Şimdi Ara

Windows 10 kullanıcı sayısı 400 milyonu aştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows 10 kullanıcı sayısı 400 milyonu aştı


    Microsoft’un geçen yıl itibariyle piyasaya sürdüğü ve radikal kampanyalarla desteklediği Windows 10 işletim sistemi büyümeye devam ediyor. Yıl sonuna kadar platformun yarım milyar kullanıcıyı devirme ihtimali ortaya çıktı.


     


    Firmadan yapılan açıklamaya göre Windows 10 işletim sistemi toplamda 400 milyon kullanıcı sayısını geride bıraktı. İndirmeye sunulduğu ilk hafta 75 milyon kullanıcı kazanan Windows 10, sonrasında hızlı bir düşüş trendine girdi. İlk 10 hafta sonunda 110 milyon cihaz sayısına ulaşan platform, Mart ayı sonunda da 270 milyon olmuştu.


     


    Aradan geçen 6 aylık bir aman diliminde platformun 130 milyon daha kullanıcı kazandığı görülüyor. Bu yıl bitiminde ise platformun 500 milyon rakamını yakalaması veya çok az bir miktar geride bırakması bekleniyor. Microsoft’un 2 veya 3 yıl içerisinde 1 milyar rakamını geçme hedefi bulunuyor. Bununla birlikte yıllık 150 milyon civarında büyüme hızına gerileyen platform, bu hedefe en erken 2019 yılında varabilecek.


     


    Ayrıca Bkz.AMD Zen+ mimarisi 7nm ile geliyor

    Windows 10 ile birlikte tek platform stratejisine geçiş yapan Microsoft, tüm ürünlerini tek çatı altında topladı. Uygulamaları da tüm platformlarda çalışacak şekilde optimize eden firma, böylece kullanıcı deneyimini daha basitleştirmeyi ve kullanıcı sayısını da arttırmayı hedefliyor. Toplam rakamın içerisine tüm platformlar dahil. 


     







  • Şu berbat arayüzü ve karmaşıklığı ile 400 milyonu iyi yakalamış. Ama olup olabileceği en yüksek seviye bu olarak kalır. Ücretsiz yükseltme gittikten sonra çok zor öyle milyonlar artması.


    Ha bu arada bir MEB öğretmeni olarak güzide milli eğitimimiz akıllı tahtaların çoğunu ya W7de ya da 8.1de unuttu. 1 sene boyunca ne olacak diye bile düşünmediler ücretsiz iken.

  • Banane? Kime ne? Ha 400 milyon kişi kullanmış ha 800 milyon kişi. Benim için uygunsa kullanırım, değilse kullanmam. Her dakka Windows 10 kullanıcı sayısının haber yapılması kadar saçma birşey olabilir mi. Sanki haber yapmıyorsunuz da, MS'de yönetime rapor sunuyorsunuz.

  • kullanıyorum memnunum ancak sürekli izlendiğimi düşünmeden de duramıyorum. hatta şu sesli komut muhabbeti sayesinde paranoyaklaşıyorum

  • Zorla Windows 10'a yükseltilenlerin sayısı ne kadar ondan bahsedin.

  • microsoft bu gün hala ayaktaysa yatsın kalksın adobeye ve oyun sektörüne dua etsin.biz sektörde tekeliz demiyorlarda 400 milyonu yakaladık diyorlar.

  • Mr. Jingles kullanıcısına yanıt
    İleride de parayla bile yükseltme yapmayacaklar. Bedava bile olsa yapmayacaklar. Fatih projesi çöktü. Şu an sadece söz verdikleri için yerine getiriyorlar. Yoksa ne tahtalarla ilgilenen var ne de ilgilenilmesini isteyen birileri var. Başıboş bırakılmış durumda tamamen. İlgilenen kimse olmadığı için de güncellemesi yapılmadı ya bu cihazların. Keşke bakanlıkta bir birim ilgilenseydi de tüm ülkedeki tahtalar güncellenseydi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 7Si gibi gelmez

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • xp efsanesi yerini w7 ye bıraktı.w7 efsanesi devam ediyor an itibariyle
  • bedava yükseltme olmasa yakalayamazdı bu rakamı.

