Şimdi Ara

Windows 10 mobil yine gecikti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Windows 10 mobil yine gecikti


    Microsoft'un Windows 10 mobil işletim sistemi için bir türlü kesin güncelleme tarihini veremediğini görüyoruz. Aralık 2015 ile başlayan ilk açıklamalar daha sonra Ocak 2016 tarihine yöneldi. Şimdi ise Şubat 2016 tarihi konuşuluyor. Kullanıcılar, verilen sözlerin tutulmamasından şikayetçi. 




    Normalde bu ay sonunda güncellemenin başlayacağına dair operatörlerin hazırlıkları bulunuyordu ancak firmadan ortaklara giden bir mailde, Windows 10 mobil güncellemelerinin gelecek aya ertelendiği bildirildi. Tabii yine kesin bir tarih yok. En iyi ihtimalle Şubat ayının ortalarında başlayabileceği tahmin ediliyor. 




    Hali hazırda Windows 10 mobil tecrübesini yaşamak için tek yol Lumia 950, Lumia 950 XL veya Lumia 550 modellerinden birisini satın almak. Tabii onlar da her ülkede satışa çıkmış değil. Yine Microsoft'un Insider programına katılarak, işletim sisteminin önizleme sürümü elde edilebiliyor. 








    Windows 10 mobil güncellemesi alabilmek için, cihazların en az 8GB depolama kapasitesine sahip olması gerekiyor. Güncelleme, donanıma göre özelliklerinde kısıtlamalar yapabilecek. İlk etapta Lumia 630, 640, 640 XL, 730 ve Lumia 930 modellerine güncelleme verilecek. Daha sonra Windows 8.1 Denim sürümündeki cihazlara geçilecek. Bu durumda sürecin yaz ortalarına kadar uzaması ihtimali ortaya çıkıyor. 




    Windows 10 sürümü masaüstü tarafta oldukça iyi gidiyor ve kurulu cihaz sayısı 200 milyonu geçti. Bununla birlikte mobil tarafta rekabetçi olması için en azından geçen yıl bitmeden güncellemenin başlaması gerekiyordu. Zira on milyonlarca Lumia cihazı güncelleme almak için bekliyor ve yıl bitmeden kullanıcıları mutlu etmek, Microsoft'a artı bir puan kazandıracaktı. 1 milyar cihaz sayısına ulaşmak için firmanın çok çaba sarf etmesi gerekecek.  

     







  • Ben şu an Lumia 820 cihazımda Insider programı ile memnunum. Zaten bu gidişle TH2 herkese dağıtılana kadar Insider kullanıcıları RS1 yapılarını almaya başlar. Dediğim gibi olursa da ben yine Insider ile devam edeceğim.

  • Hala bu saçma işletim sistemini savunacak kadar saflara duyrulur...

  • bence microsoft piyasadaki windows 10 mobile(tam sürüm olmasada) telefonların satılması için yapıyor ?

  • şaşıran varmı halen bilmiyorum acele etmeyin 20 yıl içerisinde düzgün bir Windowsphone çıkar piyasaya

  • Lumia 925 kullanıyorum geçen seneye kadar savunuyordum fakaat artık microsoftun ne yapmaya çalıştığını anlamıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows Phone kullanıcılarına sesleniyorum:

    Bende sizin gibi çok sever ve desteklerdim sabırla beklerdim Microsoft mutlaka başarır derdim.

    Bende sizler gibi stabil, hızlı, güvenli derdim.

    Bende tarzı var farklı derdim.

    Ama artık işler değişti!
    Bugün 1500 liralık bir android telefon senin 950 XL'a basar Android güvenli değil mi? Buyur kardeşim sana iphone 5s verelim hem stabil hem hızlı hemde şık sadece 1499 TL al dertlerinden kurtul. 2500 lira para verip gelişecek olacak -cak -cek diye bekleme!!!

