Şimdi Ara

Xiaomi Mi Mix kolay kırılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
0
Favori
1.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Xiaomi Mi Mix kolay kırılıyor


    Ekran çerçeveleri çok ince olan veya kenardan kavisli ekrana sahip olan akıllı telefonların en büyük dezavantajı ekran kırılmaları. Özellikle yan taraftan alınan darbelerde kırılma kaçınılmaz oluyor. Xiaomi’nin bu ay satışa çıkacak yenilikçi telefonu Mi Mix de bunun kurbanlarından.


     


    Ekranı Dayanıksız


     


    Xiaomi’nin 2 yıldır üzerinde çalıştığı ve bu ay içerisinde piyasaya sürmeyi planladığı Mi Mix adındaki adeta çerçevesiz akıllı telefon, bir süredir bazı satış mağazalarında test ediliyor. Bir kullanıcının başına gelenler cihaz ekranının kırılmalara karşı ne kadar dayanıksız olduğunun göstergesi.


     


    Xiaomi Mi Max, üç kenarı çok ince ve sadece alt kenarında çerçevesi olan bir yapıda. Daha önce Sharp’ın bazı akıllı telefonlarında gördüğümüz bu konsept sayesinde kullanıcıya çerçevesiz bir ekran hissiyatı sunuluyor.


     


    Yer darlığından dolayı alt kısımdaki bileşenlerde de optimizasyonlar yapılmış. Örneğin standart yakınlık sensörü yerinde ultrason tabanlı bir yakınlık sensörü kullanılıyor. Ahize yerine ise ses iletimi yapan piezoelektrik seramik akustik teknolojisi kullanılıyor.


     


    Kullanıcı bahse konu satış mağazasında yeni modeli incelerken yanlışlıkla elinden düşürdüğünü ve ekran kenarının kırıldığını belirtiyor.


     


    Ayrıca Bkz.Facebook’un Snapchat tutkusu bitmiyor

    Bununla birlikte Xiaomi’nin bazı konularda eksik kalması eleştiriliyor. Ekranın en azından safir kaplama veya Gorilla Glass 5 ile sağlamlaştırılması gerekirdi. Kasanın seramik olması da kırılganlığı arttırıyor. Muhtemelen fiyatı düşük tutmak için bunlardan fedakârlık edildi ancak kırılmalara karşı dayanıklılık düşük kaldı. Bu noktada ekranı sağlamlaştırmak kullanıcının kendisine kalacak.


     


    Xiaomi Mi Mix amiral gemi modeli, 4GB LPDDR4 RAM/128GB kapasiteli versiyon 516$, 6GB LPDDR4 RAM/256GB kapasiteli 18 karat altın işleme versiyon ise 590$ olarak bu ay itibariyle piyasaya çıkacak.


     


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Xiaomi Mi Mix
    Xiaomi Mi Mix
    Xiaomi Mi Mix
    Xiaomi Mi Mix
    Xiaomi Mi Mix
    Xiaomi Mi Mix
    Xiaomi Mi Mix
    Xiaomi Mi Mix
    Xiaomi Mi Mix
     







  • Koskoca dh ne haberlere kaldı. Telefon bu düşünce kırılır, iphone'lar Samsung'lar düşünce çatır çatır kırılıyor, bu telefon ki çerçevesiz kırılması çok daha normal. Ne saçma haberler yapar oldunuz. Yok (çerçevesiz telefon) düşünce ekran kırılmış.

    Ayrıca editörünüze de biraz bilgi aşılayın seramik kaplama oldukça pahalı olduğu için çoğu üretici tercih etmiyor, ucuzlukla nasıl bağdaştırdı merak ediyorum ?
    İphone 6 plus telefonum elimden düşmesi sonucu ekranı kırıldı aynı şekil Samsung s7 edge telefonumda daha iki gunlukken dolmuşta koltuk mesafesinden düşmesi sonucu ekranı kırıldı telefonu sert bir yere düşünürsen kırılır kardeşim buda haber niteliği taşımaz saçma sapan bi haber hıyarın biri inceleme sırasında elinden telefonu sert zemine düşürüyor vay ne dayanıksız telefonmuş asıl kırılmasa haber niteliği taşır
    Ya arkadaş lütfen böyle saçma şeyler ile gelmeyin.

    Arkadaş neymiş ekran safir olsaymış bilmem neymiş. Safir yapmamışlar çünkü maliyeti azaltmak istemişler. Bla bla bla.

    Ulan telefondan premium luk akıyor be.

