Şimdi Ara

Hangisi Daha iyi? XEON & OPTERON Vs. PENTİUM'D?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Sizce bu makinelerden hangisi daha iyi? Bir web server için..

1 x AMD Opteron 275 (Dual Core)

2 x 2.8GHz XEON

Intel Pentium D Dual-core 3.4Ghz, 800Mhz FSB, 2x2MB L2 Cache

o/c yapma şansı olmadığı için ona göre bir bilgi bekliyorum ;)

Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfSaNe_S -- 9 Şubat 2007; 20:20:44 >

• intel daha iyi gibime geldi ovc. ile eralde 4.0 ghza ulaşır...
  • Dediğim gibi o/c yapma şansı yok ona göre bir tane seçilmeli. xeonlar diğerlerine göre daha güçlü oluyormuş öylemi?
  • Xeon server işlemcisidir zaten ama bana sorarsan hiç biri değil core 2 duo bence.
  • quote:

Orjinalden alıntı: aktas

Xeon server işlemcisidir zaten ama bana sorarsan hiç biri değil core 2 duo bence.

zaten erver için aranyor (bıktım şu c2d hayranlığından)
  • server içinse tabiki xeon banka bilgisayarlarının işlemciside xeon
  • Core 2 Duo lar Linux destekli verilmiyor hiçbiryerde nedense. o yüzden bu standartlar içinde olmalı. bu üçünden xeon iyi diyorsanız öyle yaparız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD ATHLON 2000 OC İLE NE OLUR.
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: suslu76

quote:

Xeon server işlemcisidir zaten ama bana sorarsan hiç biri değil core 2 duo bence.

zaten erver için aranyor (bıktım şu c2d hayranlığından)

Neden kızıyosun ki xeon cpular çok pahalı olduğu için core 2 dedik ister alır ister almaz

• opteronlar sever da çok iyi, fakat; yeni core mimarili xeon lar çok daha iyi. burda core mimarili bi işlemci olmadığından ben opteron derim. fiyatlarını bilmiyorum; en iyi performansı amd verir diye düşünüyorum. eski xeon lar çok güç harcadıklarından dolayısıyla fazla ısındıkarında pek tavsiye etmem. sonuçta sürekli açık kalacak bir sistem. p4d de xeon ile aynı sorunlara sahip ve opty kada performans vermez. fiyat olarak diğerlerinden ucuzdur da. yani burda kullanıcağın sisteme göre tercih yapacaksın. son karar senin
  • @hunter87 dinin dediklerine katıllıyorum opteronlarla amd server mimarisinde değişik bir dönem başlattı senelerdir xeon işlemciler aynı bir değişme görmedim.
  • quote:

Neden kızıyosun ki xeon cpular çok pahalı olduğu için core 2 dedik ister alır ister almaz

Kim demiş Xeon'lar pahalı diye . Bu linkte o kadar da pahalı olmadığını göreceksin...http://www.erenbilgiislem.com/index.php?menu=100&kategori=45. Asıl sorun sadece işlemci değil platformun tamamını toplamak pahalı ondan kaynaklanıyor.

Ama özellikle başka bir CPU sorusuna uzun uzun yazdığım gibi burada da göz ardı edilen bir şeyi yinelemek istiyorum. Nedense herkes CPU'ları platformdan bağımsız bileşenler olarak algılıyor. Arkadaş soruyor web server diye millet c2duo diyor.

Bir web sunucusu

1. Ortalama barındırılan (hosting hizmeti verilen) kullanıcı sayısı
    2. Ortalama günlük ya da aylık neyse ziyaretçi sayısı
    3. Barındırılan kullanıcı başına ayırılan ortalama saklama alanı
    4. Sorgulara verilen yanıtlama hızı
    vb. kriterlere bakılarak tasarlanır/kurulur/satın alınır.

Yoksa kafadan Xeon'lar iyidir efendim Opteronlar kötüdür gibi genel cevaplar verilemez.

Şimdi gelelim arkadaşın sorusuna.

