Şimdi Ara

# PS3 1.60 update etmeden online kullanabilme rehberi #

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.162
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.60 versiyonun ve diğer proxy programının çıkması ile olay daha da kolaylaştı.Bunun amacı daha önceki versiyon 1 anlatımımda da değinmiştim. Online bağlanırken size son update' i yapmanızı istiyor. Bu yöntem ile hem update etmeden girebiliyorsunuz PSN ye hem de online oyun oynayabiliyorsunuz. Bizzat test ettim Motorstorm ile. 256K ile son hızla sıfır lag ile ksuursuz bir oyun oynadım. Gelelim rehberimize :

1) Önce şu dosyayı çekin :http://fus01.ps3.update.playstation.net/update/ps3/list/us/ps3-updatelist.txt
    2) Sonra c:\windows\system32\drivers\etc\hosts dosyasını metin okuyucu ile açıp en alta aşağıdakileri yapıştırıp kaydedin.

67.15.88.46 fus01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 fjp01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 feu01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 fkr01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 fuk01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 fmx01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 fau01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 fsa01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 ftw01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 fru01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 fcn01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 dus01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 djp01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 deu01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 dkr01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 duk01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 dmx01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 dau01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 dsa01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 dtw01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 dru01.ps3.update.playstation.net
    67.15.88.46 dcn01.ps3.update.playstation.net

3) Şu programı çekin : http://rapidshare.com/files/22294276/PS3_ProxyServer_Installer-ENGLISH.rar.html
    4) Programı başlatıp Bilgisayarınız ip sini girin. (Bilmiyorsanız çalıştıra "CMD" yazın sonra açılan sayfada "ipconfig /all" yazın oradaki ipyi bir yere kaydedin )

5) Programda replace files sekmesine girin .Add tuşuna basın . Burada 2 tane satır bir tane noktalı tuş en sağda bulunuyor. soldaki yere : "http://fus01.ps3.update.playstation.net/update/ps3/list/us/ps3-updatelist.txt" yapıştırın tırnaklar olmadan. sağ kısmına demin indirdiğiniz updatelist.txt dosyasının yerini belirtmeniz laızm.Onu da noktalı tuşa basıp yerini bulup dosyayı seçin.

6) Programın en başına tekrar gelip Start tuşuna basın.Settings'den network settings' e girin
    7) Internet Connection Settings e tıklayın
    8) Wired ya da wireless bağlantınıza göre seçim yapın
    9) Custom Address Settings e gelip sağa basın
    10) Auto-Detect , Sağa basın
    11) Ip Address Setting 'de Auto yapın .
    12)MTU,auto seçip sağa basın
    13) Proxy ye gelip USE seçip sağa basın.
    14) Demin kaydettiğimiz PC IP adresini buraya girin.8080 kısmını öylece bırakın.Modeminizin PC ve PS3 için 8080 TCP/UDP portlarını açmayı unutmayın.
    15) UpNp enabled yapın (burası önemsiz ama siz yin e de enable seçip sağa basın)
    16) Ayarları onaylayın.
    17) Test connetiction yapmadan ana menüye çıkın.
    18 ) Sign In deyin ve artık update etmeden yeni oyunları oynayın.

Bu yazının tamamını ya da bir kısmını izin almadan herhangi bir yere koyulmasını istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Resident -- 22 Mart 2007; 22:22:08 >

• quote:

1) Önce şu dosyayı çekin :http://fus01.ps3.update.playstation.net/update/ps3/list/us/ps3-updatelist.txt

Sanırım üstteki link amerikan versiyonu için.Japon için olan aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.Linkteki 1.60 japon için.Resident,eğer düşündüğüm gibi değilse söyle yazıyı kaldırayım.Ellerine sağlık.
    japon için
    Türklük, Atatürk ve Cumhuriyet vazgeçilmezim. Küfür edene küfür etmekten çekinmem. Dini bütün gruplar tehlikelidir ve düşmanımdır. Din eğitimini sadece Devlet verir, gerisi çıkarcıdır. Fesli köpek, Armağan gibi Türk düşmanlarını örnek verenlerle çarpışırım.

