Şimdi Ara

Windows Phone geliştiricileri, rakiplerinden daha fazla gelir elde ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows Phone geliştiricileri, rakiplerinden daha fazla gelir elde ediyor

    Uygulama ekonomisi artı büyük sektörler arasında yer alıyor ve platformların geliştiricilere kazandırdığı gelirler, uygulamaların kalitesini de doğrudan etkiliyor. Platformlar, genelde geliştiriciler ile belirli bir yüzde hesabıyla geliri paylaşıyor. Yapılan araştırmalar, en fazla gelirin Windows Phone tarafında elde edildiğini gösteriyor.

    Yaklaşık 1000 geliştirici ile yapılan bir anket sonucunda, Windows Phone ekosisteminin rakiplerinden daha fazla gelir kazandırdığı görülmüş. Ankete göre, bir Windows Phone geliştiricisi aylık ortalama 11400$ gelir elde ediyor. Android tarafında bu rakam 4900$ iken, iOS tarafında ise 8100$ civarında.

    [bkzdh= 82777]
    Diğer taraftan Windows Phone geliştiricilerinin yüzde 49'u, aylık 10000$'dan fazla gelir elde ediyor. Bu seviyeye Android geliştiricilerinin yüzde 45'i, iOS geliştiricilerinin de yüzde 53'ü erişebiliyor. Sayı bakımından ise, Windows Phone geliştiricilerinin oranı yüzde 21, Android geliştiricilerinin oranı yüzde 86, iOS geliştiricilerinin oranı da yüzde 56 civarında.

    Windows Phone geliştiricilerinin daha fazla gelir elde etmesi ise, platformun bölünmüşlükten uzak olmasına bağlanıyor. Bu sayede, uygulamaların keşfedilmesi ve erişilmesi daha kolay hale geliyor. Bu da, doğrudan geliştiricilere yansıyor.

    Windows Phone geliştiricileri, gelecekten oldukça umutlu. Ankete katılanların yüzde 28'i üç yıl içerisinde daha fazla büyümeyi bekliyor. Yüzde 16'sı ise küçüleceğini düşünüyor. Bu oranlar Android tarafında yüzde 75-yüzde 19, iOS tarafında da yüzde 61-yüzde 25 olarak gerçekleşiyor.
     







  • google play de , appstore ücretisz sunsalar bile indirilmeyecek ortalama oyun ve uygulamaları windows phone da para ödemek zorunda kalıyoruz.market içinde rekabet olmayınca normaldir.
  • Bill Gates bunu beğendi.

  • Şimdi reklamlar. Yok yok, son çırpınışlar...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    Şimdi reklamlar. Yok yok, son çırpınışlar...


    reklam olmama ihtimali yoktur tabi.. sen kesin doğru biliyorsundur..

  • microsoftun en son baktigimda turkiye icin uygulama magazasi yoktu. sadece ucretsiz uygulamalari yayinlamaniza izin veriyor! Yani uygulama yaptim ucretli yayinlayacagim derseniz turkiye icin bu secenek yok. Developer olarak kaydoldugunuzda ulke secimi yaptiriyor. Eger o ulke icin magaza aktif degilse ucretli uygulama koymanizin sansi yok.Mesela ne farkeder dediniz amerikayi sectiniz bu seferde vergi numaranizi istiyor:)
    Bu microsoft turkiye calisanlari ne is yapar diye insan sormadan edemiyor. Belkide turkiyedeki vergi mevzuatlariyle ugrasmak istemiyorlardir.

    Yani yukarida verilen tablonun turkiye gercekligi ile alakasi kalmiyor o zaman. Ha benim zamanim cok parayada ihtiyacim yok diyorsaniz tabi o size kalmis.