Eski mimari Xeonlar genellikle tasarım, video editing gibi kullanım alanlarında öne çıkan bellek bant genişliği konusunda Opteronların gerisindeler. Arkadaşın sorduğu 2.8 Xeonlar eğer 603/604 pin ise web sunucusu olarak sorun çıkaracağını sanmam. Kaldı ki 2 x Xeon demişsin bu tek opterondan daha iyi olacaktır (en azından teorik olarak böyle); ama çift 275 deseydin tam tersi olacaktı şüphesiz. Bunun yanında, yeni mimari Xeonlar web sunucusu olarak oldukça performanslılar. Sadece CPU için bu linkteki incelemelere bakmanı öneririmhttp://www.gamepc.com/labs/view_category.asp?id=5

Ama her zaman söylediğim gibi sisteme tam bir platform olarak bakmak gerekir. Anakart, ram, işlemci, sabit disk vb bunların hepsi önemlidir.

Kolay gelsin

• senin sorduğun bütün işlemciler x86 destekli işlemciler.dolayısıyla onların yerine core2duo tavsiye ederim.ayrıca core2duoların linux desteği olmaması gibi bir durum söz konusu değil.ya core mimarili xeon al -ki Türkiye de bulman çok zor ya da core2duo al.hatta biraz bekle ve core quad al.tek işlemci ile bütün ihtiyaçlarını görmüş olursun.
    http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=1946

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maymunkral -- 11 Şubat 2007; 14:07:08 >
  • server için ise xeon tabiki
  • Israrla c2duonun web server icin onerildigini goruyorum. Intel'in linkinde
    (http://www.intel.com/products/server/motherboard/index.htm?iid=mbd_main+sv#nonintel ) Single-Socket Intel® Xeon® processor 3000 sequence linkine tiklarsaniz tek islemcili intel 3000 yongali boardlarin Xeon 3000, P4 ve PD serisi islemcileri destekledikleri c2duolarinsa sadece 975 yongali is istasyonu anakartlarinca desteklendigini gorursunuz. Ha olmaz mi olur. Ama iki de bir de siser sunucu ve kalirsin ortada. Burada 24 saat x 364 gun x 4 yil (ortalama sunucu ekonomik omru) gibi bir sureden bahsediyoruz. Sunucu dedigin her istediginde ac/kapa kullanilmaz.

Eger tek islemcili bir sunucu dusunursen hocam -aslinda marka ve model vermek adetim degildir ama- 470064-195 HP ML110G4 X3040 512MB 1X160GB NHP-SATA CDR
    (http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/ss/WF06a/15351-15351-241434-241646-3328424-3186395.html ) oneririm. Uzun vadeli ve daha baba birsey istersen de 331891R-421 HP ML350R4 X3.0GHz 2MB / 512MB / 72G 15k SCSI onerimdir. Bu sonuncusu eski tip Xeon islemcileri kullanir ve ikinci islemciyle arti bir ram daha alman gerekir.

Bir de su var ki hazir sistemlerde opteronlar her zaman -ne yazik ki- daha pahalidir. En azindan simdilik boyle. Ayrica, 1207 soket pek de istenilen performansi sunamadi ne yazik ki. Temmuz gibi yanlis hatirlamiyorsam gercek 4 cekirdek opteronlar cikinca belki de daha yuksek performaslar gorecegiz. Ama dedigim gibi her ne iyi ise onu soylemek lazim ki Xeon dual ve quad corelar simdilik F/P acisindan en iyiler ve eger sistem kuramadiginiz icin surekli is kaybina ugruyorsaniz tavsiyem hemen Dual /Quad cift islemci bir sistem alinmasi yonunde olur. Ayrica opteronlari 940/1207 bulmak intele gore ne yazik ki pek de kolay degil. Ozetle web serversa en iyi F/P'i xeondan alirsin derim.

