Şimdi Ara

Intel Core i7-8700K’nın oyun testleri geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
2.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel Core i7-8700K’nın oyun testleri geldi
     
    Intel’in Coffee Lake platformu çekirdek sayısında getireceği artış sebebiyle donanım dünyası tarafından merakla beklenmekte. Yeni nesil işlemcilere uygulanan ambargo süresi henüz dolmuş değil lakin bir inceleme ekibinin paylaştığı veriler merakımızı bir nebze olsun giderdi.

    Şu ana dek gelen sonuçlar hep benchmark testlerine dairdi, dolayısıyla benchmark testleri her ne kadar oyunculara Core i7-8700K hakkında bir takım bilgiler verse de gerçek hayattaki durum halen merak konusuydu.

    Oyun testleri duruma göre değişkenlik gösteriyor

     
    1080p Ultra ayarlarda yapılan testlerde Ashes of the Singularity, The Witcher 3, Rise of the Tomb Raider, The Division ve Hitman gibi hali hazırdaki popüler oyunlara yer verilirken, bazı oyunlarda yeni model i7-7700K ile başa baş durumda bazılarında ise kaydadeğer performans artışı gözlemlenmiş.

    Test sisteminde GTX 1080 Ti’ın kullanıldığını ve işlemcilerin her ikisinin de 4.5 GHz'de görev yaptığını belirttikten sonra değerlere geçelim. Olumlu sonuçlardan başlayacak olursak, örneğin Witcher 3’te i7-7700K’lı sistem ortalama 119.3 FPS alırken 6 çekirdek 12 izlekli Coffee Lake çözümünün yer aldığı kurulumda sayaç 141.8 FPS’yi göstermiş.
     
    Intel Core i7-8700K’nın oyun testleri geldi 
     
    Hitman’de ise yine aynı sırayla 139.8/153.7 FPS değerleri kayda geçerken Ashes of the Singularity’de 41.8 FPS’den 48.3 FPS’ye yükseliş söz konusu. The Division ve Rise of the Tomb Raider’da ise ne yazık ki herhangi bir artış meydana gelmemiş.

    Aslına bakılırsa burada oyunların işlemci bağımlı olup olmadığına göre bir artış gerçekleşmekte dolayısıyla yeni bir sistem toplamak istemek isteyenlerin oynayacakları oyuna göre değer mi değmez mi muhakemesini yapmaları faydalı olacaktır.

    Benchmark skorları ve Intel'in yol haritası

     
    Biraz da benchmarklardan söz edelim. Yeni işlemciyle ufak tefek render işlerini halletmeyi hayal eden kullanıcılar için tabi ki de güzel haber var, i7-7700K’nın 38,56 saniyede tamamladığı çoklu çekirdek testini i7-8700K 28,64 saniyede tamamlarken tek çekirdek testinde hiç bir fark yok desek herhalde yalan söylemiş olmayız.
     

     Intel Core i7-8700K’nın oyun testleri geldi
     
    Açıkçası Sky Lake'den Kaby Lake'e geçişte de yükselen saat hızları dışında bir performans artışı yoktu. Anlaşılan o ki Intel aynı mimariyle 3. kez bizlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Doğrusu çoklu çekirdeğe gerçekten ihtiyacı olmayan bir i7-6700K kullanıcısının işlemcisini biraz gıdıklamasında fayda var hatta ihtiyaçlarına göre '' bu sistem beni biraz daha götürür'' diyebilen Haswell i7-4770K'lı sisteme sahip bir oyuncu için bile benzer şeyleri söyleyebiliriz. Tabi son yargı kişiden kişiye değişen bir durum, bunun altını çizmekte fayda var.
     
    '' O zaman güncel bir sisteme ne zaman geçeceğiz'' diye içinizden geçirdiğinizi duyar gibiyim. Söylentilere göre bazı OEM üreticileri 10 nm üretim süreciyle karşımıza çıkacak olan Cannon Lake'i pas geçerek Coffee Lake'den direk Ice Lake'a geçiş yapacaklar. Hatırlarsınız Broadwell'in de pek sesi soluğu çıkmamıştı. Benzer bir dönem bizi bekliyor anlaşılan.
     
