Şimdi Ara

YENİ WATERBOX PROJEM(SONUNDA GAZ BASTIM...)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
51
Cevap
0
Favori
5.200
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ali abimin tavsiyesiyle bir nl9 bulduk kendileri Danfoss 1/4bg lik bir komprasördür r12 gazlıdır r22 yi rahatça kaldırır(allahtan komprasör iyi çıktı)
    30gr lık dryer
    1/4 ev tipi 3 metre kılcal
    6.5metre 3/8 lik bakır borur
    r22 gaz
    sanırım 1/3 lük tü çift kondanser kullandım...

genel özellikler bunlar sadece sistemi test etmek amacıyla %75 antifriz %25 kolonya kullandım... block olarak zalman ın wb2 block u var pompa olarak ta heilea diye bir markanın 2200l/h lik akvaryum motoru kullandım...

sistemi kaynak vs aşamalarında çektiğim resimler vardı fakat foto makinamın memory card ını formatlamaları sonucu hepsi silindi anca bittiği haldeki ss i verebilicem gerçi daha çok dağınık iskelet halde... enyakın zamanda bir kutu ve bir de su haznesi yapmam lazım...

r22 gazımız...

sistemin şimdiki hali...(bayağı bir dağınık oldu toparlicaz artık hafta sonu...)

gazı bastım gerçi izolasyon falan da yok daha oda 22 derece ve kondanserlere ufleyen 80 mm lik 2 dandik fanla test yapıyorum şimdilik bakalım kaça indiğini şimdilik soylemiyim biraz heycan olsun şaka bi yana daha once denedim fakat foto çekmediğim için koyamıyorum ss i şimdi tekrar taktım fişe izolasyonsuz fln zaten kaça kadar giderese bi foto alıcaz...

Yorumlar için şimdiden teşekkür ederim...

• çok güzel olmuşa benziyor, umarım istediğin sonuçları alırsın. WB2 den daha iyi bi blok olsaydı, daha çok yakışırdı bu güzelim sisteme
  • bende 1/5 komp, r22 yle -6 gördüm izolasyonsuz, zorlamadım bıraktım sonra

waterboxlar günlük kullanım için süper gerçekten 17-20 arası kullanıyorum günlük terleme sorunu da olmadan

güle güle kullan aykun, min sıcaklık kaç olacak bekliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stranger -- 27 Şubat 2007; 0:00:42 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: StrangerXT

bende 1/5 komp, r22 yle -6 gördüm izolasyonsuz, zorlamadım bıraktım sonra

waterboxlar günlük kullanım için süper gerçekten 17-20 arası kullanıyorum günlük terleme sorunu da olmadan

güle güle kullan aykun, min sıcaklık kaç olacak bekliyoruz

hocam 17-22 arası terleme olmaması ilginç değilmi(Yanlış Anlama Lütfen)
    bildiğim kadarıyla oda sıcaklığı altında terleme olayı oluşuyodu
    bu konuda bilgi verirseniz sevinirim

• tabii, oda sıcaklığı altında terleme oluyor demek yanlış olur. çünkü [oda sıcaklığı - su sıcaklığı] işlemci sonucunda bulduğumuz değerin yanı sıra ortamın bağıl neminin de önemi vardır

örneğin, çok nemli bir odada delta= 1 olsa bile terleme olabilir

ama daha az nemli ortamlarda terleme yaratmak için deltanın daha yüksek olması gerekir

uzun süredir 17 ile 20 derece arasında kullanıyorum sistemi ancak herhangi bir terleme sorunu yok, olsa zaten şu anda bu satırları yazamazdım

• quote:

Orjinalden alıntı: StrangerXT

tabii, oda sıcaklığı altında terleme oluyor demek yanlış olur. çünkü [oda sıcaklığı - su sıcaklığı] işlemci sonucunda bulduğumuz değerin yanı sıra ortamın bağıl neminin de önemi vardır

