Şimdi Ara

internetten bisiklet almak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
3.179
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • internetten bisiklet alanlarınız varmı?her hangi bi sorun çıkdığında geri dönüşleri nasıl?



  • Var salcano mtb almıştım satıcı puanı ve yorumları yüksek olduğu sürece güvenilir satıcılarda bir sıkıntı çıkmıyor.
    gittigidiyor bisikletspor isimli satıcıdan almıştım
  • ki zaten sen gittigidiyor sahibinden vs gibi kullanıcı bazlı sitelerden almayacaksan direk bayi den alacaksan (internetteki bayiler) sorun çıkacağını zannetmiyorum YALNIZ ALACAĞIN SİTEYİ BURADA SORUŞTURMANI TAVSİYE EDİYORUM BAŞIN YANAR AMA HAAAAA
  • saolun arkadaşlar,mapaza ismi spor dünyası ve bebefix.
  • ben aldım ama yurt dışından. bisikletin kadronun alt tarafında çok küçük bi boya kalkık idi, tahminimce taşıma esnasında kargoda olmuş olmalı.fotoğrafını çekip firmaya mail attım bi miktar para iadesi yaptılar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • internetten carraro 327 almayı düşünüyorum umarım sorun çıkmaz.
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    nerden aldın hocam link verirmisin? nasıl oluyor kargosu, vergisi falan
  • yawan kullanıcısına yanıt
    https://www.canyon.com/en-tr/ buradan aldım. bu firma direk kargoyla satış yapıyor, adrese yolluyor. bisiklet türkiye gümrüğüne geldiğinde (zaten firma akşam kargoya verdi sabah bisiklet türkiyede idi) gümrükten sizi arıyolar, mail ile bi form yolluyolar. sizin adınıza gümrük işlemlerini yapmaları için o formu doldurup onlara geri mail atıyosunuz. sonra kdv'yi ödüyosunuz ve bisiklet eve geliyor.
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    inceleyeyim, teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    https://www.canyon.com/en-tr/ buradan aldım. bu firma direk kargoyla satış yapıyor, adrese yolluyor. bisiklet türkiye gümrüğüne geldiğinde (zaten firma akşam kargoya verdi sabah bisiklet türkiyede idi) gümrükten sizi arıyolar, mail ile bi form yolluyolar. sizin adınıza gümrük işlemlerini yapmaları için o formu doldurup onlara geri mail atıyosunuz. sonra kdv'yi ödüyosunuz ve bisiklet eve geliyor.

    Hocam tam aradığım adamsınız.Ben de Canyon almayı düşünüyorum.Şimdi 2000-3000 euro civarında para çıkacağı için cepten çok tedbirli olmam lazım size rastlamam iyi oldu.

    Türkiye'ye kargo var demek tamam bu güzel.En önemli sorum şu aldığınız bisikletin fiyatı ne kadardı ve gümrükteki vergi nasıl yansıdı? Canyon'un kutu içerikleri çok güzel kitaplar falan var :) kurulumunda zorlandınız mı? Canyonun Türkiye'de bayisi yok sanırım.Sorun çıktığında bilinen ve tecrübeli başka bir servise mi yaptırmayı düşünüyorsunuz. Son olarak gümrük kısmında başka bir şey yaşandı mı? O kısım benim için önemli.

    Bir de bisikletten memnun musunuz.Onu anlatırsanız sevinirim :)




  • ben gittigidiyor dan aldım salı günü. perşembe teslim edildi.
    ilanda aksesuar olarak arka bagaj da yazıyordu ancak tedarikçi firmanın yanlış bilgisinden dolayı yazılmış. bisikletin kutusundan bagaj çıkmadı tabi ama mağaza mağdur etmemek için bugün ek olarak bir bagaj kargoya verdi.

    kurulum yatırmadım henüz ama internetten uygun fiyata kapıma kadar geldi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheDenier kullanıcısına yanıt
    selamlar. elimden geldiğince bilgi vermeye çalışayım.

    her şeyden önce şunu söyliyim, cebimden 2000-3000euro çıkacak demişsiniz. ama türkiye gümrüğünde 1500euro sınırı var. eğer yurt dışından kargo teslimatı ile ürün satın alırsanız, alacağınız mal en fazla 1500euro değerinde olmak zorunda. daha fazla olursa eğer, o zaman yaomış olduğunuz alışveriş "ticaret" kapsamına girer. ve çok daha büyük vergiler çıkar.

