Şimdi Ara

Artan telefon fiyatları tüketici hakem heyetlerinde limit yükseltti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Artan telefon fiyatları tüketici hakem heyetlerinde limit yükseltti

    Tüketicilerle satıcılar arasındaki olası uyuşmazlıklarda tüketicilerin başvurusu ile devreye girerek hakların korunması noktasında karar alabilen Tüketici Hakem Heyetleri, son 5 yılda ciddi oranda sorunu çözüme kavuşturarak pazardaki satıcıların özellikle elektronik sektöründeki başına buyruk davranışlarına sınırlama getirmişti.


    2015 yılından bu yana ise artan dolar kuru ile özellikle elektronik ürünlerin fiyatlarındaki artış, tüketicilerin başvuru yapabilecekleri baremin altında kalan sorunlar yaşamasına neden olmaya başlamıştı bu da başvuruların azalmasına neden olmuştu. Bugün üst düzey bir akıllı telefon fiyatlarının 6 bin lira seviyelerini bile aştığını düşünürsek işin vahim bir boyut kazandığı görülüyor. Limiti 3 bin 610 lira olan hakem heyetleri de sadece bu kadarlık bir karara hükmedebildiği için sorun aslında tam anlamıyla çözülemiyordu.


    Bu konuda bir düzenlemeye giden Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Tüketici Hakem Heyetleri’nin limitini 6 bin liraya kadar yükseltecek bir düzenlemeye gidiyor. Bu rakam iPhone X dışındaki tüm akıllı telefonları güncel rakamlar doğrultusunda karşılayabiliyor. Tabi yüksek donanım özelliklerine sahip örneğin dizüstü bilgisayarlarda  bu rakamın daha yukarılara çıktığı aşikar. Bu durumda olası uyuşmazlıklar için hukuki yollardan hak aramak dışında bir çare şimdilik yok gibi görünüyor.


    Tüketici Bilgi Sistemi Çalışmaları

    Bu arada bakanlık heyetlerin iş ve işlemlerinde kullandığı Tüketici Bilgi Sistemi’nin de daha aktif bir şekilde kullanılması yönünde çalışma yürütecek. Özellikle hakem heyetlerinin verdiği hatalı kararlar sonucunda mağduriyeti giderilen sonrasında ise satıcıların işi mahkemeye taşıyıp aksi yönde karar aldırması neticesinde avukatlık ücreti, icra masrafı gibi yaptırımlarla karışalan tüketicilerin sorunlarının çözülmesi planlanıyor.


    Bakanlık bu noktada sayıları binin üzerine çıkan hakem heyetlerinin birlikte karar alabileceği, ortak görüş yürüteceği bir yapı üzerinde çalışmalar yürütülüyormuş. Özellikle raportörler ile koordinasyonun sağlanması ve tüm verilerin dijital ortama taşınması planlanıyor. Düzenleme kısa sürede hazır hale getirilerek yürürlüğe girecek.

     







  • Mantıklı bir hamle fakat 6b lira sadece telefon için mi? Misal 10b liraya laptop alındı sorun çıktı hakem heyeti yine 6b üzerinden mi sınırlı yoksa telefon harici limit farklı mı?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Satıcılar düzgün olsa Amazon gibi kimse tüketici hakem heyetine başvurmaz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Güzel haber

    Geçen hafta lazım olacak gibi oldu. Ancak limitler telefon için düşüktü.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MasterLoki

    Satıcılar düzgün olsa Amazon gibi kimse tüketici hakem heyetine başvurmaz.

    Satıcılar ile alakası yok. Bizim insanımız kansız. Amazon'u ta buradan ne kadar yonttular. İyi niyet suistimal etmede dünyada bizim kadar ileri giden millet yoktur. Ülkenin % 90'ı şark kurnazı. İyi niyet bu topraklarda baş ağrıtmaktan başka işe yaramaz.
  • Aslında mantıklı bir karar fakat yinede bunlar yerine ekonomiyi düzeltelim diye uğraşsalar keşke.
  • Bir şikayette bulunuyorsun,

    Cevabı 4 ayda zor geliyor.

