Şimdi Ara

Elektronik sigarada korkutucu rapor: Kanser riski ve kalp hastalıkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Son dönemde bilimin gelişmesiyle sigaranın zararları daha net bir şekilde anlaşılır oldu. Ortaya çıkan bu zararlardan kaçmak isteyen fakat nikotinden de vazgeçemeyen insanların tercihi ise elektronik sigaralar oldu. Görünen o ki bu seçenek de masum değil.
     

    Kansere yol açıyor

    New York Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen araştırmada elektronik sigara kullanımının kanser ve kalp hastalıklarına maruz kalma riskini önemli ölçüde arttırdığı tespit edildi. Farelerle yapılan deneyde normalde 10 yılda kullanılacak olan miktar 12 haftalık süreçte tamamlanarak yapılan gözlemde e-sigara kullanımının canlıların mesane, kalp ve akciğerlerinde DNA defektlerine yol açabileceği belirlendi. Ayrıca DNA tamirini de engelleyen nikotin akciğer proteinlerinin üretimini de kısıtlamış.
     

    Öte yandan Sigaranın içerdiği diğer zararlı kimyasalları da düşündüğümüzde çalışmanın sonucu aslında çok da şaşırtıcı değil. Bununla birlikte kısa bir zaman içerisinde 10 yıllık içimin gerçekleştirilmesi de normal hayatta gerçekleşmesi oldukça güç bir durum ancak yine de zararların değişmeyeceği net.
     

    Normalden biraz daha az zararlı

    Ayrıca yapılan araştırmada kanser oluşumuna yol açtığı düşünülen nitrözaminlerin e-sigara kullanıcılarının vücut sıvılarında normal sigara içenlere kıyasla %97 oranında daha az bulunduğu da aktarılan diğer bilgiler arasında ki bu değer yine de sağlıklı bir bireye göre bir hayli yüksek.

     
     
    Bilim adamları şu an için sadece hayvanlar üzerinde yapılan deneyin 1 yıla kadar insanlar üzerinde de tatbik edilmesiyle asıl sonuçların ortaya çıkacağını aktarırken, halihazırdaki koşullarda iki sigara türünden birisinin daha zararlı olduğunu söylemek için henüz erken olduğunu belirtti.

    Ek olarak elde edilen verilerin FDA'ya sunulan ve e-sigaraların tütün ürünleri benzeri etkilerine göre değerlendirilmesi gerektiğini savunan teklifleri desteklediği de gelen diğer bilgiler arasında.
     

    İki ucu keskin bıçak

    Bununla birlikte şu ana kadarki çalışmalara baktığımızda insanları kararsızlığa sürükleyecek sonuçlar elde edilmiş. Zira kimi çalışmalar sonucunda elektronik sigaraların önemli ölçüde daha az zararlı olduğunu kanısına varılırken kimi çalışmalarda ise elektronik sigaraların da dikkate alınması gereken istenmeyen etkilerinin bulunduğu sonucuna ulaşılmış.
     
     
     
    Son olarak elektronik sigaraların daha az zararlı olduğu sonucu ortaya çıksa dahi nikotinin tek başına yol açtığı sorunlar ortada. Hatta konu ile ilgili olarak yine araştırma ekibindeki profesörlerden Moon-shong Tang'ın nikotinin geleneksel bilgilerdeki kadar masum olmadığının altını çizmesi de bunu destekler nitelikte. Dolayısıyla en iyisi herhangi bir tütün ürünü kullanmamak olarak görünüyor.
     