  • w10 w7 ye 10 basar ...

  • Win 7 önizleme çıkmış. Tabi her zamanki gibi evdeki bilgisayara kurmuşuz o anda. 3 yıl kadar Xp'den 7'ye geçemedi adamlar. Hani orijinal falan diye değil bildiğin yeniliğe tepki olarak doğmuşlar. Sonra 8 çıktı. Önzilemeden kurduk haliyle. Bu sefer Xp candırcılar 7 candır demeye başladı. 10 çıktı bu sefer 8 daha stabil, daha iyi demeye başladılar. Yani demem o ki bu adamlar hep var. Eskiye rağbet olsa idi bit bazarına nur yağardı. 10 şimdiye kadar ki en iyi Windows. En hızlı, en kolay ulaşılabilir. Sen iki ayar yapamıyorsun, beceriksizsen biz napalım.

  • xp den zor vazgeçtim.. ardından win 7 ile gerçekten microsoftun en iyi işletim sistemiyle devam ettim.. ama bazı şeyler değişir.. alışkanlıklarda değişebilir.. windows 10a geçtim.. halen windows 7 gibi rahatlık sağlamıyor.. directX 12 olmasaydı windows 7 de kalacaktım.. windows 7 de şöyle olsaydı daha iyi olurdu dediğim tek bir şey hatırlamıyorum.. ama windows 10 da her sistemi kullandığımda lkeşke şöyle olsaydı diyorum.. yinede windows 10 da kendini affettiren çok özellik var.. daha hızlı daha stabil çalışması vs.. windows 10 asla windows xp ve windows 7 efsanesine ulaşamıyacak..

  • WİN10 GERÇEKTEN İYİ BİR İŞLETİM SİSTEMİ ESKİ ALIŞKANLIKLAR ZOR BIRAKILIR WİN 10 YENİ BİR EFSANEDİR XP W7 WİN10

  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    Sizin için bir değeri olmayan haber içeriğinin başka bir kullanıcı için değerli olabileceğini de düşündünüz mü? Şahsen ben istatistiğe dayalı teknoloji gündemini de çok seviyorum. Hatta bir dönem infografik olarak birçok haber yer alıyordu ama şimdi DH bununla uğraşmak istemiyor. Bence çok değerli haberler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xp Efsanesi kadar olabilecek mi ?..
    Yoksa bir kaç sene sonra yeni versiyon mu? gelecek :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: alprkrkmz

    Şu berbat arayüzü ve karmaşıklığı ile 400 milyonu iyi yakalamış. Ama olup olabileceği en yüksek seviye bu olarak kalır. Ücretsiz yükseltme gittikten sonra çok zor öyle milyonlar artması.


    Ha bu arada bir MEB öğretmeni olarak güzide milli eğitimimiz akıllı tahtaların çoğunu ya W7de ya da 8.1de unuttu. 1 sene boyunca ne olacak diye bile düşünmediler ücretsiz iken.

    Milli Eğitim bakanlığı akıllı tahtalar için Pardus işletim sistemini hazırladı ama o da kurulmuyor hatta sorumlusu olduğu orta okulda sadece tahtalar kurulu alt yapı yok. Uzatma kablosu çekip tahtaları kullanıyoruz iyi ki idare katlara kablosuz bağlantı çekti uzaktan bağlantıyla tahtaları internete bağladık. Bu arada bence Microsoft'un en iyi işletim sistemi Windows 7 diğerlerini hiç beğenmedim. Hatta Win7 yerine ille bir işletim sistemi kullanılacaksa Linux'u tercih ederim.




  • Win7 64bit ultimate den kolay kolay vazgeçmeyeceğim.

  • Windows 7'den oldukça memnunum. Windows 10 SSD'siz bir bilgisayarda tam bir çöp.

  • yüklemiyom ısrarla. habire soruyor iyi olsa bile tribe soktu indirmiyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.