    bu yüzden, Türkiyeye kargo ile alacağınız biisklet en fazla 1500euro değerinde olmak zorunda (kargo fiyatı dahil değil) Canyon firması türkiyeye satışları euro üzerinden değil dolar üzerinden yapıyor. bu durumda da alacağınız bisikletin dolar üzerinden olan fiyatının euro olarak ederini hesaplayacaksınız, işte hesapladığını o tutar 1500euro yu geçmemeli.

    bu yüzden türkiyeden Canyon alan birçok kişi ne yazık ki 1500euro altı bisikletlere sınırlı kalıyor. gönül isterdi ki daha pahalı olanları da alabilseydik.

    eğer illa 1500euro'dan pahalı bir bisiklet almak siterseniz, bisikleti gidip kendiniz getirmeniz gerekir. başka şansınız yok gibi. (gümrük işlerinde çalışan ve gümrük işlemlerini iyi bilen bazı arkadaşlar 1500euro üstü bisikletleri de sokabiliyolar ek vergilere girmeden, ama biz o işlemleri bilmediğimiz için bizim yapabileceğimiz şeyler değil)


    aldığım bisikletin fiyatı şu anda 1500dolar. ama ben 1300dolara aldım çünkü ben aldığımda fiyat hatalı girilmişti, ben hatalı fiyattan satın aldım ve aldıktan sonra sitedeki fiyat güncellendi. ben sparişi çoktan geçmiştim. ödemeyi henüz yapmamıştım tabi (ödemeyi hemen almıyolar, bisiklet gönderileceği zaman alıyolar) ama bana ucuz fiyattan spariş geçmiş olsalar da fiyatı güncellemediler, ben de 200dolar (KDV'yi de katarsak neredeyse 240dolar) avantajlı almış oldum bisikleti.

    KDV olayına gelirsek, benim bisiklet akşam üstü kargoya verildi, akşam kargoda başka bir şehre taşında, sabah atatürk hava limanına indi ve sabah beni aradılar. gümrük işlemlerini sizin adınıza yapabilmeleri için bir form yolluyorlar mail ile. o formu doldurup, imzalayıp, fotoğrafını çekip geri yolluyosunuz mail ile. sonra KDV ücretini yatırmanız için banka hesabı geliyor, o hesaba eft yapıyosunuz. bunların ardından bisiklet kargo ile eve teslim ediliyor. benim bisiklet tüm masraflar (bisikletin yanında aldığım bir adet yedek arttırıcı kulağı, kargo parası ve KDV ücreti) dahil toplamda 4930TL ya maloldu bana. türkiyedeki fiyatlar düşünüldüğünde 5000TL altı bir rakam ile böyle bir bisiklete sahip olabilmiş olmak şaka gibi.



    kutu içinden baya bi kitapçık alet edevat çıktı. açıkçası bazılarının ne olduğuna anlam veremedim bile. o kadar çok şey çıktı ki yani resmen kutudan çıkanların içinde boğuldum. yedek kablo yatakları, vidalar, tork anahtarı ve alyanlar, jantla ilgili ne olduğunu bilmediğim parçalar, sıkıştırılacak aksamlara sürmek için jel. ayrıca bisikletin sıkıştırılacak her yerinde etiketler yapıştırılmış ve sıkıştırma işleminin kaç Newton-metre kadar yapılacağı yazılı bu etiketlerde. vida sıkıştırma işlemlerini kutudan çıkan tork anahları ile yapıyosunuz, tork anahtarı üzerinde Newton-metre cinsinden gösterge var.

    kurulum zor değil. bisikletlerin akord ayarları ilk başta yapılsa bile belli kullanımda bozulabilir ve tekrar elden geçmelidir. Canyon'un bayilik sistemi olmadığı için bisikleti belli kullanımdan sonra Canyon bayisine götürüp akord kontrolü yaptırma şansınız yok. bu yüzden Canyon sattığı tüm bisikletlere ilk önce akord ayarı yapıyor, sonra kendi test sürücüleri ile bi miktar kullanıyor kendi test alanında, sonra akord ayarını tekrar kontrol edip öyle ambalajlıyor. bu yüzden kutudan çıkan her canyon bisikletin tekerinde bi miktar kullanım izi oluyor. bende de kullanılmış olduğu belliydi ama temiz alanda kullanıldığı için anlaşılmıyodu. yani ben bu durumu bildiğim için özellikle dikkatle inceledim tekerleri, öyle anladım. bu durumdan haberim olmasaydı eğer hiç şüphelenmezdim, sıfır zannederdim heraldi lastikleri.

