Şimdi Ara

Kredi kartları internetten alışverişe kapatılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
461
Cevap
3
Favori
23.554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kredi kartları internetten alışverişe kapatılıyor

    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, tüm ülkeyi ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Alınan resmi karara göre tüm kredi kartları çok kısa bir süre içinde internetten alışverişe kapatılacak. Güvenlik adına yapılan bu uygulama sadece yeni kartları değil geriye dönük olarak eski kartları da kapsayacak.

     

    Türkiye’de 176 milyon banka kartı ve kredi kartı bulunuyor. Düzenleme ile tüm kartlar ve bundan sonra çıkarılacak yeni kartlar, internetten alışverişe kapalı olacak. Kullanıcılar, online alışveriş için kartını kullanmak isterse bankası ile görüşüp yazılı veya sesli yanıt sistemi üzerinden onay vererek kartının e-ticarete açılmasını talep edecek.

     

    Süreç için 17 Ağustos 2017 tarihi son gün olarak belirlenmiş durumda. Bu tarihe kadar kartlar normal seyrinde kullanılacak ancak 17 Ağustos’tan sonra eğer onay vermediyseniz internetten alışveriş yapamaz hale geleceksiniz. Güvenlik adına alınan bu tedbirin özellikle internetten alışveriş yapmadığı halde dolandırıcıların açık hedefi haline gelen kullanıcıları koruması hedefleniyor.

     

    Bankalar da şimdiden kullanıcılarına bu konuya ilişkin bilgilendirme mesajları göndermeye başlamış durumda. Kabullerin sms veya e-posta gibi basite indirgenmiş yollarla yapılamayacağını ve yazılı veya sesli onay kaydının şart olduğu da belirtiliyor.

     







  • 17 Ağustos’tan sonra eğer onay vermediyseniz internetten alışveriş yapamaz hale geleceksiniz.

    Haberde yazan bu. Fakat bazı arkadaşlar, isterseniz 18'inde de onay verebilirsiniz demiş.

    Konuda kaynak yok. Kararı tam olarak inceleyemiyoruz. Fakat daha mantıklı olan bu ihtimali dikkate almak lazım. Bu ihtimale göre;

    17 Ağustos'a kadar onay işlemleri şu anki açık kartlar için yapılmak zorunda. 17 Ağustos'a kadar onay verilmezse, kart internet alışverişine kapanacak. 17'sinden sonra çıkacak kartlar da internet alışverişine kapalı olarak çıkarılacak. Fakat istenildiği zaman bankaya başvurularak kart internet alışverişine açtırılabilecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 14 Mart 2017; 16:22:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mantıklı. Aslında devlet bu konuda bankaları daha sorumlu hale getirse dolandırıcılık azalır diye düşünüyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tam da öyle bir şey imkansız yazacakken, onay verildikten sonra devam edilebileceğini okudum..
  • Mağazalar devlete iyi fırça çekmiş demek ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyla cok alakasi yok belki. Bilen cevaplarsa guzel olur. Iceride ve dışarıdaki alışverişlerimde sanal kart kullaniyorum. Asil karti hic kullanmadim. Sanal kart uzerinden bir dolandiricilik veya asil karta ulasma gibi bir durum olabilir mi?



    Olmaz diye saniyorum. Ancak paranoyak biriyimdir. Merak ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunu yapacaklarına önce şu telefonla sürekli arayan dolandırıcıları engellemenin yolunu düşünsünler.

    Gerekirse istediğimiz numaraları hemen engelleyip,polise,savcıya vs bildirebileceğimiz düzenleme yapsınlar.


    İnsanları en çok böyle sürekli arayıp düşünemez duruma getirip sonra istediklerini yaptırıyorlar.

    Kredi kartında yüksek güvenlikli işlemler haricinde kapatsınlar zaten onaysız,memleket hırsızdan geçilmiyor,ekonomi yüzünden.
  • Hükümet tarafından bankaları sorumluluktan kurtarmak için yapılan bir iş! Bu sayede internet sitelerine para kaptırırsanız, kart şifreleriniz çalınır hesaplarınız boşaltılırsa, herhangi bir hak iddia edemeyeceksiniz! Bunun yolunu açıyorlar!

  • Dolandırıcılara karşı kredi kartına sahip bilinçsiz insanları koruyan bir uygulama olarak değerlendirdim ben. Sokaklarda internette dolandırılan çok sayıda insan var.

    Biz yine bankadan onay verdirip kaldığımız yerden devam.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: underlater

    Hükümet tarafından bankaları sorumluluktan kurtarmak için yapılan bir iş! Bu sayede internet sitelerine para kaptırırsanız, kart şifreleriniz çalınır hesaplarınız boşaltılırsa, herhangi bir hak iddia edemeyeceksiniz! Bunun yolunu açıyorlar!

    Biz kapattık sen inatla açtın mantığı yani

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Banka kartı için geçerli mi ben anlayamadım. Kredi kartı kullanmıyorum ama internette banka kartımla alışveriş yapıyorum.
  • Başlığı görünce şok oldum bir daha internet üzerinden alışveriş yapılmayacak zanettim.

  • Muhteşem yöntem. 3D şifreyi zorunlu hale getirmek gibi basit yöntemler varken illa insanları uğraştırın, onaymış bilmemneymiş.

  • reguse kullanıcısına yanıt
    Bunlar böyle yaptıkça internetten alışverişe dahada yöneliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: reguse

    Sanırım siz haberi tam okumamışsınız. Bal gibi de engel var. 17 Ağustos'tan sonra onay veremiyorsunuz. Kredi kartınız internet alışverişi için kullanılamaz hale geliyor.

    O kadar da gaddar olacaklarını düşünmüyorum. Onay verilmezse 17 Ağustosta kapatılır kullanım durur ancak daha sonra onay verilerek tekrar kullanım açtırılır. Benim tahminim bu yönde...
  • Başlığı okuyunca haberin içeriğinde ki gibi birşey olacağını anladım da yani bu hit çeksin diye atılan saçma başlıklara benzemiş gerek var mı böyle şeylere ?

  • Kimlik hırsızlıklarının hat safaya ulaştığı 2017 de geç alınmış bir karar.
  • Sanırım bankalar internet üzerinden yapılan dolandırıcılıktan sorumlu olmak istemiyor. Dolancırıcılık durumunda bankalar "internet üzerinden alışverişe siz açtırdınız, harcamaları iade etmiyorum" diyebilir. İnternet üzerinden alışveriş yapmayanları koruma amaçlıymış gibi gelmedi bana.

  • haberi okumayanlar nasılda belli oluyor.

  • sanal kart kullanın, kafanız rahat olsun.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.