Şimdi Ara

Akordu Kendimiz Yapbilirmiyiz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bisiklet akordunu yaptırdığımda çok kısa süre sonra yine bozulma oluyor hafif sallanmaya başlıyor bunu kendimiz nasıl yapabiliriz teknik detayını verebilecek varmı

     Akordu Kendimiz Yapbilirmiyiz?



  • Birisi detaylı bir video çekip koyarsa foruma çok faydalı olur.Güzel anlatımlı bir şey bulamadım.Benim de aklımda bulunsa iyi olur nasıl yapıldığı.
  • Az buçuk mantığını tahmin ediyorum ama detaylı biri anlatması lazım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ABCdiküçgeni kullanıcısına yanıt
  • bisiklet üzerinde birçok ayar aslında bisikletlilerin %70-80'nin rahatlıkla kendileri evlerinde yapabilecekleri şeyler bence.

    ama sadece ilk başta birinin öğretmesi gerekiyor. birinin hatalarımızı düzeltmesi gerekiyor.

    akord işi mesela mantığı çok basit bi iş. ama kendim yapmayı çok istesem de direk el atmaya korkuyorum. yanlış yaparsam, fazla gerersem falan diye. bilen bi bisikletçilden öğrenme şansım falan olsa kendim yapmak isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 12 Nisan 2016; 15:51:18 >
  • Biraz sabır ve el becerisi gerektiren bir işlem.

    Adam akıllı yapmak için öncelikle akord yapacağınız jantı söküp lastiklerini ve iç lastik destek bandını da çıkartmalısınız.

    Akord işinde iki nokta var, birincisi jantın sağa-sola çekmesi yani bir tarafa daha yanaşık olması yada 8 çizme dediğimiz hareketi yapması ikincisi ise zıplama dediğimiz akord tellerinin her yerde eşit miktarda sıkılmamasından kaynaklı dış çemberin eksenden kaçıklığı.

    Öncelikle akord sehpası gerekli. Eğer yoksa bisikleti ters çevirip tercihen maşayı kullanarak sehpa niyetine çalışabilirsiniz. Jantı maşaya olması gereken pozisyonda tamamen çıplak olarak sabitleyin yani akord başlıklarını görebilmelisiniz. Bu başlıklardan çıkan teller eşit uzunlukta olmalı. Bazıları uzun bazıları kısa ise jant zıplama yapar. İlk önce fren pabuçlarının oradan önden bakarak referans noktasına göre jantın tam ortalı olup olmadığını tespit etmelisiniz. Eğer bir tarafa yanaşık yada belli bir noktada sapma varsa sapma olan taraftaki telleri gevşetip diğer taraftakileri sıkmalısınız. Daha sonra yandan dış çembere yine fren pabuçlarının oradan bakıp zıplama olup olmadığına bakın. Eğer zıplama varsa tellerin durumuna göre önce gevşetip tüm telleri eşit miktarda vidalardan çıkacak hale getirip sırayla tüm telleri yine eşit miktarda çevirerek turu tamamlayın. bir tur sıkmadan sonra teller yine de gevşekse yine bir tur daha sıkın. Aşırı sıkmadan kaçının yoksa gerginlikten teller kopabilir maalesef tork anahtarı olmadan tam ölçü verilemez ama bir kaç defa deneme yaparak el becerinizi geliştirmelisiniz. Tek seferde herkes doğal olarak bu işi yapamaz ama hiç kimse de bu işi öğrenmiş olarak doğmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 23 Nisan 2016; 19:48:12 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.