Şimdi Ara

*** Nikon SLR İnceleme ve Paylaşım Merkezi *** (343. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
61.730
Cevap
90
Favori
2.403.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Giriş
  • "Arkadaşlar yarın Hayyam'a gidip spot bir 50mm alacağım inşallah. Fiyat bilgisi hakkında fikriniz nedir?

GG'de 180Ytl, daha pahalı alma diyim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sunthewhich -- 9 Mayıs 2008; 20:20:21 >
  • sunthewhich

birinin yazdığından alıntı yapacaksan
    o kişinin mesajının sağ üst köşesindeki ikonlardan
    alıntı olana bas yeni pencerede hazır yazılı çıkar sen devam edersin
    bu şekilde sanki sen yazıyorsun gibi olmuş

Orjinalden alıntı: e.ckr

bu balıkgözü objektiflerin amacı nedir acaba?

ve bende tripod almayı düşünüyorum PlutosDaddy Slik markanın 300 veya 500 dx modelini önermişti.

İnsanlar bazen estetik amaçlı kullanıyor, bazen de çok şeyi bir kareye sığdırmak istedikleri için... "Amacı şudur" demek pek doğru olmaz. Geçen gün, bir garajda duran eski bir amerikan otomobilin fotoğrafını çekmem gerekti. Arabanın tampon duvara 20 santim mesafede duruyordu, normal objektife sığmadı otomobil. Balıkgözü imdada yetişti.

Bu arada tripod'ları internetten araştırıyorum. (Yarın almak niyetindeyim) Fakat internetten resmine bakarak insan karar veremiyor. Hazır almış, kullanmış birileri tavsiyede bulunsa ne güzel olur. Yoksa gidicez Sirkeci'ye ne denk gelirse şöyle bir bakıp alıcaz galiba.

200 YTL civarında bütçem var. Manfrotto 785B Yalçınlar'da 194 YTL gözüküyor. Bir de yine Yalçınlar'da Vanguard MG-3 (134 YTL) var. Fotoğrafta güzel gözüküyor :) Bir deneyimi, fikri olan var mı?
    Üstteki Manfrotto... Alttaki Vanguard...

• Merhaba,
    başlangıç seviyesinde bir kullanıcıyım.
    D80 alarak bende bİr DSLR sahibi oldum. Öğrenmeye oldukça hevesliyim.
    Sizce D80 almam iyi bir giriş mi yoksa D80 başlangıç için fazla mı sayılır. D40X mı alsaydım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Tugi

Merhaba,
    başlangıç seviyesinde bir kullanıcıyım.
    D80 alarak bende bİr DSLR sahibi oldum. Öğrenmeye oldukça hevesliyim.
    Sizce D80 almam iyi bir giriş mi yoksa D80 başlangıç için fazla mı sayılır. D40X mı alsaydım?

hayırlı olsun... giriş gelişme sonuç bölümleri yoktur, fotografçılıktan ileri düzeyde para kazanmayı düşünmüyorsan bütün bodyler işini görür. d80 alman en azından daha rahat objektif alabileceğin anlamına geliyor, çünkü üzerinde kendi af motoru olan objektifler relatif olarak pahalı ve 2. el piyasası henüz oluşmadı.

KÖPEKBALIĞI
    MITSUBISHI LANCER İNVİTE 1.6 MT 2011 BLACK

http://www.flickr.com/photos/ggleken/
  • @stanleykubrick
    Yalçınlardan Manfrotto 785B aldım. üstelik d80 ve üstüne en ağır lensimi takarak denedim. üstelik manfrotto kalitesi de cabası . ben tavsiye ederim. sağlam hafif ve çok pratik

picasa yı indirdim gayet güzel ve kullanışlı bir program saol

@stanleykubrick

Manfrotto 785B modelini öneririm, geçen gün bende yalçınlara gidip incelemiştim gayet güzel bir tripod bence,
    ve çok hafif taşıması kolay olur ağırlığı 1kg bile değil. Kısacası;

Manfrotto 785B güzel bir seçim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xlor -- 9 Mayıs 2008; 21:58:54 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 28 Şubat 2021; 17:20:17 >
  • 15-20 yıl önce bir dükkana girip(o zamanlar şimdi olduğu gibi herşey bulunmazdı) tripod var mı ? -aha bu var şeklinde bir alışveriş yaparak slik marka almıştım. hafif bir ayak ve üzerinde kıl-tüy-pro gibi model bilgisi yok ama 15-20 yıl oldu halen kullanıyorum...