    bisiklet kutuya koyulurken vites-fren her ayarı yapılı durumda oluyor. sadece kutuya sığsın diye gidon boğazı, sele ve ön teker çıkartılmış olarak geliyor. bunların hepsi takılması çok kolay aksamlar. takınca bisiklet kullanıma hazır oluyor.

    bazı bisikletlerde vites ayarlarında hafif ayarsızlıklar olabiliyor. bende de vardı biraz ayarsızlık ama biraz elleyip hallettim. yine de bilen birine göstermek gerek aslında. ne olur ne olmaz.


    bisikletten memnun muyum? memnunum, kıyaslama yapamıyorum tabi çünkü bu ilk yol bisikletim. giriş seviyesi bir bisiklet bu ama yine de türkiyeden benzerini almak istesen baya baya para ödersin. türkiyedeki karbon bisikletlerin ekipmanları pek iyi gelmiyor genelde. canyon'un en iyi yanı ekipman konusu, jantını-çekiş sistemini geçtim, selesi-sele borusu-gidon-gidon boğazı bile çok iyi parçalarla geliyor. benim bisiklette gelen sele borusu mesela piyasada bulabileceğin en iyi sele borularından biri. türkiyeden 1500dolarlık bir bisiklet almaya kalksan imkansız bu tarz parçalara sahip bisiklet alamazsın. Canyon bisikletlerin çok hafif olması da bu yüzden, parçaların çok kaliteli ve hafif kullanıyolar. Trek bisiklet satıcısı arkadaşım bana Trek tavsiye etmişti ama tavsiye ettiği bisiklet benim satın aldığımda hem çok daha pahalıydı, hem 800gram daha ağırdı, hem de üzerindeki ekipmanlar çok daha alt düzeydi. tek artısı kadrosunun Trek olması idi. arkadaş da dedi zaten Trek alacaksan kadrosu için alacaksın ekipmanları kendin upgrade edeceksin diye ama işte ona para yetmez. tek tek parça upgrade işi başlı başına bisikletten daha pahalıya gelir. benlik iş değil o.

    Canyon'dan bisiklet alacaksanız ucuz olan modelleri almanın bir avantajı var. Canyon'da ucuzdan pahalıya birçok model var ama modellerin kadroları olsun, bağlantı aparatları olsun (sele borusu, gidon boğazı, gidon) sele olsun, her modelde aynı, her modelde üst düzey parçalar. modelleri arası asıl fark eden şey jantlar ve grupset oluyor genelde. ben giriş seviyesi bir karbon bisiklet aldım ama aldığım bisikletin jantıyla çekiş sistemi dışında her şeyi en pahalı karbon model ile tamamiyle aynı. halbuki o modelin fiyatı benimkinin 2 katından daha fazla.

    diğer markalarda böyle bir şey pek göremezsin. diğer markalarda ucuz modele kaydıkça bisikletin her yerinin kalitesi düşer. canyon böyle yapmıyor, hemen her bisiklete aynı kadroyu, aynı parçaları kullanıyor.

    Canyon'un en beğendiğim yanlarından biri de parçaları tüm kadro boyları için standart değil her kadro boyuna özel kullanması. mesela benim bisiklet XS beden, ve gidon 38cm geldi, aynakol 165mm geldi. halbuki türkiyede baksan XS'dan Large bedene kadar her kadro boyunda standart 44cm gidon ve 170mm aynakol kullanan "dünya marka"ları(!) var. yahu XS beden bisiklete 44cm gidon mu olur? mesela ben başka marka bisiklet alsam imkansız 165mm aynakol takılı gelmezdi tahminim. çünkü uğraşmak istemiyolar, standart takıyolar gitsin. Canyon böyle yapmıyor, kadro boyuna özel koyuyor parçaları. benim boyuma 165mm aynakol en uygunu, açıkçası 170mm ya da 175mm lik aynakola sahip bi bisiklet almış olsaydım bile kendim gidip 165mm aynakol almayı düşünüyordum ama gerek kalmadı. yine 38cm gidon da harika oldu benim için. aynakolun yarım santim kısa olması bu kadar mı önemli diyebilirsin, ama 500bin km bisilet kullanmış ve boyu benle aynı olan bir arkadaşım söyledi bunu, kendisi 170mm aynakol kullanırken tavsiye ile 165mm'ye geçiş yapmış ve inanılmaz fark oldu demişti. zaten aynakolda milimler fark oluşturuyor.

