Şimdi Ara

The Machinist (2004)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
9.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ya o kel olan iri yarı zenci adam kim ?

    adam battaniyeyle birini öldürüyomu öldürmüyomu?

    o kel adam var mı yoksa o hayal ürünümü ?

    ya bu nasıl bir film


    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >



  • ne diyeyim şimdi 6. his te bruce willis ölümüymüş gibi bir soru sormuşsun

    cevap versem tamamen spoiler içerik olacak beyaz yazim bari

    Olay aynen akıl oyunlarındaki gibi herşey adamın kafasının içinde olup bitiyor.Ne kadar olaydan sonra kaçsada vede şoktan dolayı olayı hatırlamasada ( buralar pek anlaşılır değil yazdıklarım benim anladığım zaten filmin güzelliğide bu isteyen istediğini anlayabilir) suçluluk duygusu peşini bırakmıyor.Sonundada bir yerde geçmişiyle yüzleşmeye mecbur ediyor adamı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raskolnikov -- 3 Şubat 2007; 21:50:33 >
  • ben daha 6.his i izlememiştim adamın öldüğünü söyledin
  • quote:

    Orjinalden alıntı: cefucsa

    ben daha 6.his i izlememiştim adamın öldüğünü söyledin



    sen de çok geç kalmışsın be:) izle artık..
  • spoiler vermeyelim

    editledim kavga çıkmasın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xonta -- 4 Şubat 2007; 11:09:26 >
  • 6. his içinmi diyorsun diğeri içinmi
  • Makinist izlemeyenler okumasın;

    bende izleyeli uzun zman oldu fakat aklımda kalan kadar açıklama yapayım açık noktaları diğer arkadaşlar tamamlar;
    evet filmde evet filmin sonunda yaptığı kazadan başlayacağım(aslında olayların başı).o kazadan sonra Trevor o olayı unutmak istiyor.bir şekilde kendini olaydan soyutlamak istiyor.arabasını satıyor ve arkasına bir daha bakmak istemiyor.Bu noktada uyku problemi başlıyor.uyuyamıyor.kısa süreli dalıp tekrar kalkıyor.yine fabrikada bir gün sigara molası için dışarı çıkıp arabasına biniyor ve arabadaki çakmaklığa basıyor.işte bu noktada kaza yaptığı zamanki olayla bir çakışma oluyor aniden.(kırmızıda durmayıp çocuğa çarpıp kaçtığı sahneden bahsediyorum).orada tekrar dalıyor ve normal dünya onun için bitiyor ve kendi hayal dünyası ortaya çıkıyor.bu noktada gelen Ivan ,Trevor'un kafasının içindeki karakter.yani kötü yanı.burası burada kalsın.
    diğer taraftan hergün havaalanının kafeteryasına gidip konuştuğu kadın aslında çocuğuna çarptığı kadın.ve çarptığı noktada havaalanın önü.bu nedenle hergün oraya gidiyor sadece bir kahve içip yüksek bahşiş bırakıyor.sadece vicdanını temizlemek amacıyla.fakat dikkat ederseniz saat hiç ilerlemiyor.sahte bir dünyada.herşey kendisi kurguluyor.
    tekrar Ivan'a dönersek.işler içinden çıkılmaz bir hale gelince,Ivan'ın kim olduğunu öğrenmek için sinsi bir plan yapıp kendisine bir arabanın çarpıp kaçtığını ihbar etmek için kendini bir arabanın önüne atıyor.Ivan'ın arabasının plaka numarasıyla polise gidince kendi arabası olduğunu anlıyor.işte bu noktada kafası karışıyor evine geliyor.Hemen kız arkadaşı diyelim,oraya gitmeye karar veriyor.orada bir resmini görüyor.Resimde Ivan var.(bu noktada filmin ortalarına gidiyoruz.bir barda Ivan ile sohbet ederken Ivan tuvalete gitmesi gerektiğini söylüyor ve masada kalkıyor.bu noktada Trevor, Ivan’ın cüzdanını karıştırıp bir resim buluyor.)Resim fabrikadaki arkadaşına ait.(bilindiği gibi fabrikada Trevor, Ivan yüzünden Miller’ın kolunu kopartmıştı.fakat kimse Ivan’ı görüdüğünü söylemiyordu.)işte o resimi görünce kendisini planlanmış bir oyunun içinde sanıyor.aslında resimdeki kendisi.fakat o kendisini görmek istemiyor.dediğim gibi Ivan,Trevor’un kötü yanı.Bu sefer herkesi düşman görmeye başlıyor.kendi yarattığı oyunda bir anda kayboluyor.
    Tekrar havaalanına geliyor.o noktada yine kısa süreli dalıyor.bu anda olaylar tekrar değişiyor.gördüğü rüyadan uyanıyor diyelim.olaylar normal akışına geliyor bir anda.kendisini karşılayan kadın değişiyor.Bu sefer çalışan kadnına eskiden konuştuğu kadını soruyor.aslında konuştuğu kadın yok.Trevor her zman gidip kendi içinden konuşuyor.halbuki hepsi kafasının içinde kurguladığı olaylar.hepsi bir anda önüne geliyor. kurduğu hayal dünyası bir anda çöküyor.
    Eve geldiğinde kötü yanıyla karşılaştırıp onu öldürüyor.atmaya gittiğinde halının içinin boş olduğunu görüyor.dediğim gibi öyle biri yok çünkü.
    Sonra yine Ivan ile karşılaşınca herşey düzeliyor.unutmaya çalıştığı olayları hatırlıyor.aslında Ivan’ın kendisinin olduğu anlıyor.
    Filmin sonunda girdiği Tünel herşeyin başlangıç noktası.o tünelde herşeyi unutmaya karar veriyor.Ivan’ı takip ederken tünele giriyorlar fakat tünelin içindeyken Trevor’un arabasının benzini bitiyor ve Ivan’ı kaçırıyor.