  • uygulamalar arasında rekabet yok ondadır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: halix

    microsoftun en son baktigimda turkiye icin uygulama magazasi yoktu. sadece ucretsiz uygulamalari yayinlamaniza izin veriyor! Yani uygulama yaptim ucretli yayinlayacagim derseniz turkiye icin bu secenek yok. Developer olarak kaydoldugunuzda ulke secimi yaptiriyor. Eger o ulke icin magaza aktif degilse ucretli uygulama koymanizin sansi yok.Mesela ne farkeder dediniz amerikayi sectiniz bu seferde vergi numaranizi istiyor:)Bu microsoft turkiye calisanlari ne is yapar diye insan sormadan edemiyor. Belkide turkiyedeki vergi mevzuatlariyle ugrasmak istemiyorlardir. Yani yukarida verilen tablonun turkiye gercekligi ile alakasi kalmiyor o zaman. Ha benim zamanim cok parayada ihtiyacim yok diyorsaniz tabi o size kalmis.


    en son baktığım dediğiniz 2012 öncesiydi sanırım. Şu an Türkiye mağazası hem mevcut hem de geliştiricilere ödeme yapılıyor.https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/apps/mt148553.aspx





  • Kime sorsan eger elindeki proje iyi ve kendisine guveniyorsa ilk ios platformu 2. Android platformu 3. De win phone platformuna uygulama yapar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    Şimdi reklamlar. Yok yok, son çırpınışlar...

    Bu haber üzerine Android ve iOS'a uygulama geliştirmeyi bıraktık, bütün şirketi topladım artık Windows Phone'a uygulama geliştireceğiz


    Te Allah'ım ya
  • Aylık 10000 dolar nedir ya. Editör hatası galiba

  • sonunda acmislar demek. hayirli ugurlu olsun :)
  • Bill Gates artık teknolojiden elini ayağını çekmiş durumda

    Diğer türlü olsa Microsoft bu rekabet içersinde nakit para yatırımını daha yüksek tutup gerek donanım üreticilerini gerek yazilimcilari ihya ederek bu işin altından kalkabilir

    Ancak Microsoft artık yorgun bir şirket gibi davranıyor Bill Gates le beraber yaşlanmış hantal kalmış durumda bu nedenle yenilikçi olamıyorlar

  • Yav he he. Microsoft daha kendi platformundan gelir eldemeyip Android üzerindeki lisanslardan telefon birimindeki zararı karşılarken geliştiricileri mi gelir elde ediyormuş işte buna koca bir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaç defa diyorum, böyle haberler yapmadan önce gerçekleri gelin DH üyeleri size söylesin, ona göre haber yapın. Yalan yanlış haber yapıyorsunuz sonra. Cix cix cix.

  • kapalı sistem bence bu gayet normal ama biraz da reklam kokusu var sanki....

  • microsoft android den daha başarılı bir platform olurdu eğer geç kalmasaydı ki şu an da başarılı bence özellikle stabillik konusunda

    ama windows8 den windows10 a update etmek için 30$ falan para alırdı

    almayanlarada belli bir süre sonra eski sürümümden desteği çekecem virüs bulaşırsa bilmemne olursa sorumluluk kabul etmem derdi
  • Asıl uygulamalar olmayınca alternatif uygulamalara yöneliyorlar veya yeni uygulamaya aç bir platform olunca insanlar herşeyi indiriyorlar.

  • Aşağıdaki paragrafın son cümlesini tam anlayamadım maalesef. Burada kendi içlerindeki orandan mı bahsediliyor, sayı bakımından kasıt nedir?

    "Diğer taraftan Windows Phone geliştiricilerinin yüzde 49'u, aylık 10000$'dan fazla gelir elde ediyor. Bu seviyeye Android geliştiricilerinin yüzde 45'i, iOS geliştiricilerinin de yüzde 53'ü erişebiliyor. Sayı bakımından ise, Windows Phone geliştiricilerinin oranı yüzde 21, Android geliştiricilerinin oranı yüzde 86, iOS geliştiricilerinin oranı da yüzde 56 civarında."

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Feedbackleri dinlemeyip kendi kafasının dikine giderse WP nin ömrü kısa.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.