     







  • Bizim burda ona iki ucu boklu değnek diyorlar ama 🤔

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ''diğer zararlı kimyasallar'' diye bahsedilen şeyler nedir? Elektronik sigara içerisinde doğal yani bitkisel gliserin(şuruplarda kullanılır), yapay gliserin(yiyeceklerde kullanılır), aroma(yiyeceklerde, parfümlerde, sabunlarda, içeceklerde vs) ve nikotin(patlıcanda da var) bulunuyor. Zararlı kimyasallar bunun neresinde? Eğer kullandığınız cihaz kalitesiz ise, içerisinde bulunan ısıtma teli önerilmeyen metallerden biriyse veya sahteyse o zaman zararlı kimyasallar açığa çıkacaktır. Ayrıca her e-sigara araştırmasında üzerine gidilen neredeyse tek etmen nikotin oluyor. Ancak nikotin zorunluluk değildir, satın aldığınız likitlerde de- kendi yaptığınız likitlerde de nikotin derecesini ayarlama şansınız var. Yani nikotini kullanmadan da e sigara içebilirsiniz. Tanıdığım bir çok kişi nikotinsiz likit içiyor.
    Tamamen zararsız değil tabi ki, hiç sigara kullanmamış birinin kesinlikle başlamaması gerekiyor o yüzden. Ama sigara bağımlılığı için , sigaraya göre oldukça sağlıklı bir alternatif e sigara.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hazarRS -- 30 Ocak 2018; 14:55:41 >




  • sigara şirketlerinin yemlemesiyle hazırlanır bu tip raporlar. Benzerleri gıda sektörü için de yapılır. Şayet mısır şurubu güzellenecekse birilerine rapor hazırlatılır, aklanır. Kalp hastalıklarıyla mücadele derneğinin internet sitesinde kırmızı et tarifleri paylaşması buna bir örnektir.

  • 10 yılda tüketebileceği nikotin miktarını 12 haftada vermek nedir? Vücud bir şekilde yavaş yavaş alınırken kendi kendini onarabilecekken bu kadar yüklemeyle test yapmak saçma olmuş.
    10 yılda tüketeceğiniz yağ miktarını 12 haftada tüketirseniz herhalde ondada kesin diğer tarafı boylarsınız.

  • Rapor “Philip Morris’in katkıları ile” cümlesi ile bitse daha inandırıcı olurdu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sigara içmeyen adama elektronik sigara iç diyen yok ki zaten. Sigara içmeyen birine göre değerlerin daha yüksek olmasının ne önemi var? Sigaradan çok daha az zararlı olduğu bi gerçek. Elektronik sigara sayesinde birçok insan önce sigarayı hatta sonra elektronigi bıraktı.

  • tunc@y kullanıcısına yanıt
    Philip morris yapmaz hocam jti falandır o adamlar kendi elektronik sigarasını çıkardı (bkz: iqos)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkisi de boş iş.
  • diyet ürün elektronik sigara antideprean vs vs bunlar tabiki zararlı şeyler
    mesele bu kişilerin beyninde illa ağzına çıbuk takacak
    irade sıfır bunlardan medet umuyorlar sonrada faydalı diyecekler nerdeyse
    dışardan alına yapay şeyler hep zararlı
  • Ben elektronik sıgara ile sigrayı bıraktım hemde günde 2 tane uzun malbus içiyordum. Şuan elektronikte içmiyorum normal sigarada içmiyorum.

    Elektronik sigarayı anlamadan bilmeden kullananların pek yorum yapma hakkı olmamalı çünkü hepsi yanlış bilgilendirme yapıyor .

    Elektronik sigara da zararlıdır normal sigarada zararlıdır.

    Elektronik sıgara likitinde 3-4 ana madde vardır bunlar

    Gliserin
    Nikotin
    Aroma
    Propilenglikol

    ki eger isterseniz sadece nikotin ve gliserin ile içebilirsiniz yani 2 madde eder max .

    Gelelim bildigimiz paket sigaraya :) zaten tutun topraktan 1000 e yakın zehir ile doguyor ve fabrikasyon işlemlerle eklenenlerı saymıyorum bile. Bununla beraber yakılarak içildiğinde ise 3000 üstüne cıkıyor kimyasallar .


    Şimdi hangisinin daha zararlı olduğunu anlayabilmek zor olmasa gerek değil mi ?
    Anlamıyorsanız karşıda olmayın bu kadar !!!


