Şimdi Ara

Klarnet Üflerken Dikkat Edilecek Noktalar

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Klarnet Üflerken Dikkat Edilecek Hususlar

    Klarnet hem batı müziğinde hem de Türk müziğinde sıkça kullanılan, üflemeli bir müzik aletidir. Bu yüzden enstrumandan verimli ses çıkarabilmek adına üfleme tekniği çok önemlidir. Eğer doğru teknikle üfleme işlemi gerçekleştirilirse daha rahat bir çalım elde edilir. Klarnet Kursu İzmir eğitmenlerimiz tarafından yazılmış makalemizde klarnet üflerken nelere dikkat edilmeli? Klarnet nasıl üflenir? Klarnet üflemesi aşamaları hakkında bilgilere ulaşabilirsiniz.

    Klarnet Üflerken Gözardı Edilmemesi Gereken Maddeler

    * Beden ve özellikle ağız bölgesinin rahatlığına önem verilmeli. Aksi takdirde hem çalma işlemi daha yorucu olacak, hem de kasılmalardan kaynaklı kas problemleri ortaya çıkacaktır.
    * Diyafram ve nefes çalışmaları düzenli olarak gerçekleştirilmeli. Böylece yavaş ve uzun zamanlı notalar daha rahat çalınabilir.
    * Nefes dışarı verilirken ağızdan hava kaçırılmamalı ve tam şekilde kavrayış gerçekleştirilmeli. Eğer ki hava çıkışı olursa klarnetten tam doğru ses çıkmıyor demektir.
    * Ses çıkmıyorsa kamışın sıkılığı dikkatli şekilde ayarlanmalı. Dudakla gerekli basınç deneme yanılma yoluyla ayarlanmalı.
    * Bek’e uygulanan baskı orantılı olmalı. Ne çok gevşek bırakılmalı ne de çok baskın tutulmalı.

    Kaynak:http://sozkonususanat.com







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.