Şimdi Ara

Rus mühendisler nükleer tesiste Bitcoin madenciliği yapmaya kalkıştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Sadece bilgisayar veya bu iş için özel olarak tasarlanmış cihazlarla Bitcoin madenciliği yaparak para kazanmak kulağa oldukça cezbedici geliyor ancak madencilik donanımlarının fiyatı ve yüksek elektrik maliyeti Bitcoin madencilerin kazancını önemli ölçüde azaltıyor. Rusya'da gizli bir nükleer tesiste görev alan mühendisler ise bu iki harcama kalemini ortadan kaldırarak Bitcoin madenciliği yapmaya kalkıştı. Rusya merkezli Interfax haber ajansının haberine göre Rusya Federal Nükleer Merkezi'ndeki birkaç mühendis, tesisteki süper bilgisayarlarla Bitcoin madenciliği yapmaya çalıştı.

     

    Gizli tesiste madencilik girişimi 

    Yaklaşık 20.000 kişinin çalıştığı ve Sovyetler Birliği döneminde ilk nükleer bombanın üretildiği tesis, haritalarda genellikle yeri gösterilmeyen Sarov şehrinde bulunuyor. Sınırları tel örgü ve güvenlik güçleriyle çevrili şehre dışarıdan herhangi bir ziyaretçinin girmesi de yasak. Rusya için oldukça önemli ve bir o kadar gizli olan bu tesiste geçtiğimiz günlerde bir grup mühendis, tesiste bulunan 1 petaflop işlem gücüne sahip süper bilgisayarlarla Bitcoin madenciliği yapmak için harekete geçti. Güvenlik nedenleriyle internet bağlantısı bulunmayan süper bilgisayarları madencilik için çevrimiçi hale getirmeye çalışan mühendisler, güvenlik birimindeki mühendislerin bu hareketi fark etmesi sonucunda yakalandı. Yerel basının haberlerine göre mühendisler hakkında tutuklama kararı verildi. 


     

    Tesisin basın sözcüsü Tatiana Zalesskaya da yaptığı açıklamasında mühendisler hakkında ceza davası açıldığını doğruladı. Madencilik de dahil olmak üzere tesisteki bilgisayarların özel amaçla kullanılmasının teknik açıdan uygunsuz bir girişim olduğunu açıklayan Zalesskaya bu girişimin ayrıca cezalandırılabilir bir faaliyet olduğunu kaydetti. Tutuklanan mühendislerin sayısı ve tesisteki görevleri hakkında detaylı bir açıklama ise yapılmadı. 


    Öte yandan tutuklanan mühendisler Sovyetler Birliği'nden kalma askeri bölgeleri Bitcoin madenciliği için kullanmayı düşünen ilk kişiler değil. The Ice Rock Mining isimli madencilik şirketi Kazakistan'ın Almatı kentindeki bir mağarada bulunan eski bir Sovyet sığınağında madencilik faaliyetleri yürütmeyi planlıyor. Şirket yeraltı sığınağının doğal soğukluğundan faydalanarak operasyon maliyetlerini düşürmeyi amaçlıyor. 








  • 1 günde ne kadar çıkarırdı?

  • Oradaki bilgisayarı ağa bağlayacaksın ve kimse farketmeyecek

    Anladım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam bi cinebench dener sonra işime bakardım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tugrul_512bit -- 10 Şubat 2018; 0:36:24 >
  • Sistemle madencilik kasmak sorun değil, gizli sistemi internete açmak sorun, kan alırlar kamil kan. Ruslar böyle geri zekalı mühendisleri nereden bulup da işe almış asıl orası acayip.

  • Madenciliğin zararları Ruslar engel koysun bu sisteme

  • Hadi beeeee

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitcoin bitsinciler neredesiniz :D Hadi bu forumu da patlatalım :D

  • Bu Ruslar hiç ders almıyorlar. Şu nükleer santrallerle oynamaktan vazgeçin artık. Çernobil zorunlu ders olarak ilk okulda verilmesi lazım bunlara.

  • Ne kadar kazanırlardı ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim aklıma gelmdedi değil , la dedim koy barajın veya nüklleer tesisin dibine gelsin paralar :D

  • boş duracağına kazsalardı ya :D

  • Kamilleri kes
  • görevimiz tehlike

  • Nükleer bir tesisi internete bağlamak sanırım dünyadaki en büyük gerizekalılık örneklerinden biri. Belkide bitcoin bahanedir, ajanlık faaliyeti de olabilir.
  • quote:

    quote:

    Orijinalden alıntı: dtcfli

    Ne kadar kazanırlardı ki.

    Sadece tutuklanmışlar, ne kadar ceza kazandıkları belli değil :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 11 Şubat 2018; 11:51:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Yok hocam. Tesisteki bilgisayarlarla bitcoin madenciliği yapsalar ne kadar para kazanırlardı. Sonuçta süper bilgisayar bunlar :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orasını anladım zaten, ben de diyorum ki yapabildikleri tek kazanç direkt tutuklanmak olmuştur:)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emre1393

    Sistemle madencilik kasmak sorun değil, gizli sistemi internete açmak sorun, kan alırlar kamil kan. Ruslar böyle geri zekalı mühendisleri nereden bulup da işe almış asıl orası acayip.

    Anlamadığım şöyle yapsalar olmaz mıydı üretirsin coin 'i atıyorum 5 günlük ürettin internetsiz ortamda boyut olarak 500 mb veri oldu ve sonra o veriyi disk ile alıp standart bir bilgisayar olan ve interneti olan bilgisayarı açıp oradan borsaya yükleme yapsalar olmaz mıydı?? Tam bilmiyorum da internetsiz coin üretilebiliyor mu bilgilendirirseniz sevinirim..
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    İnternet kullanarak blockchain yapısı üzerinden bitcoin kazanmak için gerekli şifreleri çözüp bitcoin kazanabiliyorsun. Ancak süper bilgisayar ile çok fazla şifre çözmeye başladığın anda sistem şifre çözümü ile kazanılacak bitcoin miktarını otomatik azaltıyor.

    Sonuçta madencilikten kazanılacak bitcoin taleb artınca azaldığı için Rus mühendisler ancak ilk birkaç gün belki birkaç coin kazanabilirler.

    Tabii o da beleş olarak fena para değil.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.