Şimdi Ara

Denizler Altında 20 Bin Fersah sinemaya uyarlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Denizler Altında 20 Bin Fersah sinemaya uyarlanıyor

    Jules Verne'in 1870 yılında yayınlanan bilim-kurgu klasiği Denizler Altında 20 Bin Fersah (20,000 Leagues Under the Sea), bir kez daha beyaz perde yolunda. Daha önce 1954 yılında sinemaya uyarlanan roman, X-Men filmlerinin başarılı yönetmeni Bryan Singer tarafından dev bütçeli bir bilim-kurgu filmine dönüştürülecek.

     

     Büyük bütçeli bir Denizler Altında 20 Bin Fersah uyarlaması, uzun süredir Hollywood'un gündemindeydi. Bir dönem McG tarafından yönetilmesi beklenen film, son olarak David Fincher'a emanet edilmişti. Jules Verne'ün eserini beyaz perdeye taşıma yolunda önemli yol kateden Fincher, film için Brad Pitt ve Channing Tatum gibi ünlü isimlerle anlaşsa da, yönetmen ve stüdyo arasında çıkan anlaşmazlıklar sonrası proje rafa kaldırıldı.

     

    Fincher'ın ayrılmasının ardından film bir süre sessizliğe gömülmüş olsa da, Olağan Şüpheliler ve X-Men: Geçmiş Günler Gelecek gibi başarılı filmlerin yönetmeni Bryan Singer'ın dahil olması projeyi yeniden canlandırdı. Son aylarda X-Men: Apocalypse'i çekmekle meşgul olan Singer, geçtiğimiz aylarda Instagram'da yaptığı paylaşımla Denizler Altında 20 Bin Fersah'ı yöneteceğini duyurmuştu.

     

    Filmin haklarını elinde bulunduran 20th Century Fox stüdyosu tarafından paylaşılan yeni bilgiler, filmin çekimlerine çok yakında başlanacağını gösterdi. X-Men: Apocalypse'in çekimlerini tamamlayan Singer, Denizler Altında 20 Bin Fersah'ın çekimlerine sonbahar aylarında başlayacak. 

     

    Denizler Altında 20 Bin Fersah'ın bu yeni versiyonunu, daha önce Dev Avcısı Jack'te yönetmenle birlikte çalışan Dan Studney ve Rick Sordelet kaleme alacak. Singer, bu yeni versiyonda Kaptan Nemo, Ned Land ve Profesör Aronnax'ın yanı sıra yeni karakterlerin de yer alacağını ve yeni bilim-kurgu unsurlarının hikayeye dahil edileceğini açıklamıştı.

     

    Verne'ün klasik romanı, dünyanın dört bir yanında görülen esrarengiz bir deniz canavarını bulmak için yola çıkan bir bilim adamı ve mürettebatının, Naitulus adlı deniz altını kullanan Kaptan Nemo ile karşılaşmasını ve beraber atıldıkları maceraları anlatıyor.

    Denizler Altında 20 Bin Fersah sinemaya uyarlanıyor 







  • okuduğum ilk kitapdı. ilk okulda, zorla.

  • Christopher Nolan yapsaydı keşke şu filmi, Hans Zimmer'ın müzikleri eşliğinde.
  • Zaten 97 yapımı remake'i var aynı şeyi tekrar tekrar yapıp duruyorlar,hollywood'da fikir tükendi artık.ya remake'in remake'ini yapıyorlar yada terminatör gibi rocky gibi filmlerin 5-6-7.sini.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 5 Şubat 2016; 5:50:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "DH Gece Kuşları Ekibi" olarak, konu hakkındaki düşüncelerimizi hemen paylaşıyoruz

    Çok sevdiğim bir konu. Yeni ekleyeceklerini belirttikleri karakter ve bilim kurgu unsurlarında , işin suyunu çıkarmazlarsa izlenesi bir yapım olur benim için (umarım)...
  • daha birkaç saat önce bilim-kurgu filmlerine baktım tarihteki. bu hikayenin 1907'de çekilmiş bi filmi olduğunu gördüm ama süre 8dk yazıyordu aradım ama bulamadım filmi
  • sinema sektoru konu bulmakta zorlaniyor

  • Herkesin illa okuduğu bir kitaptır galiba. 3. sınıfta zorla okuyanlardan biriyim. Kitap da öyle eski öyle eski ki okumak isteyeni soğutur. Hey gidi anılarım depreşti resmen. Umarım adam gibi birşey çıkar ortaya.