    olumsuz bulduğum tek şey ambalaj oldu. gönderdikleri koli sağlam olabilir ama yetersiz bence. çünkü kolinin yanlarındaki elle tutma için açılan boşluklardan içeriye ulaşım sağlanabiliyor ve bu da kargo esnasında oradan içeri girebilecek muhtemel bir çubuk tarzı bir parça ile bisiklete zarar gelebilmesi demek. biiskleti dış dünyadan daha izole eden bir kutu beklerdim.

     internetten bisiklet almak. internetten bisiklet almak. internetten bisiklet almak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 27 Mart 2016; 23:27:08 >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Hahahahha hocam yalnız şöyle garip bir şey oldu.Ben Canyon hastasıyım.Dün mesajı attıktan sonra ilgilendiğim bisikletin çok çok daha fazla olduğu farkettim.Ve o sırada gezinirken daha uygun fiyata bir hoşuma giden model daha farkettim.Şu an gördüm ki sanırım baktığım bisikleti almışsınız :D. Yani renkten dolayı ona benzettim.Vitesler farklı ama.

    Fiyat pek uyuşmuyor ama şunun grisi değil mi hocam?
    https://www.canyon.com/en/road/endurace/endurace-cf-9-0-di2-wmn.html

    Sağ üstten rengi ayarlayıp bakın.

    Değilse sizinkini de atar mısınız bu yaz alabilirim belki.Griler çok hoşuma gitti gunmetal dediğimiz bir renk ve siyah amblemle çok uyumlu.Kadro zaten iyi.Çekiş sistemi ultegra mükemmel.
    Yalnız dikkatimi çeken yol bisikletlerinde arka vitesin kafesi kısa olur.Bunda neden uzun onu anlayamadım onu sipariş ederken değiştirtebiliyor muyuz ki? Yol bisikletinde kısa kafes avantajlı oluyor çünkü.

    Attığım linke bakın hocam lanet olsun ki 2600 euro işte.Ne yapacağız ne edeceğiz bilmiyorum. Siz aldığınız bisikletin linkini de atarsanız memnun olurum hocam bakayım onu alabilirim belki.




  • benimki endurace cf 8.0,sizinki endurace cf 9.0 , ben 1300 dolara aldım, sizin gösterdiğiniz 2700 dolar. aradaki fark jant ve vites sistemi. 9.0da elektronik vites var. harika bir şey. yol bisikleti turkunu iseniz değer.

    arka arttırıcı bacağının kısa ya da uzun olması tamamen ruble ile alakalı. normalde 28 dişli ruble olur genelde ce kısa bacak kullanılır. bu bisikletlerde 32li ruble var ve bu yüzden uzun bacaklı arttırıcı var. bu bir dezavantaj değil hatta tam tersi bir avantaj bu. yokuşlarda daha rahat çıkarsınız. yani dik yokuşları kastediyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum şu an gerçekten ihtiyacım olan sorulara cvp vermişsin bende canyondan bakmaya başladım. Bir kaç modelde karar kılmıştım 1500 eu üstüne %50 vergi ödeyip bisikleti öyle alabileceğimi öğrendiğim anda kadro alıp üstüne chainreaction dan malzeme çekmek daha mantıklı gelir oldu.. Daha gümrüğe gidip araştırmadım bu konuyu beyannanme ücretlerini vs ama eğer çok çok bir para çıkarsa tek tek kurmak daha mantıklı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albertocontador -- 15 Nisan 2016; 23:15:57 >
  • bence yanlış düşünüyorsun.

    ama neden yanlış düşündüğünü anlatmadan önce sana kaçırmaman gereken bir fırsat göstereyim:

    https://www.canyon.com/en-tr/road/endurace/2016/endurace-cf-7-0-sl.html

    şu bisikleti görüyor musun, bu bisiklet normalde 1600 dolar idi. şimdi ise müthiş bir indirime girdi ve 1350 dolar fiyatı.

    bisiklette jant dışında her şey üst düzey. kadro zaten tüm endurace'larda aynı. çekiş sistemi ultegra 6800. sadece jantları ortalama bir jant o kadar.

    bu bisikleti al evine gelsin, gümrükten sorunsuz geçirip teslim alırsın. sonra da ilerde istersen jantı değiştirirsin. bisilette değiştirmen gereken başka bir şey yok. bu fırsat cidden kaçmaz.


    bence yanlış düşünüyor olduğun iki mesele var, 1-1500euro üstü için gümrük, 2-kadro alıp sonra parça parça yükseltmek.

