapay zeka bileşeni AI CAM, QLens ve Bright Mode olmak üzere üç kilit özelliğe sahip. Kısaca bahsedecek olursak:

     


    AI CAM: Bu özellik sahne analizi yaparak portre, yemek, evcil hayvan, manzara, şehir, çiçek, gün doğumu ve gün batımı olmak üzere önceden yüklenmiş sekiz çekim modundan birini önerebiliyor.

     

    QLens: Bir çeşit alışveriş asistanı olan QLens, kameraya gösterilen ürünü internet üzerinden en düşük fiyata nereden satın alabileceğinizi söyleyecek. Ayrıca benzer ürünleri nereden alabileceğiniz konusunda da sizi bilgilendireceğini ekleyelim.

     

    Parlaklık Modu: V30S ThinQ'nun kamerasına entegre edilmiş bu özellik dört bitişik pikseli birleştirerek tek piksele dönüştürüp ışık hassasiyetini arttırabiliyor. Böylelikle düşük ışık koşullarında bile daha aydınlık görüntüler elde edebiliyorsunuz. Tek dezavantajı, daha düşük çözünürlükte bir fotoğraf ortaya çıkması.

     


    LG V30S ThinQ fiyatı ve çıkış tarihi

    Yeni akıllı telefondaki Voice AI teknolojisi ise kullanıcıların sesli komutlar kullanarak uygulama çalıştırabilmesini ve telefonun ayarlarını yapabilmesini sağlıyor. Yani belirli bir seçeneği aramak için artık ayarlarla uğraşmanıza gerek kalmayacak. Ayrıca Google Assistant ile birlikte çalışabildiğini de belirtelim.

     

    LG, yeni V30S ThinQ ve V30S+ ThinQ modellerinin mavi ve platin gri renk seçenekleriyle ilk olarak kendi anavatanı Güney Kore'den başlamak üzere Mart ayında satışa sunulacağını söyledi. Akıllı telefonların fiyat etiketi ise henüz bilinmiyor.

     

    LG V30S ThinQ Tüm Özellikleri


    - Sekiz çekirdekli CPU içeren Qualcomm Snapdragon 835 yonga seti

    - 2880 x 1440p çözünürlüklü 6.0 inç OLED FullVision ekran

    - 6 GB RAM, 128 GB depolama (V30S+ ThinQ'da 256 GB), microSD kart yuvası (2 TB'a kadar)

    - 16 MP F1.6 ve 13MP Geniş Açı F1.9 lensli çift arka kamera

    - F2.2 diyaframlı 5 MP Geniş Açı selfie kamerası

    - Qualcomm Quick Charge 3.0 ve Kablosuz Şarj özellikli 3.300mAh pil

    - Android 8.0 Oreo

    - Boyut: 151.7 mm x 75.4 mm x 7.3 mm; Ağırlık: 158 gram

    - 4G LTE, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0 BLE, NFC, USB Tip-C 2.0 (3.1 uyumlu)

    - IP68 Suya ve Toza Dayanıklı / MIL-STD 810G Uyumlu

    - 32-bit Hi-Fi Quad DAC, HDR10, Parmak İzi Tarayıcısı








  • Telefonun özellikleri iyi ama malum kronik sorunlar ve lg servisi nedeniyle çok sıkıntılı yaratacak telefon olmuş.

  • Geçen sene G6 mevzusunda olan şey olacakmış gibi. O kadar yapay zeka mevzusu eklemişsin telefonuna. Tasarım desen kullanıcıların birçoğundan geçer not almış. Ses desen herkes hayran. E bari işlemcisini de sd845 e yükselt tam olsun. " sd835 ile şu anda herşeyin yapılabileceğini bende biliyorum. Ama kayda değer bir para verdiğiniz bir telefonun zaten 1 sene eski olduğunu bilmek alırken düşündürür yani. Tabi fiyatını Sony gibi bayağı düşük tutarsa o zaman problem kalmaz. "

