Şimdi Ara

Regal 1005C Çamaşır Makinesi Elektronik Kart Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
4.377
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    Resimde de görüleceği üzere çamaşır makinesinin üzerindeki diyot yanmış bu sebepten dolayı makineyi açar açmaz sigortayı attırıyor. Tek bacağını keserek çalıştırmayı denedim fakat sorun yine aynı. Buradaki diyot sanırım yüksek voltaj nedeniyle yanmış normal şartlar da diyotu çıkarınca çalışması gerekirdi diye düşünüyorum. Başka neden kaynaklanıyor olabilir. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.  Regal 1005C Çamaşır Makinesi Elektronik Kart Arızası







  • cihazınıza yuksak voltaj gelmiş olsa diyottan önce ptc yi yakardı önce diyodu deiştirmelisiniz bide diyodun neden yandığı önemli muhtemelen regal 1005 serisinin kronik hastalığı olan kapı kilidi hatası bence kilidi kontrol edin önce sonrada diyodu deiştirip deneyin sorunuz çözülecektir
  • mcb.teknik M kullanıcısına yanıt
    Bilgilerde hata var diye düşünüyorum.
    Bu makinelerde pozitif katsayılı direnç (PTC) olmaz, negatif katsayılı direnç olur o da kartın üzerinde olmaz rezistansın yanındadır.
    Ayrıca bahsettiğiniz yüksek voltajda kısadevre olması gereken de, teknik olarak NTC veya PTC değil VARİSTÖR dür.

    Arkadaşın bahsettiği diyot ise yanık veya kısadevre değildir, üzerinden yüksek akım geçen her komponent de olduğu gibi kararma yapmış ancak pozisyonu itibariyle sigorta attırmaya sebep olacağını da düşünmüyorum.

    Öncelikle öğrenmek gereken, atan unsur sigorta mı yoksa kaçak akım rölesi mi? Ana sigortamı atıyor yoksa makinenin bağlı olduğu hatta ait sigortamı atıyor? bunların hepsi, arızanın nerede olduğunu belirleyecek sorulardır.
    Rezistans arıza yaptıysa kaçak akım rölesi açık devreye gider yani halk tabiri ile sigorta attı denir ama asıl amaç, rezistans kaynaklı kaçaktan kimsenin zarar görmemesini sağlamaktır.
    Ana sigorta atıyorsa faz nötr kısadevresi vardır ki bu da arızanın elektronik kart üzerinde olmayabileceğini gösterir, (kart üzerinde bu derece kısadevre olduğunda sigorta atana kadar kartın hatları patlar)
    Makinenin bulunduğu prizin hattına ait sigorta atıyorsa olması gerekenden daha yüksek akım çekildiğine işaret eder ki elektronik kart üzerindeki triyak veya fet kaynaklı olabilir.

    Kabloyu takar takmaz mı sigorta atıyor?
    kablo takılı ancak program verir vermez mi sigorta atıyor?
    program veriliyor çalışıyor ancak belli bir zaman sonra mı sigorta atıyor?

    vs vs vs




  • Cevaplarınız için teşekkürler, çözüme ulaşamadım fakat diyot değişiminden sonra makine 10 dk çalıştıktan sonra sigorta atmaya başladı. Sıkma veya durulama da hiç sorunsuz çalışıyor, her hangi bir programa aldığımda 10dk çalıştıktan sonra sigorta atıyor. Diyot 'da veya başka elemanlarda her hangi bir durum oluşmadı.

    Ado arkadaşın sorularına cevap olarak;

    Kabloyu taktıktan sonra program düğmesini açar açmaz atıyordu. (Diyot değişmeden önce)
    Diyot değiştikten sonra program başladıktan 10dk. sonra atıyor.
    Ana sigorta atıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.