    Vaktiyle bu sitede WP ile vakit kaybetmeyin Microsofttan bir cacık olmaz diyen kardeşlerimizi abilerimizi dinlemedik binlerce liramızı boş yere gömdük. Siz akıllı davranın hiç olmazsa arkadaşınızdan birkaç saatliğine telefonunu isteyin deneyin aradaki farkı görün eğer varsa ön yargılarınızı bırakın.

    Bakın iddia ediyorum kaç senelik hurda galaxy s2 bile Lumia 950'dan daha fazla işinizi görür yahu! En azından bütün banka uygulamalarını çalıştırır! Şifre ekranından atmaz! Birde Galaxy s6 ile yarıştır bakalım aradaki devasa uçurumu gör.

    Kendinize, vaktinize, beklentilerinize, konforunuza, huzurunuza ve paranıza yazık etmeyin. Biz kaybettik sizler daha fazla kaybetmeyin.




  • bulaşmayın. halimiz ibret olsun size.
  • Gecikmesi kabul edilemez Microsoft hatali.

    Fakat :

    Windows Insider a katilip yardim etmeyenlerin acaba geri bildirime katilsalar hizlanacagi da kesin .

    Etme bulma durumu da var. Tabiki Microsoft un kendisine dusen kismi da var .

    Turkiye dekiler sanirim BETA sureci olan Windows Insider a sadece yiyici olarak bakiyorlar .



    Geri bildirimleri cok olan gorebildigi her sorunu feedback ( geribildirim ) olarak yapanlar varsa onlar da hakli olarak kaygilanacaklardir .

    Klasik cozumu var : Insider a katilmayacaklar eski orjinal akici olan Windows 8.x lerine donsun .


    Ifademi kisileri hedef alarak yazmiyorum ortaya herkese ifade ediyorum .

  • Hiç şaşırmadık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecikmesi önemli değil. Zaten bilen kullanıcı windows insider programından stabil versiyonu şu anda kullanabiliyor. Önemli olan hiç farkında olmayan Windows 8 kullanıcılarının otomatik olarak yükselen sisteminde sıkıntı yaşamaması. Sorun yaşanması istenmiyor. Örneğin ben insider sürümünü kullanmama rağmen babam belki sorun yaşar diye telefonuna yüklemedim. O olayların farkında olmayan bir kullanıcı. Onun için bugün gelse yarın gelse farketmez. Otomatik olarak yükselince her türlü adapte olması gerkecek. Bu şekilde olan bir sürü kullanıcı var. Ben metrobüste denk geldiğimde çoğu kullanıcı hala Windows 8.1 kullanıyor.

  • Ben anlamıyorum bu iOS/Android kullananlara neden batıyor bu durum ? Arkadaşım senin cebinden çıkmıyor para, alırken sana sorana alma de ama niye burada insanlığa çağrı yapar gibi WP pişmanlıktır, almayın gibi şahsi düşüncelerinizi teknolojiyi en iyi bilen kişi gibi kabul ettirmeye çalışıyorsunuz ? Din kavgasına çevirdiniz şunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • keşke şu cihazlara android yüklense herkes rahatlasa

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Biyturs_OnSr

    Ben anlamıyorum bu iOS/Android kullananlara neden batıyor bu durum ? Arkadaşım senin cebinden çıkmıyor para, alırken sana sorana alma de ama niye burada insanlığa çağrı yapar gibi WP pişmanlıktır, almayın gibi şahsi düşüncelerinizi teknolojiyi en iyi bilen kişi gibi kabul ettirmeye çalışıyorsunuz ? Din kavgasına çevirdiniz şunu.