    Hesapta her ülke sigaraya karşı ama deli gibi kazanc saglıyorlar :) siz siz olun aklınızla dalga geçilmesine izin vermeyin .

    Elektronik sistem kurup kullanmak biraz uğraş ve öğrenme arzusu ister ama kolaya kaçanlar yakar bir sigara ve sonra bu teknolojiye bok atar .




  • 2 senedir full elektronik sigara içiyorum. Hem sağlığım hemde cebim rahatladı. E sigara kaliteli likitle kullanıldığında (nikotinli yada nikotinsiz) normal sigaraya göre %90 daha az zararlı olduğu kanıtlanmıştır. Ben eski bir tütün firması çalışanı olarak söylüyorum. Geçen sene iqos diye likitsiz yine stickle kullanılan elektronik aksamlı bir sigara getirecektik. Bu iqosunda sağlığa daha az zararlı oldu kanıtlanmıştı. Ancak Tabdk dan ruhsat çıkmadığı için rafa kalktı. Ortamda e sigaraya kaldığı için şimdi bu şekilde patlayan sigaralar ,aman buda zararlıymış yok bilmem ne diye likit içenlere sarıyorlar ama atı alan üsküdarı geçti. Buhar candır can ;)

  • FasTBoY kullanıcısına yanıt
    Suyun sağlığa zararı adı altında bir insana günde 20 litre su içirip sonra -Su İçmek Sağlığa Zararlı- diye makale yazmak gibi bir şey olmuş yaptıkları.

  • Sakin ola gencler en cok begeni alan mesaj sahibinin yazdiklarina kanmayin, elektronik sigara bitkisel bazli zararsiz besin gibi birsey asla degildir, icerisinde bir cok kimyasal barindirdigi gibi uretildigi ortamin hijyeni de cok onemlidir. Hele aroma ve pg olayina hic girmek istemiyorum.



    Kaldi ki E-sigara tiryakiligi asla sonlandirmaz, nikotinin kölesi olmaya devam edersiniz, hatta normal sigaraya oranla aldiginiz nikotin tam kestirilemedigi icin nicotine rush sikilikla yasanan bir durumdur.



    Gunun sonunda bu mereti mutlaka birakmaniz lazim baska cikis yok, nargileymis, e-sigaraymis kendinizi kandirmayin derim..

  • yılların donanımhaberi olmuş mynet :) bir sonraki haberde de vergi düşmanı diğer kanatlara değinin, mesela kaçak elektrik. sigarayı bırakıp esigara kullananlara göre daha çok getirisi olur :)

    başlık benden, kaçak elektrik öldürüyor !!!11!

  • e-sigara daha iyidir kullanan bilir...

  • Normal sigara sağlığa %100 zararlıdır. Elektronik sigara ise kalitesiz likit kullanılmadığında iyi bir likit ile %2.5

    Elektronik sigaranın verdiği %2.5 e de zararlı diyorsanız sokağa çıkmayın.
    Sokakta arabalardan ve bacalardan çıkan gazlar vs daha zararlı.

    Yukarıdaki deneye de inanmıyorum. BBC Elektronik sigara belgeseli izleyin.
    https://vimeo.com/215184753

    Son olarak söyleyeyim. Hayatımda hiç Sigara veya Elektronik sigara içmedim.
    Ama elektronik sigara içilen yerde hiç rahatsız olmuyorum...

  • Bu haber sigara lobisinin işi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Donanımhaber Allah aşkına kaç para aldınız böyle bir haber yazmak için? Başka da sözüm yok. Sigara bırakmak için alternatif arayan ve bu alternatif sırasında akcigerinden nefes almasına kadar düzelmesine sebep olan alternatifi kötüleyerek renginizi belli ettiniz.

  • Tam donanımhaber editörlerine yakışır tarzda bir haber sunumu olmuş.

    Önce dikkat çekici bir başlık at, sonra alakasız bir içerik gir, tık aldın mı işlem tamamdır!!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.