    1- 1500euro üstü için sadece %50 gümrük verip kurtulamazsın, 1500euro üstü ürünler ticari mal sayılıyor ve o ürünleri ülkeye sokabilmek için bir şirket gibi işlemler yapman lazım. birsürü mevzuatı var. öyle parayı ver bisikleti al değil. dikkat. ama 1500euro altında durum çok farklı, 1500euro altı ürünlerde parayı EFT yaparsın bisiklet evine gelir. 1500 euro üstü ile bunu kıyaslama. 1500euro üstü ürün getirmeye kalkarsan hem başın ağrır hem de boşu boşuna inanılmaz büyük bir parayı devlete ödersin. çok yanlış bir seçim olur.

    2- alt düzey bi bisiklet alıp sonra birçok parçayı kendin yükseltme işi hem çok çok pahalıya patlar, hem uzun ve meşakkatli bir süreç olur, hem de karbon kadrolarda garanti yok. yemek yemek için sürüşe ara verdiğin sırada bisiklet dayamış olduğun duvardan yere düşüp kırılabilir. bunlar olan şeyler. sonra ne yapacaksın? yeni kadro mu alacaksın? yeni kadro satan yok, yani var ama tüm firmalara kadroları bisiklet parasına satıyor. kimse sadece kadro satmak istemiyor asla. bu yüzden benim sana tavsiyem komple bisiklet al, kullan, eskiyince gene komple bisiklet al. bisiklet tüm herşeşiyle eskiyor zaten zamanla.


    bak dostum, ben de senin gibiydim, çok hayaller kurdum, almanyaya gidip getirecem falan diye. ileriye dönük planlar yaptım. ama olmadı. sonunda ilk başta almayı üdşündüğüm biiskleti getirttim ve kullanıyorum. keşke ilk baştan direk getirtseymişim.

    bak, senin maceralara girmene hiç gerek yok çünkü yukarıda 1350dolar gibi müthiş ucuz bir fiyata süper ötesi bir biisklet gösterdim sana. ultegra 6800 donanım, 2016 canyon karbon kadro, süper hafif ve dayanıklı canyon kokpit. benden sana bir "deneyimli" tavsiyesi, maceraya girme, al bu bisikleti kullan. çok canın isterse gider bi tane mavic ksyrium elite jant alırsın tamamdır. yeme de yanında yat.

    eğer illa maceralara girecem dersen, hem 2016 yaz ayını bisikletsiz geçirebilirsin (büyük ihtimal böyle olur) hem çok çok çok çok daha fazla paralar verirsin, hem de alacağın bisilet bundan çok daha üstün olmayacaktır.

    ben hayaller peşinde koşarken 2015 yaz atını çöpe attım ne yazık ki.

    eğer yukarıda gösterdiğim 1350dolarlık karbon kadrolu ultegralı biisklet o zamanlar olsaydı, direk alırdım şahsen. hiç maceraya girmezdim. bence kaçırma. ciddiyim.



    son olarak şunu da söylemem gerek, eğer: "ben ultegra bile olsa mekanik vites kullanmam, illa elektronik istiyorum" diyosan o zaman bu 1350dolarlık bisikleti alma git maceraya gir ve Endurace CF 9.0 al derim. ama eğer elektronik vites kullanmak gibi özel bir hevesin yoksa hiç ama hiç uğraşmaya değmez. direk bu bisikleti al kullan.

    ekleme: gerçi göstediğim bisiklet şimdi spariş verilse bile temmuzda gelir diyor, bunu yeni gördüm. temmuz sana uyar mı bilmem tabi. senin kararın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 16 Nisan 2016; 8:56:12 >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Merhaba kaç gündür almak için türlü türlü yollar denediğim ancak türkiyeye sipariş vermekte tereddütlerimin olduğu bir siteydi (gelirmi gelmezmi gümrükte takılırmı gibi) sizin tecrübeniz ile siteden şimdi siparişi vericem ama size sormak istediğim bir şey varhttps://www.canyon.com/en-tr/urban/commuter/commuter-3-0-sl.html bu bisiklete bayıldım ben hobi kullanıcısıyım arada çıkıp sahilde gezmek için hemde tasarımıda güzel olsun istiyorum sizce buna değer mi , türkiye de buna benzer modeller ateş pahası vergi ücreti bu ürün için ne ödemiş olurum toplamda ne kadar cebimden ücret çıkar?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mehmet demir06

    saolun arkadaşlar,mapaza ismi spor dünyası ve bebefix.