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet_Han -- 12 Şubat 2007; 21:14:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: earloflondon

Israrla c2duonun web server icin onerildigini goruyorum. Intel'in linkinde
    (http://www.intel.com/products/server/motherboard/index.htm?iid=mbd_main+sv#nonintel ) Single-Socket Intel® Xeon® processor 3000 sequence linkine tiklarsaniz tek islemcili intel 3000 yongali boardlarin Xeon 3000, P4 ve PD serisi islemcileri destekledikleri c2duolarinsa sadece 975 yongali is istasyonu anakartlarinca desteklendigini gorursunuz. Ha olmaz mi olur. Ama iki de bir de siser sunucu ve kalirsin ortada. Burada 24 saat x 364 gun x 4 yil (ortalama sunucu ekonomik omru) gibi bir sureden bahsediyoruz. Sunucu dedigin her istediginde ac/kapa kullanilmaz.

Eger tek islemcili bir sunucu dusunursen hocam -aslinda marka ve model vermek adetim degildir ama- 470064-195 HP ML110G4 X3040 512MB 1X160GB NHP-SATA CDR470064-195 HP ML110G4 X3040 512MB 1X160GB NHP-SATA CDR
    (http://h10010.www1.hp.com/wwpc/us/en/ss/WF06a/15351-15351-241434-241646-3328424-3186395.html ) oneririm. Uzun vadeli ve daha baba birsey istersen de 331891R-421 HP ML350R4 X3.0GHz 2MB / 512MB / 72G 15k SCSI onerimdir. Bu sonuncusu eski tip Xeon islemcileri kullanir ve ikinci islemciyle arti bir ram daha alman gerekir.

Bir de su var ki hazir sistemlerde opteronlar her zaman -ne yazik ki- daha pahalidir. En azindan simdilik boyle. Ayrica, 1207 soket pek de istenilen performansi sunamadi ne yazik ki. Temmuz gibi yanlis hatirlamiyorsam gercek 4 cekirdek opteronlar cikinca belki de daha yuksek performaslar gorecegiz. Ama dedigim gibi her ne iyi ise onu soylemek lazim ki Xeon dual ve quad corelar simdilik F/P acisindan en iyiler ve eger sistem kuramadiginiz icin surekli is kaybina ugruyorsaniz tavsiyem hemen Dual /Quad cift islemci bir sistem alinmasi yonunde olur. Ayrica opteronlari 940/1207 bulmak intele gore ne yazik ki pek de kolay degil. Ozetle web serversa en iyi F/P'i xeondan alirsin derim.

Kolay gelsin

bana uzun süre çalışan c2d lerin şişdiğine dair bir kanıt sunabilir misin?aksi durumda boş konuşmuş oluyorsun.stabil voltaj verilen hiçbir işlemci şişmez.odtü kpm ye alınan E6300 asus 300watt kasa ile 4 aydır kapanmadan çalışıyor.hiçbir sorunla karşılaşılmadı karşılaşılmazda.işlemci bu,hdd değil.intel c2d nin performansını gördükten sonra 975çipsetli server anakartlar üretti.bu demektir ki stabillik konusunda bir sorun yok.burada sizin yaptığınız ters mantık.c2d masaüstünde iyi ise serverda iyi değildir mantığı.QX6600 bir işlemci ecc ram ve scsi hdd ile eski seri bir xeondan daha fazla performans verecektir.kanıtı olmayan varsayımlarda bulunmayın lütfen.

• 1.http://www.intel.com/design/servers/boards/S975XBX2/index.htm
    linkindeki karttan bahsediyorsan adi uzerinde is istasyonu bordu. onun disinda intel uretimi 975 cipsetli server kart varsa bilemem gormedim.
    2. ben olmaz demedim daha onceki yazdigim bolumu okumamissin sanirim. onune gelen her sistemi server yapabilirsin. ama verim alabilir misin? sorun burada. optimal F/P veren her sistem kullanilabilir. ayrica web server icin gerekli bazi kriterleri de yazdim. sistem o kriterleri sagliyor mu ona bakmak lazim. verilen ornekteki sunucu sadece ODTÜ-KPM'e ayirilmis bir sunucu ise elbette ki sorun yasamazsiniz. ama hosting yapacaksaniz bir suru musterinin sayfasini bir suru ziyaretciye actiginizda karsilastiginiz sorgu vb sunucunuzla ilgili sorunlar yasamaniza yol acabilir. bununla ilgili tonlarca forum ve threade rastlayabilirsiniz. ben de size bir ornek vereyim o zaman x kurumuunda binlerce maili tasiyan sunucu bir masaustu P3.
    3. masaustunde iyi ise serverda kotudur diye bir mantik olamaz. ben boyle birsey soylemedim soylemem de. yukarida da soyledigim gibi herseyi server yapabilirsiniz.
    4. son olarak ornegini verdiginiz islemci fiyat ve edinilebilirlik acisindan iyi bir ornek degil. ayni paraya p4 cluster web server yaparsiniz daha iyi performans alirsiniz. kaldi ki sadece illa da tek islemcili bir sunucu diyorsaniz KDV dahil $800'a xeon 3000 serisi bir sunucu bulabilirsiniz.

