Şimdi Ara

Çift İşlemci Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar çift işlemci ile tek işlemci arasındaki fark nedir??yani amd 3600 ile amd x2 3600 arasında ne kadar performans farkı olur aradaki farka değermi??

• bugün kullandılan programlar da çok fazla olmasa bile aradaki farka değer bir performans alırsınız. çift çekirdek destekli uygulamalar yaygınlaştıkça bu fark giderek artacaktır. tekli işlemlerde bile windows daha rahat çalışacaktır. herkesin verdiği bir örneği ben de vereyim cd yazarken oyun oynayabileceksin (kim yapar ki bunu)
  • evet aslında gereksiz.Diyolar hem virüs taraması hem oyun yüklersin hemde oyun oynarsın falan diyorlarda.Ben hiç yapmıyorum.Hatta oyuna girerken bile açık programları kapatıyorum.
  • yani hız tam 2 katı olacak şekidle değişiyor mu??yada değilse yüzde kaçlık bir hız değişimi var?
  • aşağıdaki linkten karşılaştırmaları yapabilirsin
    http://www23.tomshardware.com/cpu.html
  • quote:

Orjinalden alıntı: ringoplast

yani hız tam 2 katı olacak şekidle değişiyor mu??yada değilse yüzde kaçlık bir hız değişimi var?

imkansızzzzzzzz, çift işlemci takılan kartlar vardı AMD de birara, öyle bi sistemde olur ama iste
  • quote:

Orjinalden alıntı: phobia

aşağıdaki linkten karşılaştırmaları yapabilirsin

evet fark fazla değil üstelik işin ilginç yanı bazı uygulamalarda tek işlemcili olan çift işlemciliyi geçiyor..mesela virüs tarama hızı açısından ve resimlerin mp lini düşürmede tek işlemcili daha iyi sonuçlar vermiş..neden böyle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD 64 mu INTEL çift çekirdekmı
    20 yıl önce açıldı
    işlemci ve ram desteği
    geçen yıl açıldı
    i5 tek çekirdek gözüküyor?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • gunluk kullanımda pek bi fark gozlenmez. Fakat muhendis lerin veya grafikerlerin tasarımcıların kullandıgı cogu porgramda cift cekirdegin meyvelerini yersiniz.
  • peki mesela tek çekirdekli 3.4ghz mi almak daha mantıklıdır çift çekirdekli 1.8ghz mi ikiside aynı fiyattalar çünkü..çüft çekirdeğin ayrı bir hız hesap sistmei var mı yani 1.8 *2 gibi??
  • çünkü kullanılan yazılımların da çklu çekirdekli işlemcilere uygun olması gerekir. aksi halde performans artışı söz konusu değildir. çift işlemci destekleyen bir video işleme programında 2 kata yakın performans artışı görebilirsin ancak windows movie maker ile hiç bir fark elde edemezsin
    aynı durum 32bit ve 64bit için de geçerli. yazılım 64 bit olmadıktan sonra işlemcinin 64 bit olması performans artışı getirmez

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: phobia

aşağıdaki linkten karşılaştırmaları yapabilirsin

evet fark fazla değil üstelik işin ilginç yanı bazı uygulamalarda tek işlemcili olan çift işlemciliyi geçiyor..mesela virüs tarama hızı açısından ve resimlerin mp lini düşürmede tek işlemcili daha iyi sonuçlar vermiş..neden böyle

• al youtube dan bu videoyu izle anlarsın çocuk 2 oyun açık bide bişeyler convert edip internete girmeye çalışıyo
    http://www.youtube.com/watch?v=jEKLCvJfDjs 1 görüntü binlerce cümleye bedel yav...
  • quote:

Orjinalden alıntı: SHADOWLORD

al youtube dan bu videoyu izle anlarsın çocuk 2 oyun açık bide bişeyler convert edip internete girmeye çalışıyo
    http://www.youtube.com/watch?v=jEKLCvJfDjs 1 görüntü binlerce cümleye bedel yav...

ordaki adamın sistem heralde çok uçuk bir şey sıradan bir çift işlemci ilede yapılacağını zannetmiyorum böle bişeyin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rotary eXperimental-7 -- 6 Şubat 2007; 12:08:17 >

• aşırı bir fark olacağı kanaatinde değilim bende amd 3800+ var ama 3600x2 ile araların hemen hemen hiçbir fark yok ben de cd yazarken oyun oynayabiliyorum yani
  • Dvd yazma oyun oynama download yapma ve arkada müzik acma yapıorm kasma yok
  • LostNdumb, sen o sisteme verdiğin para ile iki tane tek çekirdekli ayrı sistem toplayıp, saydıklarını ayrı ayrı bilgisayarlarda bile yapabilirsin :))

sen de takılırsan artık biz ölelim
  • kardeş tek işlemciye
    göre çift işlemci iki kat performans demek benim bilgsyr Pentium D
    Pentium 4 e göre iki kat daha hızlı p4 den geç acılıo ama conter i 20 snde yüklüo
    yani bence cok fark var
  • arkadaşlar araştırmalarımdan anladığım kadarı ile şu zamanda tek çekirdekli işlemci almak hata olur..nasıl ki 64 bit lik içlemciler varken 32 bit almak hata ise çift çekirdekli işlemciler varkende tek çekirdekli işlemci almak hata olur ....yanılıoyrmuyum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: AltınYumruk

evet aslında gereksiz.Diyolar hem virüs taraması hem oyun yüklersin hemde oyun oynarsın falan diyorlarda.Ben hiç yapmıyorum.Hatta oyuna girerken bile açık programları kapatıyorum.

virüs taramasi hdd yi kasar ama işlemcin isterse E6700 olsun oyun oynuyamazsın ki
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dinçer

bugün kullandılan programlar da çok fazla olmasa bile aradaki farka değer bir performans alırsınız. çift çekirdek destekli uygulamalar yaygınlaştıkça bu fark giderek artacaktır. tekli işlemlerde bile windows daha rahat çalışacaktır. herkesin verdiği bir örneği ben de vereyim cd yazarken oyun oynayabileceksin (kim yapar ki bunu)

Bir örnek de benden;4 çekirdek çıkınca da aynı anda hem dvd seyredip,hem oyun oynayıp,hem internette gezinip hemde müzik dinlemek kolaylaşacak,(dın dını dın dın dını dını dın) oohbeee!
  • quote:

yani hız tam 2 katı olacak şekidle değişiyor mu??yada değilse yüzde kaçlık bir hız değişimi var?

Arkadaşım 2 beyni olan insan gibi düşün (tüylerim ürperdi birden).Bu insan artık beyninin %5'ini kullanacağından dolayı daha pratik olacak fakat bu pratikliği performansa insanın hareket kabiliyeti ölçüsünde yansıyacak.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.