    Arkadaşım. Sen. Arazi telefonu almıyorsun. Öyle bir telefon arıyorsan Cat falan bak. Ya da Galaxy S7 Active al.

    Öncelikle belirtelim. Bilinen en sert maddelerden biri olan elmas. Ekran tamamen damarsız ve lekesiz bir kaç bin karalık trilyonlarca dolar değerindeki elmastan bile yapılsa idi. O telefonun ekranı gene kırılırdı.

    Arka kısım platin titanyum gibi bir materyalden de yapılsa o ekran gene kırılırdı.

    ZİRKON çok sağlam. İnsanlar Zirkon yüzük sağlam olur diye balyoz ile vurup kırıyorlar. Sonra balyozdaki demir zirkondan daha yumuşak ama yüzün kırıldı. Demekki sahte diye video çekiyorlar. Ulan sanki yüzüklerin efendisi filmindeki sihirli yüzük ya. Volkana atıp falan ancak yok olmasını bekliyorlar herhalde.

    Bu ahmaklara sadece gülüyorum. FİZİK diye bir şey var. Fizikteki temel kural şudur özetle : "Taş kabağa çarpar ise vay kabağın haline. Kabak taşa çarpar ise vay kabağın haline."

    Yani sertlikler arasında vy canis majoris ile dünya arasındaki boyut farkı kadar bir fark yok ise böyle bir olay imkansız.

    Ayrıca sertlik sadece çizilmeye karşı dayanım sağlar. Sertleşen madde aynı zamanda kırılgandır. Bu telefonun ekranının kırılmaması için ekran dahil tamamının esnek plastikten yapılması gerekirdi.

    Örnek verelim. Normalde çeliğe zarar veremezsiniz kolay kolay. Ancak mutlak soğuk seviyesine soğutursanız büzüşerek çok daha yoğun ve sert bir hal alır. Ama aynı zamanda kırabilirsiniz de.

    Darbe aldığında bu darbeyi emip enerji olarak saklayan ardından da yavaşça serbest bırakan bir materyal gelişmedikçe düşünce kırılmayan telefon imkansızdır. Ya da LG V10 daki gibi çarpma enerjisini emecek bir tampon yapacaksınız. ( LG V10 daki üst ve alttaki plastik kısımlar aslında araçlardaki darbe emiciler ile aynı şekilde yapılmıştır. Ekrandan aynı bu parçalar enerjiyi kendi üzerlerinde toplayıp ekrana iletilen kinetik enerjiyi emerler. )

    Eğer çerçevesiz bir telefon yaparsanız. Düştüğünde ekran kırılır. Bu bu kadar açık ve net.

    Bu kullanım ile alakalı. Bu konuda en sağlam telefonlardan biri Samsung Note 3 tür. He evet o İPHONE koyunlarının PLASTİİİK diye ağızlarını yamulttukları telefon gelmiş geçmiş darbeye en dayanıklı telefonlardan biridir. Ben bir yıl kullandım. Tek bir kez düşürmedim. İş yerinde bir arkadaşa sattım o da bir kaç yıldır kullanıyor. Muhtemelen 300 den fazla kez düşmüştür. Çerçevesindeki boya tamamen döküldü-ezildi ama ekran hiç kırılmadı şimdiye dek.

    Yani telefon alacaksan arkadaşım düşürmeyeceksin. İnsan gibi kullanacaksın.

    İyi be araba aldım 180 le duvara çarptım haşat oldu. Halbuki tamamen bütünleşik çelikten yapsalar bu kadar ezilmezdi.

    Ulan o arabanın yamulması senin hayatını kurtarmak için. İnsanlar çarpma yüzünden ölmez. Durma yüzünden ölürler. Fiziksel temas olmadan ölünmeseydi asansör kurbanları ölmezdi.

    Neyse fazla kızdım habere. Sadece ağzına gelen konuşuyor ona sinir oluyorum.

    Telefon kırılmış. VALLAHA mı.

    Ne bekliyordunuz ula. En son Nokia 6233 ü düşürdüm elimden. Para veriyorsanız hayvan gibi kavrayın telefonu. Gençler paranın değerini bilmiyor telefonu da kaykılır gibi tutuyor. Sonuç telefonun düşmesi.
  • Hani çerçevesi kalın diye Sony'e laf atan fanlar vardı, nerede onlar? Alsınlar ince çerçeveli telefonlarını.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çinli kardeşlerimiz onun bunun özelliklerini alıp copy/paste yaparken aralarında uyum var mı diye bakmayı unutmuş sanırsam bu telefonda :)
  • note 7 i7 derken 2016 telefonlarında moda "patlama" değil miydi? kırılma da nereden çıktı?

