Şimdi Ara

Çin'in güneş enerjili yolu hırsızların kurbanı oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  

     
    Çin'in uzun bir süredir üzerinde çalıştığı güneş enerjili yol projesi 28 Aralık'ta Shandong eyaletinin Jinan şehrinde kullanıma sunulmuştu. Yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda olan otoyol, şeffaf beton içeren yapısıyla bir ilk niteliği taşırken beton katmanının altına yerleştirilen 10.000'den fazla güneş paneliyle yetkililer, çevredeki haneler için enerji üretmeyi ve hatta ilerleyen dönemlerde elektrikli otomobilleri doğrudan şarj edebilmeyi hedefliyorlardı ancak açılmasının üzerinden sadece 1 hafta geçen otoyol ilginç bir hırsızlık olayına konu oldu.


     

    Hırsızların Amacı Bilinmiyor  

    Yetkililer 2 Ocak sabahı yaptıkları inceleme esnasında otoyolda, yaklaşık 15 santimetre genişliğinde ve 2 metre uzunluğunda bir parçanın eksik olduğunu fark etti. Kendi başına kopması neredeyse imkansız olan parçanın profesyonel bir hırsızlık girişimine konu olduğunu düşünen yetkililer bu ihtimalle birlikte kimin ne amaçla bu hırsızlığı gerçekleştirdiğini anlayabilmiş değil. Çin'de güneş panellerinin son derece ucuz olduğu düşünüldüğünde bu hırsızlığın maddi kazanç için değil de sabotaj amacıyla yapılmış olabileceği akıllara geliyor. Alınan parçanın çok küçük olması ve yol kullanıma açıldıktan sonra hırsızlığın yapılması ise olayın sabotaj olmadığını işaret ediyor.


     

    Yerel medyanın haberlerine göre hırsızların çaldığı parça otoyoldan son derece başarılı bir şekilde ayrılmış. Bu durumda hırsızların, parçanın zarar görmemesi için ekstra bir çaba harcadığı tahmin edilirken parçayı çalan kişilerin otoyoldaki teknolojiyi anlamak adına hırsızlığı gerçekleştirmiş olma ihtimali de kuvvetleniyor. Hırsızlar otoyolda kullanılan güneş panellerini çoğaltmak ya da otoyoldaki fotovoltaik yapıyı daha ucuz bir kopyayla satışa sunmak adına parçayı çalmış olabilir. 


     

    Yetkililerin ifadelerine göre çalınan parçanın yeniden hazırlanması ve otoyola yerleştirilmesi birkaç bin yuana mal oldu. Onarım çalışmalarının ardından yol tekrar kullanıma açılırken şimdi güvenlik güçleri hırsızların kimliklerini ve neden otoyoldan parça çaldıklarını araştırıyor. 








  • Çinliler artı kendi kendini çalar hale gelxi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız olmadığımızı bilmek güzel :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdem3113

    Yalnız olmadığımızı bilmek güzel :)

    Hırsızlık tüm Dünya'da var fakat hırsızlığa bizim gibi sessiz kalan başka bir millet yoktur.Bizim, senin, çocuğunun geleceğinizi çalıyorlar ama sesini çıkaran yok...
  • Çinde panel ucuz, hırsızlığı cezası da büyük. Belli ki adamlar incelemek, kopyalamak için çalmış. Bizim logar kapaklarını çalan fareler gibi değil.

  • Profesyonel dediklerine göre bizden biri çine gitti kesin.

  • bizdeki uyari lambalarindaki gunes panelleri niye hala calinmadi diye merak ediyordum. belli degeri kiymeti olan seyler neticede. muhtemelen bizim hirsizlar daha bunlarin ne ise yaradigini ne kadar ettigini anlamadiklari icin.

  • Teşhisi de hemen koymuşlar: Profesyonel hırsızlık...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adanada elektik direğinin zemini tutan vidalarını çalıyor adam. satsa 1 lira eder 10-20 bin liralık hasar çıkıyor. kanunu öyle bir ayarlayacaksınki. aç olduğu için ekmek çalanla bu tarz salakca hırsızlık yapanları bir tutmayacaksın. bi kaç tanesine müebbet ver bak bi daha yapan kalıyormu

  • Çin çin bağları :))

  • İstismar haberinde aynı siyasi diyaloglar, hırsızlık haberinde, telefon haberinde, taciz haberinde. Kendinileri trollük yapıyor, kendileri beğeniyor. Kendileri çalıyor kendileri oynuyor.

    Bide bizde olsacılar var, onlarda bunların kuzenleri, onlarda başka bir sürü, sürü derken koyun falan anlamayın, koyun bir işe yarıyor, bu sürüler ise yiyip içip kanalizasyonu dolduruyor.
  • Siyasi ya da ticari casusluk faaliyeti

  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolwes

    Profesyonel dediklerine göre bizden biri çine gitti kesin.

    Bizimkiler hiçbir konuda profesyonel olamaz. Hırsızlık konusunda bile.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.