Şimdi Ara

Türkiye'de faaliyet gösteren Çinli güneş paneli üreticilerine ek vergi getirildi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de faaliyet gösteren Çinli güneş paneli üreticilerine ek vergi getirildi! 
    SolarTürk başta olmak üzere yerli panel üreticileri tarafından yapılan şikayetler sonucu güneş paneli sektöründe önemli bir düzenlemeye imza atıldı. Soruşturmanın tamamlanmasıyla ülkemizdeki üreticilere zarar verdiği tespit edilen Çin merkezli güneş paneli markalarına ek vergi uygulanmasına karar verildi. Buna göre İthalat Genel Müdürlüğü ile bağlantıya geçen 16 Çinli markadan metrekare başına 20-25 dolar vergi alınacak.

    Hayata geçirilen anti-damping vergisiyle dış ticarette haksız rekabetin önlenmesi ve yerli ürünlerde fiyat dengesinin korunması hedefleniyor. 1 Nisan itibariyle yürürlüğe giren düzenlemenin yerli üreticiler açısından memnuniyetle karşılandığı, ülkemizdeki panel üretiminin gelecek 10 yıl için önünün açıldığı belirtiliyor.
     
    Ayrıca Bkz.YTÜ Otomotiv Teknolojileri Etkinliği'17 başlıyor
    Diğer taraftan alınan kararın Konya Karapınar’da yapılacak, 5000 MW kapasiteli dünyanın en büyük güneş santrali olan Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesini kazanan Hanwha’ya da ciddi bir destek sağlayacağı ifade ediliyor. 21 ayda tamamlanması planlanan YEKA, yaklaşık 600 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayacak güce sahip olacak. Ülkemizde giderek kullanım oranı artan güneş enerjisi, çevreci olmasının yanı sıra verimlilik anlamında da büyük önem teşkil ediyor.
     







  • Ülkemizdeki üreticilere imkan sunmaktansa yabancı yatırımcıyı kaçıran mantık. Onun yerine bizimkilere ek vergi indirimi ya da başka avantajlar sunarak ilerleme kaydetmelerini sağlasan ve yabancıların da öyle ya da böyle yatırımlarına devam etmelerini de göz ardı etmesen?! Alıcı kişiye Türk malı alırsa %5 vergi Çinli malı seçerse standart %18 eklesen falan?!
  • Trump'a laf ederken bizimkiler yapmış bile
  • Çok iyi olmuş.
    Blok mermer konusunda onların devleti nasıl bizim aleyhimize hareket ettiler bilen bilir.
    Sektör olarak bizim de almamız gereken tedbirleri bakana ilettik, bununla alakası yok ama yine de bu bir adımdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 4 Nisan 2017; 10:23:11 >
  • alternetif enerji yenilenebilir enerji yok temiz derken vergi getiriyosun...sonra sövdümü biz suclu oluyoruz
  • Anti damping ucuz işgücü aşısından bakılınca mantıklı ama üretimin çoğu robotik ve yüksek teknolojiyle yapılan sektörlerde verimsiz ürünleri piyasaya doldurmak açısından risk. Burada eşdeğer verimlilik hedeflenmeli.

  • avrupada aynısını çine karşı uyguluyor sorun yok

  • Malesef sozde milliyetçilik ve ureticiyi koruma gibi kılıflarla turk uretici fazla kazanabilsin diye gumrukte bu tur sacmasapan uygulamalar ve suistamal var..oysa olması gereken turk ureticisini sadece turkiyede değil tum dunyayla rekabet eder hale getirmek ve buna gorede adımlar atmak..

  • isterlerse 400 dolar vergi alsınlar kaliteli olduktan sonra kim takar yerlisini. Almanların ürettiği paneller varken zaten türk yapımı panellere 5 kuruşçuk vermenin bile anlamı yok. bulutlu havada bile enerji alabilirken ( sağanak yağmur fırtına da değil )panelden bizdekiler daha açık havada verimi yeterli değil bu durumda ne anladım ben yerlisinden. zaten yerli ürünlerin laçka olmasındaki başlıca nedende bu benim cebim dolsun vergileridir

  • Bu Türkiye'nin lehine bir kara değil. Türkiyede şuanda enerji amaçlı üst kalite panel üretecek bir teknoloji yok, yapılabilmesi için de çok para harcanması lazım. Devlet ben buna çok para ayıracam devlet-özel ortaklıyla yaptıracağım diyorsa eyvallah ama bu vergi ancak avrupalı üreticilere yarar.
  • Aa



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apple_M1 -- 14 Ocak 2021; 15:45:31 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülkemizdeki üreticilere imkan sunmaktansa yabancı yatırımcıyı kaçıran mantık. Onun yerine bizimkilere ek vergi indirimi ya da başka avantajlar sunarak ilerleme kaydetmelerini sağlasan ve yabancıların da öyle ya da böyle yatırımlarına devam etmelerini de göz ardı etmesen?! Alıcı kişiye Türk malı alırsa %5 vergi Çinli malı seçerse standart %18 eklesen falan?!

  • bu antidamping vergisi editör neden söylemiyorsun

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    bu antidamping vergisi editör neden söylemiyorsun

    Merhaba,

    Haberi okumadan yorum yazdınız sanırım çünkü bu bilgi içerikte yer alıyor.

    "Hayata geçirilen anti-damping vergisiyle dış ticarette haksız rekabetin önlenmesi ve yerli ürünlerde fiyat dengesinin korunması hedefleniyor."

    Sevgiler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shegenli chingen

    alternetif enerji yenilenebilir enerji yok temiz derken vergi getiriyosun...sonra sövdümü biz suclu oluyoruz

    arkadaşım bak haberi oku biz de üretiyoruz. onlara da üretme demiyoruz. kardeş kardeş geçinelim diyoruz. ama accık daha fazla vergi verin diyoruz. ne güzel işte. yerli üretim olmasa dediğin doğru.
  • Linea satmıyor diye BMW'ye ek vergi koymak gibi bir saçmalık.
    Türk üreticiler aynı verimlilikte panel ürettiler de fiyat konusunu mu sıkıntı oldu?
  • Yerli mallar kalitesiz ondan rekabet edemiyorlar ...

  • türk üreticiyi korumanın yollarından biridir ve desteklerim de ama ortada bu panelleri yabancıların ürettiği kalitede üretebilen bir üreticimiz yok. önce ali ağaoğlu gibi inşaattan, doğuş holding gibi araba satarak servetine servet katan adamlar yerine koç, sabancı hatta vestel gibi sanayiye yatırım yapan adamları destekle ki ülkeye teknoloji transferi olsun.

  • yerliye uygun ortam sağla , yerliden daha az vergi al vs. niye yabancıya fazladan vergi koyuyosun arkadaş bu ne kafadır!! parasını arttırcağına yerlininkini ucuzlatmaya çalış, aman olan hep para ödeyene olsun zaten

  • aynen haksız rekabet oluyor. Vergi koyulan herşeyi türk firmaları da üretiyor ya zati.

  • İktisat bilmeyenler kalkıp konuşmuş. Çok doğru bir karar. Hem hazineye gelir, hem de yerli sanayici için olumlu bir adım. Dünyada herkes kendi üreticisini korurken biz gelin piyasamızı ele geçirin demeyeceğiz sonuçta.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.