Şimdi Ara

Erdoğan açıkladı: “Yerlisi yapılabiliyorsa yabancısı alınmayacak”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
0
Favori
11.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yazılım, savunma sanayii vb. ürün ve hizmetlerde yerlileştirme çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Resmi Gazete’de geçtiğimiz hafta yayınlanan genelge ile Yerlileştirme Yürütme Kurulu oluşturulmasına dair karar alınmıştı.
     

    Bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada “Ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı, sistemi acil durumlar haricinde dışarıdan hazır olarak almayacağız" dedi.

     

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı üreticilerin işlerine gelmeyince ürettiği ürünü vermediğini hatta şantaj malzemesine dönüştürdüğünü aktardı. ABD’nin Erdoğan’ın korumalarına silah satışını geri çekmesi ile ilgili olarak, “İşlerine gelmeyince bize tabanca vermeyenlerin diğer silahlar konusunda nasıl bir tavır içinde olduğunu, olabileceğini az çok tahmin edersiniz. Kritik savunma sanayi ürünlerimizin kendi imkânlarımızla üretme işine belirli bir düzeyde girmemiş olsaydık şuanda ne halde olurduk? Bunu düşünmek bile istemiyorum.” dedi.

     

    “ Gerekirse daha fazla zaman ve para harcayacağız”

    Yerli sistemlerin üretiminde uluslararası savunma sanayi kuruluşları ile işbirliği yapılabileceğini vurgulayarak, “Gerekirse daha çok zaman harcayacak, hatta gerekirse daha çok para harcayacak ama mutlaka kendi tasarımlarımızı, ürünlerimizi, sistemlerimizi geliştireceğiz. Şartlarımızı kabul ederek bizimle birlikte çalışmak isteyen uluslararası savunma sanayi kuruluşları ile işbirliğine elbette varız. Ama bu işbirliği asla hazır alım şeklinde olmayacak.” dedi.

     

    Günümüzde kendi ürün ve yazılımını kullanmak büyük önem taşır hale geldi. Geçtiğimiz aylarda SAP firması müşterilerine dijital ambargo uygulamış ve “Benim yazılımım üzerinden İran’a satış yapamazsın” demişti. Bir başka olayda da Trump, Erdoğan’ın korumalarına silah satışını durdurmuştu. Alınan karara ne kadar bağlı olunacak zamanla göreceğiz.








  • Burdaki avare çok bilmiş mühendislere de iş verse reis iyi olur.sürekli Amerika rüyası kurmak yerine bir işe yararlar belki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marsli61 -- 6 Şubat 2018; 19:04:48 >
  • marsli61 kullanıcısına yanıt
    Kafan pırıl pırıl kardeş güle güle kullan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CooL_ROMEO kullanıcısına yanıt
    Bunu söyleyen Örümcek adam mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marsli61 kullanıcısına yanıt



    Güzel bir uygulama. Daha fazla zamana ve maliyete değecek olmasına rağmen yapılması ayrı bir cesaret istikrar ister. Onuda ancak Reisimiz başarabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SurlarÖnünde -- 6 Şubat 2018; 19:39:23 >
  • Cebindeki telefonu yavaşça kenara bıraksın öncelikle. (FaceTime yerine de dün duyurulan PTT messengerı kursun kullanmaya başlasın)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: marsli61

    Burdaki avare çok bilmiş mühendislere de iş verse reis iyi olur.sürekli Amerika rüyası kurmak yerine bir işe yararlar belki.

    Keşke verebilse verseydi böyle mi olurdu hahahahah :D
  • tanreall T kullanıcısına yanıt
    Erdoğan açıkladı: “Yerlisi yapılabiliyorsa yabancısı alınmayacak”



    Başlığı okudunuz değilmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • her konuda yerli davası. (e posta , otomabil , motor , uçaktı vs) bi halt olmayacak.

    dönecek dolaşıcak

    en sonunda futbola patlyacak.
  • Buğdayı bile dışardan alırken kusura bakmayın ama, hiç samimi gelmiyor böyle laflar..

  • Yerli malı yurdun malı ama parçaları dışardan 😀

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha 10 yıl önce binlerce "yerli" fabrikayı, telekomu vs... "özelleştirip" yabancılara satmadık mı?
  • tanreall T kullanıcısına yanıt
    tanreall saçmaladın işte, kabul et, ve onurunla çek git konudan

    illa muhalefet olmak için saçmalamamayı öğrenemediniz gitti. Halen sıvamaya çalışıyorsun. Sizin gibi ülkeye ayak bağı olup sendeletip geri bırakan sözde muhalefet olmasaydı şuan ekonomik olarak Almanya seviyesinde bir ülkeydik. Senin gibi arkadaşlarım var aynı onlar gibi cevaplar veriyorsun, ezberlenmiş sözler, cevap vermeye tenezzül edesim gelmiyor. hadi git iyi partine oyunu ver


    Biride gelmiş fırsat bu fırsat diyerek Trollerin efendisi Sözcü'nün hikayeler serisinden haberlerini paylaşıyor. Ne günlere kaldık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SurlarÖnünde -- 6 Şubat 2018; 19:57:36 >




  • http://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/yatirimda-aslan-payi-imam-hatiplerin-2187073/

    Bu kafayla çoğu şeyi dışardan alırız.

    Ülkede artık eti,sütü,tahılı,hötü,zötü dışardan ithal ediyoruz sayelerinde,ülkede yerli üretime destek herşey bittikten sonra akıllarına geliyor.
  • Milleti zorluyorsan demek ki senin yaptığın daha kötü sen daha iyisini yap millet zaten ona yönelir bak vestel çöplerine samsungdan çok para istiyor millet enayi mi halkı zorlamak hak mı Allah sormaz mı bunları
  • Pardüsü ilk çıktığı yıllarda ikinci işletim sistemi olarak kullanmıştım ve destekler kesilince gerçekten üzülmüştüm.

    Umudumuz, geçte olsa destek görmesi ve verilen sözlerin tutulması.
  • Bunu söyleyen adamın sarayının camları Amerikadan, fidanları Almanyadan geliyor, kullandığı bilgisayar ve telefon Apple marka. VIP uçağının iç dekorasyonunu dahi Amerikada özel olarak yaptırdı.



    Bu lafı söylerken insan utanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal 17 yil sonra anca tik etti beyefendilere demekki.

  • erdi özüağ meizunun hikayesini anlatmıştı meizu ilk iphone kopyaları yapıyor sonra apple dava açıyor meizu kapanmanın eşiğine geliyor sonra halk destek çıkıyor emperyal firmaların ezdiği firma diye şimdi meizu dünyanın en çok telefon satan firmaları arasında türkler de taklit etmeyi bırak bi parçayı dışarıdan alsın yerli makı değil ki montaj montaj diye başlıyor millet çay içerken bile yerli çaykur yerine lipton alan muhalifler var yeter ki devlet para kazanmasın.Vestel o kadar tasarım yapar gövde üretir android romunda değişiklik yapar hemen montaj bu neymiş içinde snapdragon varmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi javaprof -- 6 Şubat 2018; 20:27:42 >
  • Yabancı giremezken nasıl rekabet olmasını bekliyorlar. Bakın operatörlere sadece 3 taneler diye milleti ayakta dikiyorlar, diğer konularda da böyle olur. 2 tane marka birbirinden dandik telefonu dünyanın parasına satar kesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.