örneğin, çok nemli bir odada delta= 1 olsa bile terleme olabilir

ama daha az nemli ortamlarda terleme yaratmak için deltanın daha yüksek olması gerekir

uzun süredir 17 ile 20 derece arasında kullanıyorum sistemi ancak herhangi bir terleme sorunu yok, olsa zaten şu anda bu satırları yazamazdım

eywallah hocam walla bende diyorum nasıl terleme olmuyo
    ama sizin bu sıcaklıkları gorunce insan heveslenmiyo değil
    bizde bi waterbox olayına mı girsek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi querman -- 27 Şubat 2007; 0:30:58 >

• sonuçları dört gözle beklemekteyizzzz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • terleme oda sıcaklığından yaklaşık tam hatırlamıyorum ama 13 derece indikten sonra olmaya başlar.bu durumda 25 derece olan bir odada ağız tadıyla 15 derecelik bir wb kullanılabilir..
  • snuçları hemen werde bizi heyecanlanadırma :D
  • sonuçlar 1 saat içinde...foto yu çekip yolliyim diyorum...
  • eline sağlık aykun güzel gidiyor bu gidişle benden önce bitecek gerçi benim bi fan bulmak kaldı ama neyse hehe. bu arada kaynaklar tertemiz devamını bekliyoruz
  • eline sağlık güzel olmuş.oldukça büyük bir kutuya ihtiyacın olacak gibi görünüyor.Testleri yükte ve boşta yapıp değerleri yazarsan faydalı olur.
  • ooo ergin abi nasılsın

benim malzemelerden haber varmı
  • Eğer Waterbox işlemciyi 17C-20C arası tutuyorsa ne gerek var ki buna...Normal su soğutma ile de zaten o değerler alınabiliyor...Ki ben 20C kullanıyorum odamda.AthlonXP 2500+ var.
    Ayrıca,normal şartlarda terleme 5Cnin felan altına indikten sonra oluyor kolay kolay olmaz öyle oda sıcaklığının altına inmeyle bitmiyor o iş havayı yoğunlaştıracak kadar soğutmak gereklidir...

Hayırlı çalışmalar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Aktifnet50

Eğer Waterbox işlemciyi 17C-20C arası tutuyorsa ne gerek var ki buna...Normal su soğutma ile de zaten o değerler alınabiliyor...Ki ben 20C kullanıyorum odamda.AthlonXP 2500+ var.
    Ayrıca,normal şartlarda terleme 5Cnin felan altına indikten sonra oluyor kolay kolay olmaz öyle oda sıcaklığının altına inmeyle bitmiyor o iş havayı yoğunlaştıracak kadar soğutmak gereklidir...

Hayırlı çalışmalar.

olayın esas keyfi nerede biliyor musun , altında çok iyi bir araba var gibi düşün

evet, 17-20 kullanabilirsin belki 14-15 derece bir odada titreyerek su soğutmanı
    ama canın test yapmak istediğinde 1 tuşa basarak - derecelere iniyorsun

yani ister komfor, ister performans, fark etmiyor

ayrıca havayı yoğunlaştırmıyoruz, havanın içindeki su buharını yoğunlaştırıyoruz

• Aykuncum sonunda uzun uğraşlar verdiğin waterbox u görebildik.Çok güzel duruyo şimdiden değerlerde oldukça iyiAma daha iyi sonuçları bekliyorum senden oldukça başarılı bir çalışma
  •  YENİ WATERBOX PROJEM(SONUNDA GAZ BASTIM...)

30 dakkalık bi çalıştırma sonucu bu değerleri aldım ki bunları yazarken -25 oldu bile
  • hay maşallah

kompresorün ısınma durumu nedir ?
  • komprasor şu anda elle dokunulucak durumda...

buyrun son son ss lerden biri...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykunsezer -- 28 Şubat 2007; 19:16:00 >
  • Aykun Benim p4 bu waterbox ile ne gaza gelir biliyomusun 6 ghz ı geçerizz ki ben 5036 mhz gördüm.Yani imkanları biliyosun.Çok başarılı olmuş en yakın zamanda rekorlar geliyoo
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.