    Bir de 8 çekirdekli olacağı iddia edilen bir Coffee Lake işlemcisinin sadece Z390 yongasetinde çalışacağı sızıntıları da düşünüldüğünde Z370 yonga seti taşıyan bir anakarta gelecek ilk ve tek tepe model işlemci i7-8700K olacağa benziyor yani Coffee Lake için hazırlanan donanım tutkunlarının, donanım dünyasını sıkı takip edip gidişata göre karar vermesi gerekli.

    Son olarak CINEBench R15 testinde de yine benzer bir tablo ortaya çıkmış: Tek çekirdek skorları birebir aynıyken, çoklu çekirdek tarafında 966 puandan 1262 puana yükseliş görünmekte. Core i7-8700K’nın fiyatı henüz kesinleşmiş değil fakat 360$ ile 400$ arasında değişen rakamlardan bahsedilmekte. İlerleyen günlerde gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.







  • Lanet olsun adamım. Hemen beş tane almalıyım.
  • Editörlerimiz biraz geriden geliyor. Bu sonuçlar dün forumda paylaşılmıştı üyeler tarafından, editörlerimiz daha yeni haber yapıyor.
  • i7 3770 e devam ryzenin yenisi çıkana kadar

  • Oyun için her zaman ekran kartı önemlidir.
  • o değilde Şahinden inip Doğana binmek gibi gibi ..

  • Adamlar işlemcilerden önce yeni soketi nasıl kılıfına uydururuz diye düşündükçe Amd'den vazgeçilmez.

    Şimdiden yeni soket planlamaya başlamışlar yazık valla,yeni işlemciyi alırken daha bir sonraki anakartın destek vermeyeceğini bile bile işlemciyi almak.
  • Helal olsun AMD! Nihayet dişe dokunur bişi yapmasan Intel 6 senedir yaptığı gibi aynı işlemciyi 100 mhz overclock yapıp yeni nesil i7 diye kakalayacaktı...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanlevent

    i7 3770 e devam ryzenin yenisi çıkana kadar

    yeni ryzenler şu yol haritası ile gelecek ...


    Intel Core i7-8700K’nın oyun testleri geldi


    Summit Ridge piyasada olan seri bu seri 2018 de elden geçirilmiş olarak performans artışları ile revize edilip 12 nm ile güncellenip ''Pinnacle Ridge'' kod ismini alacak asıl sıçrama Zen 2 mimari değişimi ile Matisse kod isimli mimari ile 2019 yılında olacak intel in de 10 nm yi ağırdan alması ile AMD nin Zen 3 için 7 nm nin tamamen olgunlaşmasını bekleyip intel in 10 nm deki hamlesi ile ''zen 3'' e şekil vereceğini tahmin etmek zor olmasa gerek.

    APU tarafında ise normalde 28 nm ile geçen yıl yani Eylül 2016 da sadece sistem entegratörlerine verilen Excavator mimarisine sahip soket AM4 Bristol Ridge APU lar zaten satışta ( A8 9600 // A10 9700 ve A12 9800 ) AMD 2017 yi bu APU lar ile kapatacak 2018 de beklediğimiz Zen mimarili ve Vega 11 gpu lu Raven Ridge APU lar piyasada olacak 2019 da ise bu APU lar revize edilip hataları giderilip ufak dokunuşlar yapılıp ''picasso'' kod ismi ile piyasada olşacak.

    AMD nin iş mantığı ilk sene yeni mimari çıkar ikinci sene revize geçirir 3. sene ise yeni mimari çıkar iş modeline dayanıyor gibi gözüküyor.

    şuan için Ryzen bir sistem almak isteyen varsa şahsen bana göre yapması gereken şu olur platform bazında yeni toplayacaksa Anakart ve RAM alınır ve Pinnacle Ridge tabanlı revize Ryzenlar beklenir ikinci alternatif ise piyasada olan görece eski mimarili Soket AM4 formunda olan Bristol Ridge APU alınır 1 sene idareten kullanılır sonra revize Ryzen makul fiyatta bulunursa değişim yapılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceleciburak -- 27 Eylül 2017; 0:56:28 >




  • Sonuçlara bakılırsa intel Amd'den ders almamak konusunda ısrarcı. Bir çok ülkede pazar payını kaybetti son aylarda, yine de akıllanmıyor gibi duruyor ya da gerçekten ellerinde daha iyi bir şey yok. Artışlar yine %15 dolaylarında, üstüne bir de yeni anakart diye dayatıyor. Pc toplamayı bilen bu son dönemde amd alır.