KÖPEKBALIĞI

• @The Legend
    bilgi için teşekkürler.

@real pagan
    Ben de 10 yıl kadar önce bir slik almıştım. İki sene önce tamamen kendi salaklığımla bir ayağını kırdım. O zamandan beri yeni birşey alıcam. Almışken sağlam ve mümkün olduğunca hafif bir şey olsun diyordum.

@dgnzcn
    fotoğraflar için özellikle teşekkür ederim. Tripodu yakından görmüş oldum.
    18-200 ile bir deneyip almayı düşünüyorum ben de...
  • Yalçınlarda 196 ytl ye pahalı değil mi?
    aynı tripod 144 ytl, hepsiburada.com.da

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=86399&productid=bd953039
    f/4 IS USM
  • evet manfrotto oldukça sağlama benziyor.

KÖPEKBALIĞI

• arkadaslar yakında tamron 17-50 elımde olcak ıns..
    sızlere sorum yenı cıkan modelı ıle eskısı arasında ne fark var....sanırım yenı cıkan motorlu olan gelecek...

Orjinalden alıntı: gorele2000

Yalçınlarda 196 ytl ye pahalı değil mi?
    aynı tripod 144 ytl, hepsiburada.com.da

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=86399&productid=bd953039

Metro Fotoğrafçılık'ın sitesinde de 151 ytl gözüküyor. Artık Sirkeci'ye gidince bir iki yere sorup alınır :)
  • rica ederim. maksat paylaşmak olsun

Orjinalden alıntı: The Legend

@altanns

picasa yı indirdim gayet güzel ve kullanışlı bir program saol

özellikle "kendimi şanslı hissediyorum" tuşu çok güzel resmi tam manasıyla kendine getiriyor.

ilk başta bilgisayardaki resimleri taraması çok kötü ama olsun ben kaldırdım taradıklarını sadece kendi çektiğim fotoğrafları ekliyorum hem ulaşması da kolay oluyor
  • sizinle birşey paylaşmak istiyorum. netfotografa bir eleman yazı yazıp yeni başlayanlara yol göstermek istemiş ve leica- schneider-carl zeiss gibi ne olduğu belli olmayan aletleri almadan önce iyice inceleyin ama ricoh-canon -nikon ...gibileri incelemeye gerek yok demiş...

KÖPEKBALIĞI

• quote:

Orjinalden alıntı: real pagan

sizinle birşey paylaşmak istiyorum. netfotografa bir eleman yazı yazıp yeni başlayanlara yol göstermek istemiş ve leica- schneider-carl zeiss gibi ne olduğu belli olmayan aletleri almadan önce iyice inceleyin ama ricoh-canon -nikon ...gibileri incelemeye gerek yok demiş...

Yalanda dememiş hani ricoh ne ya onu yalan demiş
    İşlemci: Intel Core i7 10700KF | Anakart: MSI MEG Z490 ACE | Ekran Kartı: MSI Rtx 3070 Gaming X TRIO | Ram: 2x Corsair 16GB(2x8) Vengeance RGB PRO 3600mhz CL16 | SSD: 2x Samsung 500GB 970 Evo Plus | İşlemci Soğutucu: Corsair iCUE H100i Elite Capellix RGB | Kasa: Corsair iCUE 4000X Siyah | Güç Kaynağı: Corsair 650W CX650F RGB CX | Monitör: AOC CQ27G2U 27" 144Hz 1ms | Klavye: Corsair K70 LUX RGB Red | Mouse: Corsair M65 PRO RGB | Headset: Logitech G430 | Ses Sistemi: Logitech 5 1 X-540 |
    NOTHING IS TRUE, EVERYTHING IS PERMITTED...
  • Leica'yı herşeyden önce bir kenarı almak lazım. Fotoğrafın bugünlere gelmesinde öncü firmalardandır kendisi.

5D Mark II + 24-105 F4 L
  • Arkadaşlar "Close-Up Lens Seti" kullanan varmı tavsiye ediyormusunuz.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.