Şimdi Ara

Apple TrueDepth kamera üretimi yavaş yavaş dengeleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple TrueDepth kamera üretimi yavaş yavaş dengeleniyor


    Apple’ın iPhone X modeli ile birlikte teknoloji dünyasına sunduğu TrueDepth derinlik algılama sistemi ne yazık ki üretimi olumsuz etkiledi. iPhone X üretimi Eylül ayına yetişmediği için Kasım ayında piyasaya çıkmak zorunda kaldı. Halen devam eden üretim sorunları nedeniyle APple beklediği kadar iPhone X modelini piyasaya çıkaramayacak. Firma gelecek yıl aynı problemi yaşamak istemiyor.


     


    Çok gelişmiş


     


    Firmanın TrueDepth olarak tanımladığı biyometrik yüz tanıma sistemi etkinliğin en çok ses getiren yeniliklerinden birisi olmuştu. Sistemde derinlik sensörü, nokta tarama sensörü ile kızılötesi sensör yer alıyor ve bugüne kadar en güvenilir yüz taramasını yapıyor. Hatta karanlıkta bile kullanıcının yüzünü başarılı bir şekilde aydınlatabiliyor.


     


    TrueDepth kamera sisteminin en sıkıntılı bileşeni nokta tarama sensörü. Nokta projektörü de denen bu sensör kullanıcının yüzündeki 30 bin noktayı tarayarak haritalanmasına yardımcı oluyor. Face ID’nin milyonda bir yanılma payı bu hassasiyet sayesinde gerçekleşiyor.


     


    Ayrıca Bkz.iPhone X ön siparişleri tarihi rekor kırdı

    Nokta projektörü iki bileşene sahip. VCSEL adındaki lazer projektör galyum arsenit materyalinden imal ediliyor. Apple bu bileşeni 3 firmadan tedarik etmek niyetindeydi. Finisar Corp. istenen kaliteyi yakalayamayınca Lumentum Holdings Inc. ve II-VI Inc. firmalarına yük bindi. Firmalar buna hazırlıksız yakalanınca da üretim yavaşladı.


     


    Diğer bileşen ise lens camı ve Heptagon ile HiMax tarafından üretiliyor. LG Innotek ve Sharp ise projektör ile lensi birleştirerek son halini veriyor. Ne var ki bu ikili de birleştirme işlemlerinde düşük verimlilik ile çalışıyor. Şu ana kadar üretilen projektörlerin sadece yüzde 20’sinin Apple’ın istediği hassasiyeti yakalayabildiği ifade ediliyor.


     


    Uzun ömürlü


     


    Apple’ın TrueDepth kamera teknolojisini gelecek yıl piyasaya çıkacak iPhone modellerinin en az birinde kullanmayı planladığı biliniyor. Bu bakımdan üretim konusu daha çok önem kazanmaya başlıyor.


     


    Analiz uzmanı Ming-Chi Kuo yaptığı araştırmada TrueDepth kamera üretiminin yavaş yavaş dengelenmeye başladığını ifade ediyor. Apple tekrar aynı hatayı yaşamak istemiyor ve kısa süre içerisinde kameranın üretimini arttırmak istiyor. Bu bakımdan üretim tarafında sıkıntılar mercek altına alındı ve çözüm bulunmaya başlandı.


     


    Bir süre önce Apple’ın FaceID doğruluk oranını bir miktar azalttığı ve bu sayede TrueDepth kamera üretiminin hızlanmaya başladığı gündeme gelmişti. Apple ise bunu şiddetle yalanladı. Kuo’nun raporuna bakacak olursak Apple’ın VCSEL projektörünü üretmek için yeni bir tedarikçi daha bulduğu veya bileşenleri birleştirme konusunda LG Innotek ve Sharp’ın verimliliği yakalamaya başladığı kanısı ortaya çıkıyor.


     


    Apple’ın yeni modellerde kullanacağı TrueDepth kamerasında herhangi bir iyileştirme veya yükseltme olmayacağı belirtiliyor. Böylece üretim tarafında yakalanan verimlilik bozulmadan yeni nesil iPhone’lara entegre edilebilecek. iPhone 8s veya iPhone 9 serisinin geleneksel olduğu gibi Eylül sonu Ekim başında stok sıkıntısı çekmeden piyasaya çıkmış olacak. 


     







  • Şu kameraları kullanarak bir nesneyi tarayıp üç boyutlu resmini oluşturacak doğru düzgün bir program yapmadılar hala. Bir ara Microsoft yapıyordu ama seneler oldu ses yok. Üç boyutlu yazıcılardan çıktı almak çocuk oyuncağı olur.

  • Madem çok düşük verimlilik var neden erkenden seri üretime geçip kaynakları boş yere israf ediyorsunuz ki? Çevreci örgütlerden bu konuda bir protesto bekliyorum. Verimliliği belli bir seviyeye çıkarmadan seri üretime başlamak aptallıktır.

  • REK-LAM-LAR

  • Yan tarafa koy bir parmak izi tarayıcı, olsun bitsin.

  • https://forum.donanimhaber.com/iphone-x-uretimini-arttirmak-icin-face-id-dogruluk-orani-azaltiliyor--129573359#129573359

    haberin yarısı neden bu haberden copy paste

    toplama haber mi yapmaya başladın ekrem reyiz

    bir paragraf ondan bir paragraf diğerinden başlığa da at bir şey zaten haberlerin %80i başlığı gram yansıtmıyor sorun olmaz
  • Reklam yayınlayacaksanız , delikanlı gibi konunun altına reklam içeriğidir yazın. Gerçeği yansıtmayan habercikler..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dr20mouse

    Madem çok düşük verimlilik var neden erkenden seri üretime geçip kaynakları boş yere israf ediyorsunuz ki? Çevreci örgütlerden bu konuda bir protesto bekliyorum. Verimliliği belli bir seviyeye çıkarmadan seri üretime başlamak aptallıktır.

    https://www.apple.com/tr/environment/
    Apple'ı çevre yönünden eleştirmek, hmm...

    Ha madem kaynakları verimli kullanmak önemli. Samsung, Huawei gibi firmalar giriş, orta seviye ayağına kaynakları gereksiz tüketmeyip üst, amiral gemisi için kaynak kullansın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Orta seviye telefonlar fabrikada %80 verimliliğin altında mı üretiliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    iPhone X'in milyonlarca kişiye yetişmesi lazım. O yüzden LG ve Sharp düşük verimlilikte olsa üretmek zorunda. Sonraki modellerde bunun olmayacağı belirtilmiş. Yani bir talep meselesi var.

    Orta seviye telefonlar da artık amiral gemilerinin malzemelerini kullanıyor. Bakıyorsun çift kamera, çerçevesiz OLED ekran ama içinde snapdragon 600 bilmem kaç. Yani yazık değil mi o OLED ekrana. Ya IPS yapıp cihazı ucuz yap ya da sd 835 falan koyup hakkını ver. Boşuna Android çöplüğü demiyorlar işte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 30 Ekim 2017; 22:43:9 >
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    okurken damarlarımdan kanın nasıl geri çekildiğini hissettim elimdeki mouse yere düştü





    Apple TrueDepth kamera üretimi yavaş yavaş dengeleniyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Fazla yorma kendini, kansız kalır üşütürsün. Mantığı boşver sen yanal düşün.
  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    Peki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.