  • Hayal gücümü destekleyen Jules Verne hatırına izlenecek olmasını umduğum bir film. Çizgi filmlerini izlerken bile heyecanlandığım, 1870'te yazılmış bir hikayenin remake yapılması ben rahatsız da etmez. bkz. Titanik! Kaçıncı remake oldu ama sonuncusunun tadı başka.

    Darısı Ay'a seyahat, 80 günde devr-i âlem gibi şeylerin başına.

    Ha! Sinemaya gidip izler miyim? Başka film yoksa giderim. Çoluk çocuk doluşuruz. Ama ne 3D efektler konur bea!

  • Fiasco kullanıcısına yanıt
    Aynen. Heyecalandım valla...

    Kitabı bir daha okumam lazım şimdi...
  • Bunun kitabını zorla okuttular yorumlarını hayretle gördüm. Bizim ne kadar ilgimizi çekmişti zamanında. Hatta zuhal yayınlarının çıkardığı Jules Verne serisinde çok güzel kapak resimleri olurdu. O resimlerdeki uzak diyarları merak eder, büyülenirdim. Favorim Balonla Beş Hafta'nın kapağıydı. Bir gün afrikayı falan görebilecekmiyim diye düşünürdüm. Belki de bu yüzden hiç normal mesleklere merakım olmadı. Denizci oldum ve o ülkelerin çoğunu gördüm. Şimdi karadayım ama içimdeki yolculuk ve macera hevesi hiç tükenmedi. Teşekkürler Jules Verne. Hayatımı ilginç kıldığın için.

    Denizler Altında 20 Bin Fersah sinemaya uyarlanıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULYSES -- 5 Şubat 2016; 9:44:00 >




  • Denizler altında nerden baksan 20 bin fersah vay beee :D

  • Dikkatinizi çekmiştir, ZORLA okutulan kitapların şimdi herkes iyiki okumuşum diyor. Peki bugün durum nedir acaba?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: X kare

    Zaten 97 yapımı remake'i var aynı şeyi tekrar tekrar yapıp duruyorlar,hollywood'da fikir tükendi artık.ya remake'in remake'ini yapıyorlar yada terminatör gibi rocky gibi filmlerin 5-6-7.sini.

    İstanbul'un fethini çekmeleri önerisiyle mükemmel bir şekilde bitebilirdi önerme.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ULYSES

    Bunun kitabını zorla okuttular yorumlarını hayretle gördüm. Bizim ne kadar ilgimizi çekmişti zamanında. Hatta zuhal yayınlarının çıkardığı Jules Verne serisinde çok güzel kapak resimleri olurdu. O resimlerdeki uzak diyarları merak eder, büyülenirdim. Favorim Balonla Beş Hafta'nın kapağıydı. Bir gün afrikayı falan görebilecekmiyim diye düşünürdüm. Belki de bu yüzden hiç normal mesleklere merakım olmadı. Denizci oldum ve o ülkelerin çoğunu gördüm. Şimdi karadayım ama içimdeki yolculuk ve macera hevesi hiç tükenmedi. Teşekkürler Jules Verne. Hayatımı ilginç kıldığın için.

    Denizler Altında 20 Bin Fersah sinemaya uyarlanıyor

    Harika ! İçinizdeki maceracı çocuk hiç ölmesin üstadım. Bunları duymak birinci ağızdan müthiş bir deneyimdi, teşekkür ederim.
    Sevgilerle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    Christopher Nolan yapsaydı keşke şu filmi, Hans Zimmer'ın müzikleri eşliğinde.

    Çocukken bu yazarı çok severdim. Geçen sene bir okuyayım dedim 80 günde devri alemi, para vermesem yarıda bırakacaktım o kadar basit geldi.
    Böyle basit bir senaryoyu böyle büyük projelere uyarlamak çok gereksiz. Hele Nolan vs ismi geçiyorsa gülerim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr.Prestige


    quote:

    Orijinalden alıntı: Umutcan

    Christopher Nolan yapsaydı keşke şu filmi, Hans Zimmer'ın müzikleri eşliğinde.

    Çocukken bu yazarı çok severdim. Geçen sene bir okuyayım dedim 80 günde devri alemi, para vermesem yarıda bırakacaktım o kadar basit geldi.
    Böyle basit bir senaryoyu böyle büyük projelere uyarlamak çok gereksiz. Hele Nolan vs ismi geçiyorsa gülerim

    nolan projeyi eline alirsa senaryoyu oylece islemez,biseyler katar muhakkak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

    İlginç bir ayrıntı: Jules Verne ömrü boyunca Paris dışına hiç çıkmamış. Kitaplardan, atlaslardan edindiği bilgilerle öykülerini yazmış. Kitaplarında verdiği koordinatların ve coğrafi alanların tamamı (dönemin bilgileri kapsamında) gerçektir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.