  • " 18 karat altın " ne demek :)

  • İphone 6 plus telefonum elimden düşmesi sonucu ekranı kırıldı aynı şekil Samsung s7 edge telefonumda daha iki gunlukken dolmuşta koltuk mesafesinden düşmesi sonucu ekranı kırıldı telefonu sert bir yere düşünürsen kırılır kardeşim buda haber niteliği taşımaz saçma sapan bi haber hıyarın biri inceleme sırasında elinden telefonu sert zemine düşürüyor vay ne dayanıksız telefonmuş asıl kırılmasa haber niteliği taşır

  • çerçevesiz bir telefondan çerçeveli sağlamlığı beklemek hata olur zaten orası ayrı ama tek bir haberle tek bir fotoğrafla telefon sağlam değilmiş demek de haksızlık değil mi? mağaza olduğu söylenmiş ama burdaki teknoloji mağazalarında telefonlar kordonla bağlı olur masaya, orda öyle değil miymiş?

  • Başlığa göre sandım ki adamın elinde incelerken durduk yere kırıldı. Yere düşünürse sonuç normal hepsinin dayanıklılık seviyesi yumurta kabuğu kıvamında. Şansıma şuana kadar düşürdüklerimden ekran kırılma sonucuyla karşılaşmadım. (wave8500, Lumia 925, z2, note 4)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S. Hawking


    Hani çerçevesi kalın diye Sony'e laf atan fanlar vardı, nerede onlar? Alsınlar ince çerçeveli telefonlarını.


    bu iyiydi :)
  • Koskoca dh ne haberlere kaldı. Telefon bu düşünce kırılır, iphone'lar Samsung'lar düşünce çatır çatır kırılıyor, bu telefon ki çerçevesiz kırılması çok daha normal. Ne saçma haberler yapar oldunuz. Yok (çerçevesiz telefon) düşünce ekran kırılmış.

    Ayrıca editörünüze de biraz bilgi aşılayın seramik kaplama oldukça pahalı olduğu için çoğu üretici tercih etmiyor, ucuzlukla nasıl bağdaştırdı merak ediyorum ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaptanos -- 2 Kasım 2016; 16:31:17 >
  • Keşke bu işler çerçeve daraltmakla bitecek olsaydı..

  • her telefon düşünce kırılabiliyor. üzerine oturunca iphone gibi yamulmasında!

  • Apple'a zeval gelmesin diye Ekrem71 tarafından hazırlanmış kasıtlı bir karalama haberi gibi geldi.

  • Sert malzeme darbe yediğinde kırılır, telefonu yumuşak yapmaları lazım kırılmaması için.

  • EKREM...

  • Tabi apple böyle telefon yapamayınca ekrem71 hemen karalamak için bu tür haberler yapıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağlam iş gören bir ekran koruyucu verirler yanında olur biter telefon düşerse kırılabilir çerçeve si yoksa tabiki bu kırılmaya daha müsait bu durum yaratabilir patlayan ve anteni çekmeyen telefonlarda gördü bu millet ..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Charles Xavier

    Apple'a zeval gelmesin diye Ekrem71 tarafından hazırlanmış kasıtlı bir karalama haberi gibi geldi.

    Aynı haber diğer teknoloji sitelerinde de var.
  • ben bişeyler okudum ama haber değil bu

    baya baya bildiğin neremden bişeyler uydursam da apple haricinde herhangi bir firmayı kötülesem girişimi...

    gorilla glass olsa safir olsa kırılmicak mı?

    bu ekranların olayı çizilmeme üzerine kırılmama ikinci plandadır, siyah iphone gibi çabuk çiziliyor ekranı desen de safir kaplama yapsın istesen neyse...

  • "Bununla birlikte Xiaomi’nin bazı konularda eksik kalması eleştiriliyor. Ekranın en azından safir kaplama veya Gorilla Glass 5 ile sağlamlaştırılması gerekirdi. Kasanın seramik olması da kırılganlığı arttırıyor. Muhtemelen fiyatı düşük tutmak için bunlardan fedakârlık edildi ancak kırılmalara karşı dayanıklılık düşük kaldı. Bu noktada ekranı sağlamlaştırmak kullanıcının kendisine kalacak. "

    Editörün bu yorumu yapması sitenin seviyesinin ne hale geldiğini gösteriyor.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.