Şimdi Ara

1500TL'ye kadar MTB önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Düşük donanımlara sahip olan marka bisiklet yerine, iyi-orta donanımlara sahip bir bisiklet almak istiyorum, donanımlardan fazla anlamadığım için tecrübeli arkadaşlardan tavsiye niteliğinde bisiklet önerilerine açığım. 26-28 jant, 17-18 inç



  • Gecen hafta Kron XC500 HD aldim 1250 liraya. Masasi haric her seyinden memnunum. Bir haftada 150 km yaptim. Oneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://urun.n11.com/dag-bisikleti/sedona-910-2016-model-29-jant-dag-bisikleti-P109743157 ne dersiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bunu öneririm
    http://m.n11.com/carraro-big-827-275-24-vites-hidrolik-disk-fren-dag-bisikleti-P89127729

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı bütçede bisiklet bakan biri olarak kesinlikle sıfır önermem, doların yükselmesiyle fiyatlar uçmuş. O donanımlar kesinlikle o paralar etmez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında bisiklete yeni başlayan, başlayacak olan ve hali hazırda kullananların öncelikle bisiklete binmenin yanısıra bisiklet donanımından da anlar hale gelme konusunda çaba göstermelerini isterim. Evet bisikletçiler de para kazansın ama hak ederek kazansın. Doğal olarak yılın yarısını neredeyse sinek avlayarak geçirince elbette sezonda karlarını maksimize etmeye çalışıyorlar kabul fakat en azından işlerini bir daha gelsin tekrar parasını alayım mantığıyla yaptıklarında iyi olmuyor. Bisiklet konusunda da tamir etmek bir yana ne iyidir ne kötüdür ne nedir ne işe yarar ne kadar etki eder konularını öğrenmek lazım. En azından shimanonun sayfalarına girip setlerin hangi kategoriden olduğunu ( mtb, şehir, yol gibi) ve bu kategorilerden her birindeki setlerin amatörden profesyonele sıralamasını, kendinize paranızın yettiği en pahalısı değil yaptığımız sürüşe göre hangisinin fiyat ve performans olarak iyi olacağını kavramak şart. Yoksa yarış koşmayacak birisinin sırf parası var diye aslında hasar almaya ve kısa sürede deforme olup yenilenmeye yatkın pahalı fakat kısa ömürlü parçalardan toplamasına şahsen üzülürüm. Ben uzun yıllar ve yollar boyu bisiklet binmiş biri olarak orta seviyenin üstüne çok para yatırmadım çünkü ihtiyaç duymadım. Çoğunuz da duymuyorsunuz aslında. Bazen genç arkadaşlarda daha çok var sanki en iyisini alınca bisiklet kendi gidecek hiç sizi yormayacak adeta yüzde 1000 verimle siz bir pedal çevirince şahlanacak sanıyor gibiler ama öyle olmuyor maalesef. Bisikletin normalde 2 kilo ağır olması size daha fazla efor sarfettirir ama geri dönüşte bu size pozitif katkı sağlar. Ayarları doğru yapılmış, ekipmanı kullanım amaçlına uygun seçilmiş, bakımlı giriş seviyesi setle orta karar set arasında performans olarak çok fark olmaz. Bu setlerde asıl fark pahalı olanın biraz daha konforlu ve uzun ömürlü olmasıdır. Daha pahalı olanlarda ise kullanım amacına uygun yerde size evet saniyelik kazanç sağlar ama profesyonel sporcular o binlerce liralık setleri bir yarış kullanıp atarlar çünkü hafif ve basit yapıları daha kolay aşınmaları gibi bir dezavantaj getirir.
    Bence öncelikli olarak kendinize uygun yapısı olan üzerinde rahat ettiğiniz bir kadrosu olan bisikleti alıp onu kısım kısım geliştirin. Yani bir sefer alayım tam olsun ile aradığınızı bulamama olasılığınız yüksektir ve tecrübe kazanabilmek için mümkün olduğunca çok bisikletin, donanımın tadına bakarak tecrübe edinmelisiniz. Falancanın çok beğendiği bisiklet evet satış sonrası desteği iyi ise alırken de şans eseri uygun fiyata alınmışsa o kişi için en iyisi olabilir ama sizin için uygun olmayabilir. Şahsen çok bisiklet ve donanım denedim bazılarını satın aldım bazılarını