    Sinema yorumcusu değilim ama amatörce kendi anladığımı anlattım.




  • çok güzel anlattım hikayeyi sağol
  • o filmi bende izledim ama hic bi sey anlamadim
  • Gerilim türünün son zamanlarındaki en güzel örneği idi bence. Özellikle Christian Bale mükkemmel bir oyunculuk çıkarmış. (Ki Trevor rolü için adam 30 kilo vermiş)
    Gerilim - Macera sevenler izlemediyse çokşey kaçırmış diyebilirim.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serseri

    Gerilim türünün son zamanlarındaki en güzel örneği idi bence. Özellikle Christian Bale mükkemmel bir oyunculuk çıkarmış. (Ki Trevor rolü için adam 30 kilo vermiş)
    Gerilim - Macera sevenler izlemediyse çokşey kaçırmış diyebilirim.


    neresi gerilim-macera bunun yaw
  •  The Machinist (2004)


    Gerilim kesin ama macerayı ben kattım
  • boşver macera iyidir

    christian bale in oynadığını bilmiyordum,adamın filmlerinde hiçbiri kendisine benzemiyor sanki ayrı insanlar gibi tipler
    isyan filmi baya güzeldi bale in
  • makinist son birlaç senede izlediğim en kaliteli gerilimlerden biriydi...
    fimin sonuna kadar olanları anlamakta ben de zorluk çektim açak sonda olan kaza görüntüsü aslında herşeyi anlatıyor...
  • Harika bir film bende izlerken hiçbişey anlamadım Bittikten sonra anladım herşeyi
  • 7 yıl sonra konuyu bir nevi hortlatmış olucaz ama yorumumuzu parkedelim bizde.filmi daha yeni izledim. konusu itibariyle hafiften lost highway e benziyor gibime geldi bana.tabi benzeme olayı lost highway üzerine ortaya atılmış olan baş karakterin yaptığı olaydan kaçma psikolojisi teorisi üzerinden gerçekleşiyor.christian bale ı o halde görünce şaşırmadım değil.adamı alışmışız abdominaller şişik halde görmeye,benim gibi bir deri bir kemik görünce korktum bir an! puanlamak gerekirse 6/10 veriyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: walt09

    7 yıl sonra konuyu bir nevi hortlatmış olucaz ama yorumumuzu parkedelim bizde.filmi daha yeni izledim. konusu itibariyle hafiften lost highway e benziyor gibime geldi bana.tabi benzeme olayı lost highway üzerine ortaya atılmış olan baş karakterin yaptığı olaydan kaçma psikolojisi teorisi üzerinden gerçekleşiyor.christian bale ı o halde görünce şaşırmadım değil.adamı alışmışız abdominaller şişik halde görmeye,benim gibi bir deri bir kemik görünce korktum bir an! puanlamak gerekirse 6/10 veriyorum.

    6/10 az hocam IMDB'si bile yüksek verdiğiniz puandan yükseltin bence. Ya da adamı bir deri bir kemik görüp korktuğunuz için mi bu kadar az bir puan.




  • Dark Knıght kullanıcısına yanıt
    aynen hocam!
  • Baba filmdir Machinist. Tavsiye ederim.
  • hayal ürünü
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.