Şimdi Ara

Apple ile patent kavgası Qualcomm başkanını koltuğundan etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Apple ile patent kavgası Qualcomm başkanını koltuğundan etti


    Zaman zaman teknoloji devlerinin birbirleri ile patent konusunda hukuki mücadelelere tutuştuğunu görüyoruz. Ne var ki uzun süreli olan bu kavgalar bazen tepe yöneticilerinin görevi bırakması ile sonuçlanabiliyor. Qualcomm buna son örnek.


     


    Yıprandı


     


    Firmanın uzun yıllar çeşitli görevlerde bulunmuş ve son olarak tüm faaliyetlerden sorumlu başkanlık görevini yürüten Derek Aberle koltuğunu bırakacağını açıkladı. Firmada şok etkisi yaratan bu kararın Apple ile olan patent kavgası nedeniyle alındığı ifade ediliyor.


     


    Hatırlanacağı üzere Apple ile Qualcomm arasında yıl başından bu yana bir patent mücadelesi yaşanıyor. Apple, Qualcomm’un modem tedarik ettiği firmalara katı kurallar koyduğunu ve tekelleştiğini iddia ediyor. Qualcomm ise Apple’ın patent ihlali yaptığını ve teknoloji basınını algı oyunları ile kandırdığını iddia ediyor. Son aylarda iki firmanın uzlaşabileceği gündeme gelmişti.


     


    Ayrıca Bkz.Apple’a yapay zeka ödülü

    Aslında Qualcomm’un tekelleşme konusundaki problemleri daha da geçmişe gidiyor. Geçen yıl Çin’de 1 milyar dolar tazminata çarptırılmıştı. Bu yıl ise Güney Kore, ABD, Avrupa Birliği gibi pek çok ülkede benzer konulardan soruşturma açılmıştı. Açılan davalarda orta yolu bulmak için çok çaba sarfeden Aberle’nin yıprandığı ve görevi bırakmasında bunların da etkili olduğu ifade ediliyor.


     


    2000 yılında firmaya katılan Aberle, lisanslama bölümünün 2008 yılında başına geçti. Lisanslama bölümünü şekillendiren ve bugünlere getiren Aberle, sonrasında firmanın tüm operasyonlarından sorumlu başkanlık pozisyonuna getirilmişti. 31 Aralık itibariyle görevi sonlanacak olan Aberle gidene kadar başkan yardımcısı Alex Rogers yetkili olacak ve firmanın patronu Steve Mallenkopf’a rapor verecek.


     







  • Apple gibi patent çingeneleriyle uğraşmak zor... Belki de Apple'ın parmağı var...

  • En büyük nakit rezervine sahip firma nın mağazası önünden geçerken iç çekenler şimdi laf söyleyip kendini rahatlatmaya çalışıyor.. ;))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Catology

    En büyük nakit rezervine sahip firma nın mağazası önünden geçerken iç çekenler şimdi laf söyleyip kendini rahatlatmaya çalışıyor.. ;))

    peki bu sana ne kazandırıyor? bir logo ve itibar için 5000 lira bir telefona verme hissiyatı mı? yemeye ekmeğiniz yok, savunduğunuz şeylere bakın.
  • Rekabet olmazsa ucuza alamayızcılar gelmemiş diyordum ki yetişmişler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.