Şimdi Ara

Facebook modüler bir akıllı telefon geliştiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Facebook modüler bir akıllı telefon geliştiriyor


    Bileşenleri takılıp çıkarılabilen modüler akıllı telefon projeleri bir dönem oldukça revaçtaydı ancak sonrasında başta Google olmak üzere yavaş yavaş teknoloji devleri uzaklaşmaya başladı. Bugün Moto Z gibi modellerin sunduğu kısmi bir modülerlik anlayışını izliyoruz.


     


    Ciddi bir ekip


     


    Facebook ise geçmişi yeniden canlandırmaya kararlı. Gelen bilgilere göre firmanın Building 8 adındaki Ar-Ge bölümü modüler akıllı telefon projesi üzerinde çalışıyor. Ekibin başında ise eski DARPA yöneticisi Regina Dugan yer alıyor.


     


    Dugan daha sonra Google’a geçmiş ve Project Ara projesini yönetmişti. Ayrıca ekipte eski Amazon çalışanı Bernard Richardson ve yine eski Project Ara çalışanları yer alıyor. Yani ekip oldukça deneyimli ve hırslı zira yakın zamanda beyin dalgalarını yazıya döken bir proje geliştirmişlerdi.


     


    Ayrıca Bkz.Meizu Pro 7 ikinci ekranı detaylı olarak incelendi

    Patent başvurusu yapılan projede akıllı telefon yanında bir de akıllı hoparlör yer alıyor. Kullanıcılar bileşenleri yenisi ile değiştirdikten sonra eskisini geri dönüşüme veriyor ve böylece tasarruf edilmiş oluyor. Projenin temelinde Facebook’un geçen yıl satın aldığı Nascent Objects girişimi yer alıyor.


     


    Facebook neden bu yaklaşımı yeniden gündeme getirdiği bilinmiyor. Uzmanlar konseptin çok fazla bir potansiyelinin olmadığını zamanında dile getirmişlerdi. Üstelik sosyal ağa bir katkısı olacak gibi de görünmüyor. 


     







  • Allahtan Apple yapmıyor yoksa iMac parasına satardı :D

  • Her tarafından reklam fırlar artık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasanın modüler telefona ihtiyacı var. Fakat tek porttan değil, görselde gösterildiği gibi farklı portlardan donanım takviyesi yapılabilmeli.

  • Düşünsenize bi modülü de takmayınca messenger kullanılmıyor. Modül de 49$

  • Facebook un da mobil pazara girmesiyle rekabet artacaktır. Google güzel cihazlar çıkartmaya başladı bile bakalım Facebook başarabilecek mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir şey çıkmaz gibi geliyor bana.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.