Şimdi Ara

GeForce GTX 1060 ekran kartı, PCIe güç bağlantısı gerektirmeyecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GeForce GTX 1060 ekran kartı, PCIe güç bağlantısı gerektirmeyecek


    Bir süre önce GeForce GTX 950 ekran kartının PCIe güç bağlantısı gerektirmeyen versiyonunun piyasaya çıkması, Nvidia’nın Pascal mimarisi için de planlarının olduğu izlenimini uyandırmıştı. Gelen bilgiler de o yönde.


     


    Yeni bilgilere göre, Pascal tabanlı GP106 grafik birimi de güç bağlantısı gerektirmeyen kartlara sahip olacak. Özellikle GeForce GTX 1060 ekran kartının 75W ısıl tasarım değerine sahip olacağı ve herhangi bir PCIe güç bağlantısı istemeyeceği ifade ediliyor.


     


    Nvidia, 16nm FinFET üretim geometrisinden en iyi şekilde faydalanmaya çalışıyor. Öyle ki, 75W altı enerji tüketmesine rağmen, GTX 1060 modeli, GM206 tabanlı GeForce GTX 960 modelinden yüzde 30-50 daha fazla performans sergileyecek. GP106 tabanlı diğer ekran kartlarında da benzer bir durumun olacağı ifade ediliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Nvidia GeForce GTX 1080 kameralara yakalandı

    Bununla birlikte pazarda halen GTX 950 ve GTX 960 kartlarına ilgi var. Bu bakımdan, Nvidia’nın GeForce GTX 1060 ekran kartını bir süre erteleyeceği görüşü hakim. İlk etapta GP104 grafik çekirdeğini temel alan GTX 1070 ve GTX 1080 ekran kartlarını göreceğiz.


     


    GTX 1080 ekran kartında; 4096 shader çekirdeği, 1000MHz frekans hızı, 8GB GDDR5 bellek, 384-bit bellek arayüzü, 8000MHz bellek hızı, 384GB/s bellek bant genişliği, 8TFLOPS kayar nokta performansı gibi özelliklere yer verilmesi bekleniyor. GTX 1070 ise bu değerlerin biraz kırpılmış versiyonu olacak.


     







  • PC ile bağlantı gerektirmeyen kartlarda ne tür sorunlarla karşılaşılabilir?

  • Tam olarak 75W istiyorsa overclock yapılması durumunda pci-e arayüzünü zorlar. Pahallı anakartlar belki dayanır sonuçta içlerinde soğutucu katman var ama ucuz anakartta sorun olabilir overclocklu hali.

    60 W falansa çok rahat. 40W için voltaj bile arttırılır.

  • PCIe güç bağlantılı overclocklu modelleri göreceğiz demekki

  • Kötü oldu bu kayda değer OC yapılamayacak demek ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yahu bunlar olması gerekenler zaten 16nm finfet den bahsediyoruz..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Regionella

    PC ile bağlantı gerektirmeyen kartlarda ne tür sorunlarla karşılaşılabilir?


    Hocam öncelikle PC değil PCIe olacak. PCIe denilen şey aslında anakartlarda ekran kartını taktığımız soketin adı. PCIe güç bağlantısı diye bir şey yok aslında ama zaman içerisinde PSU'daki ekran kartı güç kablosu o kadar PCIe soketi bile bağdaştı ki herkes o kabloya PCIe güç bağlantısı adını verdi. Bu kısa bilgiden sonra sorunu cevaplayacak olursak PCIe soketi de aslında harici bir bağlantı gerektirmeksizin anakart üzerinden 75Watt'a kadar güç verebiliyor. Haberde bahsedilen kart için biraz sınırda kalan bir değer. Dolayısı ile default hızlarda ve güncel anakartlarda sorun çıkacağını sanmıyorum fakat eğer anakartınız eski bir modelse veya karta overclock yapmaya çalışırsanız PCIe soketinin gücü yeterli gelmeyecektir. Bunun sonucunda düşük ihtimal anakart arızası yüksek ihtimalle ise ekran kartının kapanıp açılması olacaktır.(Kapanıp açılma doğru bir terim mi bilmiyorum fakat overclock yaparken bir değeri aşınca görüntü gidip gelmeye başlar ya ondan bahsediyorum). Umarım açıklayıcı olabilmişimdir iyi forumlar.





  • güzelmiş valla ,fiyatıda yüksek olmazsa bu karti alabilirim %30-50 arasi gtx 970e yakın olacak o zaman performans.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Way Out

    Kötü oldu bu kayda değer OC yapılamayacak demek ki.


    4 pin ek güç girişli modelleride çıkacaktır

  • merak ettiğim şey gtx 1080 in bellek overclock'u. zaten 8000mhz'de çalışan bellek daha ne kadar arttırılabilinir ?

  • 4K yüksek grafikli oyunları ne zaman oynayabileceğiz ya. Evde 4K tv var. 4K içerik yok. 4K ile ilgili çok az içerik üretiliyor zaten.
    Ha TRT var 4K
  • 16nm, ekran kartlarına yarayacak anlaşılan. GTX 1060 ekstra güç bağlantısı gerektirmeden hatırı sayılır bir performans verebilecekse, güç girişli GTX 1080 ve 1080TI gibi kartların neler yapabileceğini gerçekten merak etmeye başladım.

  • vay be anlaşılan benim yadigar 300W PSU daha çok kart görecek

  • Çıksalar da rahat rahat görsek incelemeleri ve kullanıcı yorumlarını . İnsanlarda çok büyük beklenti oluşturdular . Bu sene AMD bile gümbür gümbür geliyor ...

  • Özelliklere bakılırsa Nvidia tükürdüğünü yalıyor besbelli.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asosyal mühendis

    4K yüksek grafikli oyunları ne zaman oynayabileceğiz ya. Evde 4K tv var. 4K içerik yok. 4K ile ilgili çok az içerik üretiliyor zaten.
    Ha TRT var 4K

    adil kullanım kotasıyla 4k içeriğe ulaşamıyoruzki :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok güzel haber, yeni kartım olabilir
  • artık mete de nvidiacı olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan




    ah bide türkçe altyazı olsa.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.