Şimdi Ara

Tablet pazarı son üç yıldır sürekli geriliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tablet pazarı son üç yıldır sürekli geriliyor


    Teknoloji sektörünün saman alevi gibi yanıp sönen trendlerinden birisi de tablet pazarı oldu. İlk iPad modelinin tanıtılması ile kendisine çıkış yolu bulan modern tablet pazarı, sürekli piyasaya çıkan yeni modellerle büyüdü ve sürekli genişledi.


     


    Her çıkışın bir inişi


     


    Ne var ki bu yükseliş sadece 4 yıl sürdü. 2014 sonlarından itibaren gerek tüketici ilgisinin düşmesi ve buna bağlı olarak üreticilerin uzaklaşmaya başlaması düşüşü de beraberinde getirdi.


     


    Yapılan üçüncü çeyrek analizlerine göre tablet pazarının son 12 çeyrek dönemdir üst üste düşüş yaşadığını görüyoruz. Aslında pazarda asıl düşüş gösteren Samsung ve payları belirli bir yüzdenin altında kalan diğer üreticiler. Bunun haricinde önemli artışlar var.


     


    Ayrıca Bkz.Android işletim sistemi var ancak sadece cep telefonu

    Yıllardır Fire serisi tabletlerinden vazgeçmeyen Amazon, standart Android tabletlerden uzaklaşanları yakalamayı başarmış. Firma 4.4 milyon satış ile yıllık yüzde 39 civarında artış yakalamış.


     


    Tablet pazarının lideri konumunda olan Apple ise inişli çıkışlı grafiğe devam ediyor. Firma 10.3 milyon iPad satışı ile yüzde 11.4 büyüme yaşadı. Huawei 3 milyon satış ile yüzde 18.8 büyüme gördü. Lenovo da 3 milyon satış ile yüzde 8.9 büyüdü. Samsung bu dönemde gerileme kaydetti ve 6 milyon tablet satışı ile yüzde 8 düşüş yaşadı.


     


    Tablet pazarının önümüzdeki dönemde yükseliş yaşaması beklenmiyor. Büyük ekranlı akıllı telefonların çok yaygın olması tabletlerin etkisini oldukça kırdı. Ayrıca Windows tarafında ikisi bir arada melez tablet modellerinin yaygınlaşması da önemli bir etken oldu.


     







  • Tablet boyutuna yaklaşan telefonlar yüzünden olmasın.

    Birde ben air2 almıştım zamanında başka bir tablet alma gereği duymadım gayet yeterli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1ses1 -- 10 Kasım 2017; 14:58:17 >
  • Zamanında söyledik dinlemediler burun büktüler. Daha da azalacak. Çünkü klavyesi yok ve bir bilgisayarın yerini tutmuyor. Telefonlar da yeterli büyüklükte ve oldukça güçlü. İhtiyaç değil ve ekstra bir getirisi de yok 3 5 spesifik durum dışında.

  • samsung daha da beter olacak. Yaptığı tabletlerin sayısını samsung bile bilmiyordur. 50000 tane model var, biri farklı işlemcili , biri farklı ekranlı, biri yok kalemli , biri kalemsiz ama sd kartlı , öbürü kalemli ama sd kartsız (örnek olarak söylüyorum) ve saçma sapan sm serileri ile ne aldığınızı bilemiyorsunuz. Şahsen web tasarım, yazılım, sosyal medya, seo ve temel seviye grafik işlemleri için hibrit bir cihaz şeker gibi olur. ipad pro'nun bir tık üstü ama macbook'un bir tık altı fena olmazdı.

  • almaya değer tablet yok, ben tableti telefon kadar önemli görmüyorum o yüzden gidip kalın çerçeveli 1 gb ramli 7-8 inç tabletlere 500-1000 lira vermem. En azından türkiye de almaya değer tablet yok.
  • windows tablet almak en akıl karı olandır bence

  • ARM de 64 bit gercek Windows tabanli pc ler cikmak uzere . Ya IPad Pro ya da Windows ARM tabanli FULL PC 64 bitlik tabletler olacak.

  • Tablet gereksiz ve über lüks bir cihaz. Telefonun ekranı büyüsün büyümesin, tablet yeni bir teknolojik cihazdı ve popüleritesi yüksek olduğu için baya satmıştı fakat millet tadını aldı artık niye alsınlar ki? Bir getirisi yok.

  • Microsoft Surface Pro bu alanda en iyi çözüm. Çok uzun süredir Lenovo Miix 700 kullanıyorum, 64-bit 4GB tam sürüm Windows 10 Pro var üstünde. Program olsun, oyun olsun, web gezintisi olsun, telefon inceliğinde cihazda yapmadığım şey kalmadı. Tabletler çok gereksiz ama bu tarz 2si1 cihazlar müthiş bir çözüm.

  • Android silver çıkmadı, tek sebep bu.
  • Windows tabletler sistem olarak(sonuçta direkt bilgisayar, akıllı telefonların büyüğü değil) iyide doğru dürüst touch uygulama yok. Bu yüzden tablet olarak kullananlar her alanda sıkıntı çeker, android-ios kullanım kolaylığının çeyreğini bulamaz.



    Fire tabletlerin çok satmasının nedeni de çok ucuz olması. Ekranları biraz dandik(düşük çözünürlük dolayısıyla düşük ppi koyuyorlar çoğu modele) ama genel olarak bakınca ihtiyaçları karşılıyor. Kimse fire os için o tablete yönelmiyor yani.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.