  • i7-7700K'dan 8% falan hızlıdır herhalde...


    Aynı tipik Intel mantığı asdklasd :D


    Böyle devam ettikçe çok kaybedeceksin ezik Intel. Ben de Intel'ciyim fakat enayi değilim beyler.


    Ha bi de her sene yeni soket olayı var.

  • AMD nin tek yapması gereken 4,5 ghz de stabil çalışabilen yeni revizyon ryzenlar çıkarması başka hiç bir şeye gerek yok işte o zaman piyasayı siler süpürür. Şuan ki ryzenlar bile 3.8ghz çok çok iyi değerler alıyorken 4,5 ghz de ortalığı duman ederler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 27 Eylül 2017; 5:19:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Salvoo

    AMD nin tek yapması gereken 4,5 ghz de stabil çalışabilen yeni revizyon ryzenlar çıkarması başka hiç bir şeye gerek yok işte o zaman piyasayı siler süpürür. Şuan ki ryzenlar bile 3.8ghz çok çok iyi değerler alıyorken 4,5 ghz de ortalığı duman ederler

    saat hızının yükselmesi pek anlam ifade etmiyor şu anki şartlarda çünkü artan saat hızı ile doğru orantılı olarak bir o kadarda yüksek bellek frekansı ve bant genişliği lazım 3200 mhz ramler kurtarmaz o yazdığın saat hızlarında sadece ayak bağı olur işlemciye malum bu değerlerde bile belleğin hızı arttıkça doğru orantılı performansıda artıyor. yeni çıkacak olan g-skill 4500 mhz ryzen bellek kitleri belkide bunu hedefliyordur.




  • Intel Core i7-8700K’nın oyun testleri geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyincarnege -- 27 Eylül 2017; 8:42:12 >
  • Tüketici için en iyi senaryo her jenerasyonda farklı firmaların atak yapması. O nedenle, AMD atak yapana kadar INTELe başarılar ;)

  • 2500k ile devam (tabi ömrü vefa ederse :D)
  • Zamanında i5 2500k yerine belki 2600k almış olsaydım şu an ben bile devam ediyor olurdum ama 2500k limitleyince 7700k ya geçmek farz olmuştu. Ekran kartını 1060 yapıp fhd 144hz monitöre geçmenin cilvesi. Açıkçası atla deve farklar yok hala. Sadece overclock konusunda başarılı olmalı işlemci ve tabii ki ömrü vefa etmeli. 2500k arkadaşta hala çalışıyor yanında da HD7870 var, iyi şekilde değerlendirebiliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: black_flood

    quote:

    Orijinalden alıntı: Salvoo

    AMD nin tek yapması gereken 4,5 ghz de stabil çalışabilen yeni revizyon ryzenlar çıkarması başka hiç bir şeye gerek yok işte o zaman piyasayı siler süpürür. Şuan ki ryzenlar bile 3.8ghz çok çok iyi değerler alıyorken 4,5 ghz de ortalığı duman ederler

    saat hızının yükselmesi pek anlam ifade etmiyor şu anki şartlarda çünkü artan saat hızı ile doğru orantılı olarak bir o kadarda yüksek bellek frekansı ve bant genişliği lazım 3200 mhz ramler kurtarmaz o yazdığın saat hızlarında sadece ayak bağı olur işlemciye malum bu değerlerde bile belleğin hızı arttıkça doğru orantılı performansıda artıyor. yeni çıkacak olan g-skill 4500 mhz ryzen bellek kitleri belkide bunu hedefliyordur.

    Niye kurtarmasın? 5ghz de çalışan intellere 5000mhz ram mi takıyorlar da ryzenlar için illa 4500mhz ramler şart olacak? oyun testlerini görüyoruz 3200mhz ile 2400mhz arasında 1fps anca oynuyor.




  • Hep söyledim yine söylüyorum; Şöyle 4.5-4.8 ghz de çalışan bir ryzen 1600x olasaydı acaba nasıl olurdu :)
  • performansını arttırmıyorlar bari fiyatını düşürseler amd ye karşı kozları olur.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.