Şimdi Ara

Askerliğim tecilli olmasına rağmen eve yoklama kağıdı geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, askerliğim eğitim nedeniyle 2018 yılına kadar tecilli. Fakat bugün eve yoklama kağıdı gelmiş. Yazanlar şunlar:
    1. Askerlik çağına gelmenize rağmen bugüne kadar askerlik şubesi başkanlığına müracaat edip yoklamanızı yaptırmadığınız ya da öğrenci, sağlık, yurt dışında bulunma vb. durumunuzu gösteren belgeyi askerlik şubesi başkanlığına ulaştırmadığınız tespit edilmiştir.
    2. 1111 sayılı askerlik kanunu gereği emsallerinizin ilk celp dönemine kadar yoklamanızı yaptırmaları ya da öğrenci, sağlık, yurt dışında bulunma vb. durumunuzu gösteren belgeyi askerlik şubesi başkanlığına ulaştırmamanız durumunda cezalı duruma düşecek ve yoklamaya geç kaldığınız süre göz önüne alınarak cezai işlem yapılacaktır.
    3. 1111 sayılı askerlik kanunu'nun 86'ncı maddesi gereğince 2016 Şubat ayının ilk haftasından itibaren yoklama kaçağı suçunu işleyeceğinizden hakkınızda idari para cezası uygulanacaktır. Bu cezalar işlemlerinizi sonuçlandırmadığınız sürece ve askerlik şubesine kendilğinizden müracaatınıza / kolluk kuvvetlerince ele geçme durumunuza göre katlanarak artacaktır.

    Ne bu şimdi? Askerliğim zaten tecilli. 25 ocakta elime ulaşması gereken kağıt Şubat ayının ilk cuması mesai saatinden sonra geliyor. Zaten kağıtta Şubat ayının ilk haftasına kadar diyor. Ayrıca ben öğretmenim pazar günü görev yaptığım ile gideceğim. Bu nasıl bir iş devletin yine parası azaldı galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.