    Benim cebimden çok para çıktı başkalarıda yanmasın diye uyarıyorum. Bana söyler misin 1499 liraya iPhone 5s satılırken Lumia 950 almak mantıklı bir davranış mıdır? Şimdi bu cevaba felsefe kasarak değil müşteri gibi cevap ver. Ne tarayıcısı iş görür ne bir bankacılık işlemi yapabilir ne uyumlu VR cihazı var ne uyumlu saatleri var? Kendi uygulamaları bile IOS ve androidde daha stabil çalışıyor. Skype ne alemde ben en son 2 yıl önce bıraktığımda acınacak durumdaydı? Sen eline Lumia 950'yi al bende Galaxy s6'yı alayım ardı ardına 10 işlem yapalım Web siteleri açılım bankalardan hisse senedi alıp satalım sonra eft yapalım ardından oyun açıp kapayalım vs. Sende biliyorsunki 950 bu işlemleri aynı hızda yapamıyor hatta çoğunu yapacak uygulaması yok. mecburen mobil bankacılık sayfalarında sürünmen gerekecektir.

    İşte biz insan gibi uyarıyoruz sizin başınız yanmasın diyoruz. Ha benim sokağa atılacak param çok diyen varsa zorla alma demem git al dene aklın başına gelsin derim. Bak Nasıl canımız yandı?

    HTC 8S (ömür törpüsü)
    Samsung focus s (bunu enayi gibi Galaxy s2 ile takaslamıştım)
    Lumia 920 ( olacak gelecek yapılacak)
    Bunlar telefon rezillikleri birde tablet rezilliği var ki bu ayrı konu
    Acer marka modelini bile hatırlamak istemediğim Ipad'in yanından bile geçemeyecek modeller bunlar. Zerre kullanışlı değil WP telefon almayın derken aynı zamanda tabletlerden de uzak durun diyorum. O atom işlemcilerle kasım kasım kasılan tarayıcılarla ömrünüzü törpülemek yerine alın bir iPad Air 2 huzura kavuşun neredeyse pc hızında çalışıyor.

    Siz satın almaya devam edin almayın demiyorum ama bunlarıda okuyun biz yandık sizde yanmayın diyoruz. Böyle giderse Windows PC'den bile vazgeçebilirim bu adamların beceriksizliklerinden bıktım. Windows 10 pc versiyonu Adam gibi sistem onda da uygulama dedikleriniz yalan oldu nerede evrensel uygulamalar? Çünkü insanlar bu tür işlerinde telefonlarını kullanıyor benim laptop hem tablet hem pc hamde i7 işlemcili yani performans sorunu yok ama tablet modunda hiç kullanmıyorum çünkü kullanışsız! Windows tablet modunda bi hiç! Ama iPad su gibi akıcı. Bunu paramı harcaya harcaya öğrendim! Bizi burada uyardılar ama adamları dinlemedim! Şimdi aklım başıma geldi ve başkalarıda yanmasın diye uyarıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanxml -- 23 Ocak 2016; 21:14:24 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • windows şu işi beceremedi bir türlü.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Microsoft gibi bi yazılım devi nasıl yapamaz hayret, bilmeyen 3-5 yıllık yazılım şirketi sanacak.
  • Çok kolay ya enter a basıyorsun açılıyor adamlar yapamadı hala.

  • Buda Windows Mobile gibi tarihe gömülecek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BoxFun

    Buda Windows Mobile gibi tarihe gömülecek.

    aynen öyle. ama bazı arkadaşlar hala körü körüne yanlış yolda para, konfor, zaman kaybetmeye devam ediyorlar oysaki biz üzerimize vazife olmadığı halde onlara yardımcı olmaya çalışırken. Biz uyarıyoruz ama sanane paramı sokağa atıcam diye bas bas bağırıyorlar artık bunlar benim son uyarılarım bu saatten sonra ne halleri varsa görsünler. 10-15 bin lira gömsünler bu sisteme akılları yavaş yavaş başlarına gelir.
  • o kadar kullanıcıyı bıktırıp kaybetti ki Microsoft, "artık bu saatten sonra ne yapalım güncellemeyi... " diyerek Android platformuna geçti.
    o kadar da övüyorduk Microsoft'u . şimdi millet daha ben konuşmadan susturuyorlar...

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.