Benim c2duo ile ilgili bir derdim yok. baska bir forumda da yazdigim gibi intel daha onceki urunlerle ilgili hatasini anlamis yuksek saat hizlarindan vazgecmistir (http://forum.donanimhaber.com/m_12125723/tm.htm ). burada onemli olan dogrudan sunucularda kullanilmak uzere uretilmis bir islemci ile daha cok masaustunu hedefleyen bir islemcinin karsilastirilmasidir. hatta yeni xeonlar da core teknolojisi uzerine gelistirilmistir. ama core uzerine gelistirilmis bir xeonun masaustu bir core2duo dan daha kotu oldugunu soyleyemezsiniz. kaldi ki iki islemcili bir xeon ornegin 2xXeon 5310 (quad core)+4 gb fb ram+1 tb sata hdd+Intel SC5299WS kasa ile 3700 $ civarinda iken, sozunu ettigin core2quad islemci ile+4 gb unbuff ecc ram+1 tb sata hdd+Intel SC5295UP kasa ile 3400$'i bulmaktadir. aradaki 300 $ fark da verilir ki performansinin daha iyi olacagini kime sorsan soyler!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mehmet_Han -- 17 Şubat 2007; 12:08:40 >

• quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

quote:

Eger tek islemcili bir sunucu dusunursen hocam -aslinda marka ve model vermek adetim degildir ama- 470064-195 HP ML110G4 X3040 512MB 1X160GB NHP-SATA CDR470064-195 HP ML110G4 X3040 512MB 1X160GB NHP-SATA CDR

Kolay gelsin

bana uzun süre çalışan c2d lerin şişdiğine dair bir kanıt sunabilir misin?aksi durumda boş konuşmuş oluyorsun.stabil voltaj verilen hiçbir işlemci şişmez.odtü kpm ye alınan E6300 asus 300watt kasa ile 4 aydır kapanmadan çalışıyor.hiçbir sorunla karşılaşılmadı karşılaşılmazda.işlemci bu,hdd değil.intel c2d nin performansını gördükten sonra 975çipsetli server anakartlar üretti.bu demektir ki stabillik konusunda bir sorun yok.burada sizin yaptığınız ters mantık.c2d masaüstünde iyi ise serverda iyi değildir mantığı.QX6600 bir işlemci ecc ram ve scsi hdd ile eski seri bir xeondan daha fazla performans verecektir.kanıtı olmayan varsayımlarda bulunmayın lütfen.

senin bir delilin var mı?

• bu xeonun işlmcilerinin farkı ne ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: >OnuR<

bu xeonun işlmcilerinin farkı ne ?

xeon işlemciler intel in server işlemcileridir
  • quote:

Orjinalden alıntı: suslu76

quote:

Orjinalden alıntı: maymunkral

quote:

Kolay gelsin

senin bir delilin var mı?

var google.yeni seri xeon işlemcileri(5100 ve 5300 serisi) tamamiyle core 2 duo çekirdeğinin server platformuna uyarlanmışıdır.xeonun core 2 duoya göre tek avantajı multi-processing dir.zaten sen tek işlemci kullanacaksan quad core sana tamamen yeterli gelecektir.sonuçta bir çok firma bile semprondan web sunucusu yapıyorlar.bunlar içinde sizin alışveriş yaptığınız bilgisayar firmaları da var.arama motorlarını kullanarak bu konuda daha geniş bilgiye ulaşabilirsin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.