  • S9 ve S9+ karşısında hiç şansı yok. Yapay zeka özellikleri ilk V30'dan bu yana mevcut olsa ve piyasalara daha erken adım atsaydı belki farklı şeyler konuşuyor olurduk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 25 Şubat 2018; 15:53:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • LG bence Full HD+ kullanmamakla hata ediyor. Koy bunun yanına +4500mah batarya, tut fiyatını rakiplerinden uygun. Çok kişi geçmiş kronik sorunları falan düşünmeden alır bu tarz cihazı.
  • Sd835 seçimi yanlış olmuş yeni bir telefon için ama agresif bir giriş yaparlarsa piyasaya ithalatçı yada normal şekilde tekrardan yükselişe geçebilirler ben çok beğeniyorum v serisini

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sırf kulaklık amfisi için şu telefon alınır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkhair

    Geçen sene G6 mevzusunda olan şey olacakmış gibi. O kadar yapay zeka mevzusu eklemişsin telefonuna. Tasarım desen kullanıcıların birçoğundan geçer not almış. Ses desen herkes hayran. E bari işlemcisini de sd845 e yükselt tam olsun. " sd835 ile şu anda herşeyin yapılabileceğini bende biliyorum. Ama kayda değer bir para verdiğiniz bir telefonun zaten 1 sene eski olduğunu bilmek alırken düşündürür yani. Tabi fiyatını Sony gibi bayağı düşük tutarsa o zaman problem kalmaz. "

    V30+ şu an 4400TL. Hiç Sony gibi ucuza gelmesini beklemeyin. İnternetten daha ucuza TR garantili Note 8 alabiliyorken işi çok zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Klasik LG işte yine bir önceki SOC ile çıkarıyor, hiç akıllanmayacak...

  • LG bitmiş

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • V30 u bile doğru düzgün goremezken bi de bu çıktı

  • Piyasadaki en güzel telefon. Eğer LG Türkiye telefonu getirseydi Note8 ile S8+ arası bir fiyata sahi olurdu ki o zaman kesinlikle alırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zampara1234

    Piyasadaki en güzel telefon. Eğer LG Türkiye telefonu getirseydi Note8 ile S8+ arası bir fiyata sahi olurdu ki o zaman kesinlikle alırdım.

    Türkiyeye bir şekilde gelir fakat fiyatı uçuk olacaktır.
  • riaz kullanıcısına yanıt
    Türkiye'ye bir şekilde geliyor hocam. O konuda sorun yok.

    Ama dediğiniz gibi fiyatı uçuk oluyor. Tüm dünyada Note8 den daha ucuza satılırken, burada Note8 den daha pahalıya satılıyor. O sebepten de almam asla..



    Şuan ithalatçı note8 i 3200tl ye alabiliyorsunuz. V30 un fiyatı da 2900tl olmalıydı mesela.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zampara1234

    Türkiye'ye bir şekilde geliyor hocam. O konuda sorun yok.

    Ama dediğiniz gibi fiyatı uçuk oluyor. Tüm dünyada Note8 den daha ucuza satılırken, burada Note8 den daha pahalıya satılıyor. O sebepten de almam asla..



    Şuan ithalatçı note8 i 3200tl ye alabiliyorsunuz. V30 un fiyatı da 2900tl olmalıydı mesela.

    bana kalırsa v30 2,500 TL'den yukarı olmamalı ,
    çünkü pek tercih edilmiyor zaten aldığımızda değer kaybedecek.
    Samsung ve Iphone beğenin beğenmeyin potansiyeli çok zarar etmiyorsunuz
    pahalı telefon almak biryerde yatırım işi , bu fiyata yurtdışında ne arabalar alınabliyor.
  • LG Türkiye garantili V30+ şu an 3.800 TL'ye kadar indi. 1,1-5 ay içinde 3.000 e düşerse düşünülebilir.

    Tüketiciye yaptıkları muameleden sonra alınmayı hiç haketmiyor aslında ama telefon cidden boyut ve tip itibarı ile çok iyi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.