    Ne yapılıyor acaba 4 ay boyunca merak ediyorum.

    Bu süreyi en geç 1 aya çekmek çok mu zor?

    Millet yeni telefon almak istese, sonucun açıklanması 5 ay sürüyor nerdeyse. 4 5 ay telefonsuz kal diyorlar yani..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5bin tl ustune bir islem yapmiyorlar.



    Daha gecen bir sorunla alakali musteriyi yolladim. Rakam bizim bakabilecegimizin ustunde onyuzden bakamiyoruz diyip gondermisler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel olmuş. Firmalar resmen at koşturuyorlar, meydan boş ya!

  • En sevdiğim kurum olur kendileri.Bugüne kadar kaç tane başvuru yaptım, hepsinde de mağduriyetimi giderdiler.Sadece süreyi kısaltsalar çok daha güzel olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı bir düzenleme olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Valla siz tüketici suçlu diyorsanız aynı kefede sizde varsınız. Hiç mi problem yaşamadınız alışverişiniz sonrası merak ediyorum ? Tüketici hakem heyeti denilen kurum o zaman neden var onuda merak eder oldum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türk lirasının her yıl tepe taklak değer kaybettiği ortamda hükümetimiz her yıl halktan alacağı tüm vergi, harç haraçlara enflasyona ek kol gibi zam yaparken böyle halkın yararına şeylere on senede bir el atmaya lüzum görmezler.

  • Geç kalınmış bir değişiklik. Fiyatların bu kadar sık değiştiği bir ülkede her yıl sınırın güncellenmesi gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Amazon u nasil yonttular ? Aliexpress te urun gelmedi deyip parayi geri aliyorlardi adamlar tr ye mal gondermek istemiyorlardi gonderimi kesmislerdi bir ara :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Aynı şekilde bir ara Amazon'a çeşitli müşteri memnuniyeti adı altında neler yapıldı, forumda hepsi vardır. Burada itiraz edenler de onlar işte. Herörö yapıyorlar. Kendilerini biliyorlar çünkü.
    Hak aramak ile hakkını bilmek ile iyi niyeti suistimal etmek çok farklı şeyler. Bak 2. elde bile bir çok satıcı ( ben dahil ) Get, GG gibi satış yapmıyor. Zira paraya çevirmek için sıfır aldığım ekran kartımı satıyorum adama, daha bandrolü açılmamış, yalvar yakar binbir rica GET istiyor açıyoruz, alıyor takıyor, kasasına uyduramıyor, alttan ekran kartının metalini kesiyor sonra bana geri yolluyor 14 gün iade hakkım var diye. İyi niyet bu topraklarda işe yaramıyor. Aynı adam Avrupa sınırlarına girince medeni insana dönüşüyor.

    Hep bir çakallık peşinde koştuğumuzdan burnumuz b.ktan kurtulmuyor işte.
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    çakallar yüzünden normal tüketici de öpülsün mü o zaman? çakalları ayıklayacak sistem kursunlar, ne dürüst tüketici ne de dürüst satıcı zarar görsün. kredi notu olayı gibi satıcı/tüketici alış-veriş notu gelsin iki tarafta ona göre ticareti gerçekleştirsin. illa bir tarafa yönelik kural konulmasın diye söyleseniz buna yönelik çözüm belirtseniz. genelleme yaparak yanlışa düşüyorsunuz.
  • Donanımhabere bir şeylermi oluyor, son günlerde gezdiğim konularda siyasi trollük göremiyorum, acaba bir temizlik söz konusumu, malum yorumlar siliniyormu yoksa daha kötüsünemi hazırlanıyorlar?
  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Çünkü biz ayda 1500€ asgari ücretle yaşamıyoruz kopardığımız yanımıza kar kalıyor. Bunu kimseyi savunmak için söylemiyorum yalnızca bu durumun altında yatan tek sebep bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LambayaFunfDe kullanıcısına yanıt
    Yani param azsa paramın yetmediği şeylere her türlü dalavere diyorsun. İşte % 90 diyoruz inanmıyorlar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.