Şimdi Ara

Rusya hükümeti Windows'u yasaklamak, Google ve Apple'dan daha fazla vergi almak istiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Rusya hükümeti Windows'u yasaklamak, Google ve Apple'dan daha fazla vergi almak istiyor


    Putin'in yeni internet danışmanı German Klimenko, ABD merkezli teknoloji şirketlerini hedefine almış durumda. Rusya devlet başkanının internet konusundaki bir numaralı danışmanı Klimenko, Windows'un fişini çekmeye çalışırken Apple, Microsoft ve Google'ın Rusya'da daha fazla vergi ödemesi gerektiğini iddia ederek, teknoloji şirketlerine karşı yeni bir kampanya başlatmış durumda.




    Altı hafta önce göreve atanan yeni internet danışmanı, Yandex ve Mail.ru gibi yerel şirketleri desteklemek amacıyla, bahsi geçen teknoloji devlerine yüzde 18 ek vergi uygulanmasını kapsayan yasa tasarısı için bastırıyor. Google Play veya App Store üzerinden satın alınan uygulamalar ve hizmetler için ek vergi talep eden Klimenko'nun tek hedefi bu değil.

     

    Rusya hükümeti Windows'u yasaklamak, Google ve Apple'dan daha fazla vergi almak istiyor


    Rusya internet danışmanı planının bir parçası olarak, devlet kurumlarındaki bilgisayarlara kurulu olan Windows işletim sistemini, yerel olarak geliştirilmiş Linux tabanlı bir alternatif ile değiştirmek istiyor. Klimenko, 22 bin belediye yönetiminin Windows işletim sistemini terk ederek açık kaynağa doğru yol alma konusunda hazırlık yaptığını söylüyor. Bu geçişin nedeni net olarak bilinmezken, Rusya'nın bu yazılım aracılığıyla Rus bilgisayarlardan çalınan verilerin ABD hükümetine verilebileceği iddiaları üzerine Microsoft'un işletim sisteminden vazgeçmek istediği düşünülüyor.




    Klimenko'nun konuyla ilgili benzetmesi ise oldukça manidar: "Bu kocasını bir başka kadınla gören bir eşe benzer... Sonrasında yemin edilebilir ancak güven kaybolur". Öte yandan Windows'un Rusya'da karanlığa gömülmesini görmek için şüphesiz ki önümüzde uzun bir yol var. Çünkü ülkede masaüstü bilgisayarların yüzde 93'ünden fazlası Microsoft'un işletim sisteminden güç alıyor.

     







  • Rusyayı örnek alıp bizimkiler de ek vergi falan getirmesin.
    Rusya beni ilgilendirmez, isterse %500 vergi alsın
  • bağımsızlık bahane ek vergiler şahane

  • Rusya ne kadar akıllısın....

  • "...Bu geçişin nedeni net olarak bilinmezken,..." nasıl yani sayın Editör? Microsoft W7'nin bile fişini çekmiş, W10'u 8'lere bile itelemiş ve hatta w10 gelir gelmez telemetri vak'ası ortalıklara saçılmış iken, bununla da yetinmeyin var olan W7, 8 ve 8.1'lere aynı telemetri özelliklerini tavsiye edilen güncelleme olarak yükletmiş iken nasıl oluyor da "bu geçişin nedeni net olarak bilinmez" anlayamadım açıkçası? Üstelik devlet kurumları için konuşuyoruz. Bir sürüde NSA vak'ası yaşandı. Vallahi ön görüyü anlayamadım ben şimdi!!!!

  • Windowsun androidden farkı kalmadı..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberin başlığı Erdoğan Microsoft'un fişini çekmek istiyor olsaydı millet ne yürürdü özgürlük falan filan diye.

  • windowsu yasaklamak mı? Fransa kamu kuruslarında linuxa geçmişti yanlıs hatırlamıyorsam o zaman da fransa googleı yasaklıyor diye haber yapmısmıydınız?

    konu rusya olunca niye böyle 3. sınıf haber sitesi baslıgı atıyorsunuz? mynet mi burası? putinin resimleri için nereye tıklıyoruz?

    zira çoğu ülkenin kamu kuruluslarında linux kullanma atılımı oldu/oluyor, başarılı yada başarısız

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirirdem

    Rusya ne kadar akıllısın....

    alışılmış yorumlara stratejist bakışı farklıdır, ince detayın tespiti herkese nasip olmaz.
    ben +plus plus oyluyorum, herkes buyursun.
  • Oooooo rus oyunculara elveda

  • Keşke Microsoft ile Apple iki gün Rusya'ya tedariklerini, ürün satışlarını kesse de görseler linux'u, Ruslar petrolden ettikleri zararı nasıl kapatacaklarını şaşırdı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruslar haklı. Özellikle devlet kurumlarının bilgileri ve veri trafiği üst seviye gizlilik gerektiriyor. Bilgisayarı açıyorum firewal mesaj geçiyor windows ....ya bağlanmak istiyor diye bu mesaj defalarca geliyor engellediğimde de bütün interneti kapatıyor ve beni pc yi yeniden açmaya zorluyor. Kısacası bu haberi yapan arkadaş da aptalı oynarcasına cümleler kurmuş. Hepimiz biliyoruz ki win face google başta olmak üzere bütün internet pc ürünleri bütün kişisel verilerimizi bizden habersiz alıyor ve bilmiyorum ne yapıyor ?

  • Putin Cs:go yasaklarsa çok iyi olur

  • Merhaba, internet danışmanı çokça kullanıldığı için yazıyı okurken 3. sınıf gazete veya televizyon haberi okuduğumu sandım. Bu forumu takip edenler bu seviyeyi hak etmiyor bence. Saygılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet dairelerinde OpenBSD kullanılmalı.

  • Rusya çok şey istiyor zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Putin paramiz kalmadi diyemiyorda bu islere kalkisiyor.

  • Corporationlar çaktırmadan tüm dünyanın sinir sistemine sızdılar. Rusya sadece geçici olarak göz yumulan bir ülke zamanı gelince onun da ipini sıkacaklar. Maalesef dünya rehavete kapılıp özgürlüğünü kaybetti hem de özgürleşme adı altında!!!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Seefoo

    Haberin başlığı Erdoğan Microsoft'un fişini çekmek istiyor olsaydı millet ne yürürdü özgürlük falan filan diye.

    Ne saçmalıyorsun dostum, Ruslar'ın özgürlüğü kesiliyorsa biz ne yapalım ? Daha ülke içindeki sorunlar çözüme yaklaşmadı bir de Ruslar'a mı kafa yorulsun ? Elektronik ürünlere ek vergi gelecek dendiğinde kimse özgürlük yürüyüşü falan yapmadı, yorumun hiç samimi gelmedi bana.
  • Çok iyi yapıyorlar. Bunu yıllar önce almanya yaptı. Bizimde yapmamız lazım kesinlikle. Her yıl milyarlarca lira boşa para ödüyoruz!

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.