Şimdi Ara

Microsoft, Windows 10 cihazları daha güvenli hale getirmenin yolunu buldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft, Windows 10 cihazları daha güvenli hale getirmenin yolunu buldu

    Microsoft yakında ekstra güvenlik takviyesi adına Windows 10 PC, tablet ve akıllı telefon üreticileri için Güvenilir Platform Modülü'nü (TPM) zorunlu hale getirme planı yapıyor. Yazılım devi, 28 Temmuz itibariyle bahsi geçen üreticilerin cihazlarını TPM 2.0 içerecek şekilde sevkiyata çıkarmalarını artık bir gereksinim haline getirecek.

     

    Ayrıca Bkz.Windows 10'un ölümcül mavi ekranına QR kod eklendi
    TPM modülü yıllardır çoğunlukla kurumsal işletmelerdeki PC'lerde kullanılıyor ancak tüketici makinelerinde pek yaygın değil. Güvenilir Platform Modülü (TPM), cihazların BitLocker Sürücü Şifrelemesi gibi gelişmiş güvenlik özelliklerinden yararlanmasına olanak sağlayan bir mikro yonga olarak tanımlanıyor. Şifreleme anahtarlarının sabit disk yerine TPM mikro yongasında depolanması, bu anahtarları ele geçirmek amacıyla tasarlanan saldırılara karşı daha güçlü koruma sağlıyor. Microsoft artık bu donanım tabanlı güvenlik katmanını Windows 10 cihazlar için minimum sistem gereksinimi sınıfına sokacak.

     

    Şirket tarafından yayınlanan bir TechNet gönderisinde, TPM gerksiniminin, Windows Donanım Sertifikasyon programı aracılığıyla yürürlüğe konacağı duyuruldu. Donanım üreticilerinin TPM 2.0 katmanını cihazlarına çip ya da firmware şeklinde uygulamaları gerekecek. Kullanıcıların devre dışı bırakma seçeneğine sahip olup olmayacakları henüz bilinmezken TPM varsayılan olarak aktif şekilde gelecek.

     







  • Windows 10 haberinde Windows 8.1 görseli, şaşırdık mı ? Tabi ki de hayır.

  • bu yonga yıllar önce amerikan güvenlik ajanslarının pclere koymaya çalıştıkları başarısız oldukları arka kapı yongası deilmi farklı birşeymi

  • quote:

    Orijinalden alıntı: H34RTL3SS

    bu yonga yıllar önce amerikan güvenlik ajanslarının pclere koymaya çalıştıkları başarısız oldukları arka kapı yongası deilmi farklı birşeymi


    Yıllardır şirket bilgisayarlarında kullanılıyor. Dediğin bana göre ya farklı bir şey ya da uydurma bir haber.

  • Benim anlamadığım şey windows telefonlarına standart pc sistemine benzer bir sistemi neden getirmiyor. Exe dosyalarını felan çalıştırabilen üst bir telefon gayet hoş olurdu ve bence piyasayı darma duman ederdi. Kaldı ki surface tarzı cihazlar üretebiliyorsan bunuda yapabilirsin. Bugün ki telefonların seviyesinin performans olarak düşük seviyeli laptoplara yakın düzeyde olduğunu düşünürsek Normal Win10 kaldıracak bir telefon üretilebilir. Yoksa telefon sektöründe batacaklar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: trooe199

    Benim anlamadığım şey windows telefonlarına standart pc sistemine benzer bir sistemi neden getirmiyor. Exe dosyalarını felan çalıştırabilen üst bir telefon gayet hoş olurdu ve bence piyasayı darma duman ederdi. Kaldı ki surface tarzı cihazlar üretebiliyorsan bunuda yapabilirsin. Bugün ki telefonların seviyesinin performans olarak düşük seviyeli laptoplara yakın düzeyde olduğunu düşünürsek Normal Win10 kaldıracak bir telefon üretilebilir. Yoksa telefon sektöründe batacaklar.

    Amerika Rusya Çin Almanya İngiltere gibi gibi ülkeler bunun gerçekleşmesine izin vermezler şimdilik. Google ve Apple bu ülkelerin bankalarındaki paralarını çekerler ve ekonomik kriz dünyayı kasıp kavurur. Herkes birbirine dalar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e-Militarist -- 15 Nisan 2016; 1:44:27 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • görsel içerik uyumsuzluğu var bari google'dan bulup koyun windows 10 fotografları...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DarkHellKnightX

    quote:

    Orijinalden alıntı: H34RTL3SSbu yonga yıllar önce amerikan güvenlik ajanslarının pclere koymaya çalıştıkları başarısız oldukları arka kapı yongası deilmi farklı birşeymi
    Yıllardır şirket bilgisayarlarında kullanılıyor. Dediğin bana göre ya farklı bir şey ya da uydurma bir haber.


    bir haberde görmüştüm yıllar önce anakarta ilave bi çip zorunlulu eklemişler oda şifreleme ile alakalı birde arka kapı olarak da kullanılabilecek birşeymiş hackerin biri çipi iptal etmiş bazı hükümetler sorunmu çıkarmış ne olmuş kısa sürmüş bu tam hatırlayamıyorum haberin ayrıntılarını gördüğümde pek dikkat etmemiştim


    https://en.wikipedia.org/wiki/Trusted_Platform_Module



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H34RTL3SS -- 15 Nisan 2016; 11:02:05 >




  • Evet microsoft bunu tüm wp kullanıcılarını kaçırıp hiç kullanıcı kalmayarak sağlayacak ve güvenlik sorunu kalmayacak

  • Alında windows tarayıcısını çok iyi yapıp uygulamaları tarayıcıdan mükemmel kullandırırsa uygulama geliştiricilerin kaprisini çekmek zorunda kalmaz.. 950xl gibi ekrana direk bağlanıyor al sana gezici bilgisayar..tarayıcıyı açınca operadaki gibi face,twetter,instagram,periscop,snapchat gibi ikon olarak en güncel haliyle görünse süper olur....market market diye zırlayanlarda kalmaz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.