çevremdekilerde test ettim. Ama sadece tavsiye üzerine de birşey almadım. Bir de kadroların cafcaflı makyajlarına çok takılmayın derim. Bazen piyasada model yılı eski geçen ama çok daha iyi parçalarla donatılmış fiyatları da nispeten düşük bisikletler görüyorum. Onları alan pek yok ama bu araba değil ki motor teknolojisi yeni olsun az yaksın. Bisikletin motoru sizsiniz ve sizin model yılınız neyse anca okadar iyi olursunuz, tekerlek vites sistemleri de yıllardır aynı prensiplerle çalışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 6 Mayıs 2016; 21:00:22 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sozuak S kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam sizin bilginiz var gibi :) yeni başlayanlar için mtb yada şehir olarak tavsiyeleriniz nelerdir?
  • Bahsettiğim gibi önce en çok kullanılan marka olan Shimano'nun sitesine girip ürünlerin sıralamasına bakın. Alt seriler kötü olmamakla birlikte vites değişimleri biraz daha sesli ve kabadır. Ağırlıkları da fazladır. Orta serilere çıkıldıkça vites değişim performansı artar, ağırlık biraz düşer. Parça kalitesi de ona keza artar. Üst seviyelerde kalite ve işçilik oldukça iyidir, performans (vites değişimleri, sorunsuz çalışma anlamında) artar ama ömür kısadır çünkü hafif alaşımlar zorlu şartlarda orta seviye ürünler kadar dayanmazlar (profesyonel sporcu yada suyunu çıkaran biri değilseniz yine sorun yok).
    Şimdi bu bağlamda bakarsanız piyasada alt seviye setlerin takılı olduğu cicili bicili bisikletler görürsünüz. Sizin fiyat aralığınız ne ucuz (market bisikletlerini saymıyorum yani 300 TL bandındanki bisikletleri) ne de pahalı çok iyi denilen gruptan. Bence siz kadrosu güvenilen kaliteli bir markanın ucuz bir modelini alıp parçaları kendiniz yükseltin elinizdeki paraya göre. Çünkü bu işlerde en iyi uyum tüm parçaların (dişliler, attırıcılar, vite kolları, zincir, fren sistemi) aynı setten olursa yada birbirine uyumlu olursa elde edilir. Adamların bakıyorum da tamamı aynı seriden bisikleti yok yada 2-3 bin TL. Markalarla çok işim olmaz yüzlerce marka/model var. Hemen hemen hepsi de 3-5 ana firmanın ürünü olan parçalarla yapılıyor menşeileri Çin ve Taiwan. Hatta falanca (Avrupa yada Amerika) ülkesinde üretilmiştir anlamındaki yazıların bile birşey ifade etmediğini bilin. Bu bağlamda Sedona, Kron Made in Turkey dir. Kaliteleri de kadro olarak iyidir ama gel gelelim üzerinde Türk malı parça bulamazsınız. Bunun gibi orijinal USA malı Scott, Trek de bulmanız zor. Dünyanın en büyük üretici ana firması başka bisikletlere kadro da yapan hatta fason üretim bile yapan Giant'tır. Adı gibi devdir. Ben olsam kadrosu düzgün jant seti iyi bir Kron yada Sedona alır kısmen yada tamamen bir birkaç seferde daha iyi parçalara yükseltirdim ki mesela uygun fiyata en son 2. el bir xc 250 md aldım. Göbeklerle vites sistemini komple değiştiriyorum kadro ile sele-gidon kısmı kaldı elimde. Çıkanları da basit bir kadro ile 3. bisiklete koyacağım, kötüleri de attım zaten özellikle göbekler çok kötü idi. Orta şeker yıllarca üzmeyecek set Deoredir sonra zee-slx-xt-xtr şeklinde gider.


    http://productinfo.shimano.com/#/lc/1.5



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 9 Mayıs 2016; 10:16:45 >




  • Bende şuan mtb bakıyorumda boyum 175 acaba salcano ng750 hd yi beğendim 6-7 yıldır sürüyorum sizce idealmi alınırmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mosso Black edition u nasil bilirsiniz gencler? Bugun kadrosuna baktim saglam safkan italyan bisikleti. Ozellik olarak da guzel, 26 jannt . 1450 tl fiyati var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bütçeyi düşurdum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.