    Spor dünyası N11 de satış yapıyor aynı zamanda. 3 sene önce Ümit evo almıştım. Bir tek lastik değiştim, sorunsuz...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasartomurcuk Y kullanıcısına yanıt
    bisiklet 706$ , eğer türkiye adresi verip direkt buraya alacaksanız türkiye gümrüğünde %18 KDV uygulanır, bu da 127.6$ olur. bisikletin ücreti ile birlikte 706+127=833$=2450 TL yapar.

    ancak burada asıl fiyatı arttıran etken kargo ücreti olacak. Canyon ne yazık ki türkiyeye 200$ kargo ücreti istiyor. Yunanistan'a 32$ a gönderirken bize 200$ a gönderiyor oluşunu protesto etmek için Canyon sahipleninin ve alacak kişilerin mail atması için bir kampanya başlatılmıştı. bence siz de bir mail atın. zira sizin bisikletin fiyatı 833$ a malolacakken kargo yüzünden 1033$'a çıkacak maliyet (3050 TL)

    bu fiyata türkiyede ne tarz şehir bisikletleri alınabiliyor bilemiyorum. şehir bisikletleri pek araştırdığım bi alan değil. ancak sizin gösterdiğiniz bisiklet güzel bence. ben beğendim yani. tam şehir sürüşü için.

    eğer yurt dışına çıkma şansınız varsa bisiklti gidip almanya'dan da alabilirsiniz. 200$ kargo ücreti ve %18 KDV'den yırtarsınız. üzerine uçak ücreti falan ödeyeceğiniz için bu paralar gene cebinizden çıkacak ancak paramı kargoya-vergiye yedireceğime gider ufak çaplı bi almanya turu yapayım derseniz tatil+bisiklet paketi olarak düşününce kâr etmiş olursunuz. (her ne kadar cebinizden toplamda çıkacak olan para 3050 TL yi geçecek olsa da)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 01001101

    bisiklet 706$ , eğer türkiye adresi verip direkt buraya alacaksanız türkiye gümrüğünde %18 KDV uygulanır, bu da 127.6$ olur. bisikletin ücreti ile birlikte 706+127=833$=2450 TL yapar.

    ancak burada asıl fiyatı arttıran etken kargo ücreti olacak. Canyon ne yazık ki türkiyeye 200$ kargo ücreti istiyor. Yunanistan'a 32$ a gönderirken bize 200$ a gönderiyor oluşunu protesto etmek için Canyon sahipleninin ve alacak kişilerin mail atması için bir kampanya başlatılmıştı. bence siz de bir mail atın. zira sizin bisikletin fiyatı 833$ a malolacakken kargo yüzünden 1033$'a çıkacak maliyet (3050 TL)

    bu fiyata türkiyede ne tarz şehir bisikletleri alınabiliyor bilemiyorum. şehir bisikletleri pek araştırdığım bi alan değil. ancak sizin gösterdiğiniz bisiklet güzel bence. ben beğendim yani. tam şehir sürüşü için.

    eğer yurt dışına çıkma şansınız varsa bisiklti gidip almanya'dan da alabilirsiniz. 200$ kargo ücreti ve %18 KDV'den yırtarsınız. üzerine uçak ücreti falan ödeyeceğiniz için bu paralar gene cebinizden çıkacak ancak paramı kargoya-vergiye yedireceğime gider ufak çaplı bi almanya turu yapayım derseniz tatil+bisiklet paketi olarak düşününce kâr etmiş olursunuz. (her ne kadar cebinizden toplamda çıkacak olan para 3050 TL yi geçecek olsa da)

    almanyadan almayı düşündüm ancak beğendiğim modelin xl ı hazır olmadığını söylediler, türkiye ye ağustos ayında teslim edebilirlermiş canlı destek hatlarından bastırıyorum indirim için :)




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.