• Benim makine japon ama ben bunları kullanıyorum. Zaten firmwareler standart oluyor. Tek dsya. İçinde her türklü regiona sahip dosyalar var. Zaten bizim makinalarda bulunan ps2 emotion engine için de ayrı dosya yok. Herşey her makina için tek dosyada yer almakta.
    -REFERANSLARIM : Bakkal ,İnternet cafeci,Köpeğim,Börtü,Böcük ve ismi aklıma gelmeyen her türlü virüs,bakteri,mantar, mikrop çeşitleri ....
  • 1.3 ü update etmeden internete girebiliyoruz yani öylemi? oyunlar fln...
  • replace file diye birşey yok senin verdiğin dosya .pkg uzantılı dosyaları yüklemek için verilen dosya yani PSN'den download edilerek kurulan oyunları pc'ye çektikten sonra pc üzerinden PS3'e kurmaya yarayan programcık. myfranco senin verdiğin dosya linki .pup yani update dosyası bu durumla ilgisi yok o dosyanın Resident'ın verdiği ise update list bir tür firmware check listesi yani firmware numaran check edildikten sonra bağlanıyorsun. "txt" dosyasını açıp bakarsanız firmware versiyon 0.00 olarak işlendiğini görüceksiniz programcık şunu yapıyor Ps3 nete bağlanırken otomatik olarak bu check olayını yapıyorken programcık txt dosyasına yönelndiriyor 0.00 görünce update gereği olmadığı için online oluyorsunuz.

Fakat yanılmıyorsam bu yöntem 1.5+ firmwarelerde işliyor son 1 aydır çünkü bu konuda önlem alındı 1 ay öncesine kadar resistance online oynuyordum sonra sony bir önlem aldı ancak 1.50 ve üstü firwaredekiler hala bu yöntemle online takılabiliyorlar ben 1.31'deyim ve maalasef olmuyor. eğer 1.32 ve aşağısı bir fw varsa şu an için online şansı yok ancak 1.50 ve daha üstünde iseniz evet update etmeden bu yöntemle online oyun PSN bağlantısı kurabilirsiniz arkadaşlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1 PC den 2 KO açma yöntemi.
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

replace file diye birşey yok

/>

quote:

senin verdiğin dosya .pkg uzantılı dosyaları yüklemek için verilen dosya

Bu bir proxy programı haliyle netle ilgili online işlemleri ayarlıyor. Dolayısıyle 10 işe de yarayabilir. .Zaten dediğim gibi şuan kullanıyorum. Ve eski yazdığımdan daha basit olduğu için ve başta da belirttiğim gibi farklı programlar sonradan çıktığı için yazdım. ilk versiyonda ps3proxy programı çıkmamıştı. *.pkg uzantılı dosyaları ps3 e indirmek de aynı mantığa dayalı. Dns programı yerine proxy kullanıyoruz.

• Doçent verdiğin linki kontrol et senin verdiğin link PS3 Proxy by 3r1c 60kb. olan dosya resimdeki ise "Ps3 Proxy Server" ise 1.91mb.

Resimdeki ps3 proxy server halbuki ilk mesajda linkini verdiğin dosya yalnızca dediğim işi yapıyor başka bir esprisi yok
    -REFERANSLARIM : Bakkal ,İnternet cafeci,Köpeğim,Börtü,Böcük ve ismi aklıma gelmeyen her türlü virüs,bakteri,mantar, mikrop çeşitleri ....
  • ok oldu şimdi bir ufak hatırlatma daha deniyecek arkadaşlara PS3 Proxy Server kurmak için .net framework kurmanız gerekiyor 20 küsur mb bir dosya microsoftun sitesinden indirebilirsiniz
  • 1.32 Versiyonu için olmuyormu bu...
    quote:

link patlamış... bunu yapmak istiyorum ama yapamıyorum... nasl olcak bilen varmı?
  • Update yaptıysan zaten sorun yok. Ben Update yapmadan oynamaya çalışıyorum, v.1.32 benim PS3, internette çok araştırdım Aslında çok mantıklı yorumlar okudum. 1.52 ye kada rupdate yapabiliriz, çunku zaten çıkacak loader EU versiyonları için bu kadar bekledi. US lerde zaten çalıştırmayı başardılar.. yani bu da demek oluyorki gelecek program 1.50 ile çalışabilecek (EU PS3 lerin çıkış versiyonu) 1.6 ya update etmek risk ama.

aslında içimden bi ses Etme Update 1.32 ye geri dönmen hayal olur diyor ama... yapacam sanırım 1.52, sonra ver coşkuyu ninja gaiden virtua tennis gt falan.. Butun demo linkleri mevcut...

Sons of Liberty saol kardeş yaa bende saf gibi üstüne tıklıyordum :P

"Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını alışkanlık haline getirmiş milletler, evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini ve daha sonra da istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." M. Kemal ATATURK
  • acaba bu yöntem hala geçerli mi arkadaşlar ? 1.50 ps3 ile 256k internetle resistance oynanırmı lagsız ? rehberi yazan arkadaşa da teşekkürler :)
  • bu sistem 2 gündür hata veriyor psn ye girmiyor sony engelledi galiba fw bypass yöntemini kullanan arkadaşlar sizden ne haber
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.