Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (229. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
17.779
Cevap
370
Favori
2.002.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet 2700 2100 den kapasite olarak yüksektir... bu pillerin özelliği uzun süre şarj tutmalarıdır...
    quote:

Orijinalden alıntı: murat_5320

quote:

Orijinalden alıntı: biolog_hakan

Gp reyco lar bitenekadar.com da indirime girmiş. kargoyla beraber 20 liraya geliyor

http://www.bitenekadar.com/index.cfm?fuseaction=pazar.urunum&id=3772&u=4%20Adet%20AA%20GP%20ReCyko%20%C5%9Earjl%C4%B1%20Pil%20Always%20Ready

Kapasitesi yüksekmi acaba bunların ? Ben fazla anlamamda pilden 2100 mah yerine 2700mah tercih etsek acaba kapasitesi daha yüksek pilimi tercih etmş oluyoruz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: fangoso

evet 2700 2100 den kapasite olarak yüksektir... bu pillerin özelliği uzun süre şarj tutmalarıdır...
    quote:

Orijinalden alıntı: murat_5320

quote:

Gp reyco lar bitenekadar.com da indirime girmiş. kargoyla beraber 20 liraya geliyor

http://www.bitenekadar.com/index.cfm?fuseaction=pazar.urunum&id=3772&u=4%20Adet%20AA%20GP%20ReCyko%20%C5%9Earjl%C4%B1%20Pil%20Always%20Ready

Kapasitesi yüksekmi acaba bunların ? Ben fazla anlamamda pilden 2100 mah yerine 2700mah tercih etsek acaba kapasitesi daha yüksek pilimi tercih etmş oluyoruz ?

Anladım, şu piller hakkında bilginiz var mı ? Almayı düşünüyorumda

• kesinlikle alma ve 65. sayfayı oku

kesinlikle alma ve 65. sayfayı oku

Vahi geldi :)))
    www.konnoc.net
    404 - 找不到文件或目录。
    http://www.konnoc.net/en/product_details.asp?id=1299

http://www.artecell.com/artecell-sarj-aletleri.html
    Üstelik firmada sadece bu işlerlede uğraşmıyor.....
    http://www.artecell.com/hakkimizda.html
    Firmanın asıl adı ARTACELİ buradan şarj cihazları için isim üretmişler, olmuş ARTECELL ! Zaten sitesinde ilginç bir lafta var.
    ".....Uygun fiyatları ve sorunsuz kalitesi ile her türlü pil ihtiyacına karşılık veren "Motoma" ve "Artecell" markalarının Türkiye'deki isim hakkına sahiptir ve aynı zamanda bu markaların Türkiye temsilcisidir. " alıntı aşağıdaki linkten......
    Motoma ise Güney Çinde bir pil Fb. Alkalin- ve kurşun asit akü ile Ni-Cd/Ni-MHd vb. çeşitli şarjlı pil ve şarj cihazları üretiyor.
    www.motoma.com
    IIS 7.5 详细错误 - 404.0 - Not Found
    http://www.motoma.com/page/commpany.htm

ARTECELL için ise TR dışında bir yabancı WEB sayfası bulun, DİŞİMİ KIRAYIM..... Yalanın kuyruklusu böyle bir şey olmalı....Belliki Konnoc' u pazarlamak biraz ağır gelmiş Başka isim altında FASON pazarlamak işlerine gelmiş. Bu markayı netxxxxx ismi tam hatırlayamadım buna benzer bir isimlede pazarlamışlı birileri.
    İşin TANTANA tarafı, bir tarafa, şarj cihazı iyidir. Pillerde zaten KONNOC 3000 mA. İşin komik tarafı eğer bu pillerin nominal kapasitesi 2300-2400 mA den fazlaysa azı dişimi de kırayım. Kallte konusunda bir şey bilmiyorum açıkçası ama 3000 mA bekleyenler avuclarını yalayacağı kesin.....
    Siteyi dikkatle inceleyin diğer şarj cihazları da KONNOC.....

quote:

Orijinalden alıntı: AsiL.

quote:

Orijinalden alıntı: fatihertekin159

Arkadaşım firmasını aradım sormak için bilen çıkmadı pazartesi sizi arayıp söleriz dediler .
    Artecel quick şarj dı dimi .

Evet hocam Artecell Super Ouick Şarj Cihazı diye geçiyor çok sağolasın alakan için...

buda cihazın resmi hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 15 Mayıs 2010; 12:35:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bipekkan

@AsiL.
    Bu cihaz KONNOC KRC A-066 şarj cihazı ile aynı olup TR versiyonudur. KOD: ART- A066, Neden bu üç kağıtçılığa ihtiyaç duyulur anlaşılmaz bu memlekette.
    www.konnoc.net
    404 - 找不到文件或目录。

Firmanın asıl adı ARTACELİ buradan şarj cihazları için isim üretmişler, olmuş ARTECELL ! Zaten sitesinde ilginç bir lafta var.
    ".....Uygun fiyatları ve sorunsuz kalitesi ile her türlü pil ihtiyacına karşılık veren "Motoma" ve "Artecell" markalarının Türkiye'deki isim hakkına sahiptir ve aynı zamanda bu markaların Türkiye temsilcisidir. " alıntı aşağıdaki linkten......
    Motoma ise Güney Çinde bir pil Fb. Alkalin- ve kurşun asit akü ile Ni-Cd/Ni-MHd vb. çeşitli şarjlı pil ve şarj cihazları üretiyor.
    www.motoma.com

ARTECELL için ise TR dışında bir yabancı WEB sayfası bulun, DİŞİMİ KIRAYIM..... Yalanın kuyruklusu böyle bir şey olmalı....Belliki Konnoc' u pazarlamak biraz ağır gelmiş Başka isim altında FASON pazarlamak işlerine gelmiş. Bu markayı netxxxxx ismi tam hatırlayamadım buna benzer bir isimlede pazarlamışlı birileri.
    İşin TANTANA tarafı, bir tarafa, şarj cihazı iyidir. Pillerde zaten KONNOC 3000 mA. İşin komik tarafı eğer bu pillerin nominal kapasitesi 2300-2400 mA den fazlaysa azı dişimi de kırayım. Kallte konusunda bir şey bilmiyorum açıkçası ama 3000 mA bekleyenler avuclarını yalayacağı kesin.....

quote:

quote:

Arkadaşım firmasını aradım sormak için bilen çıkmadı pazartesi sizi arayıp söleriz dediler .

Evet hocam Artecell Super Ouick Şarj Cihazı diye geçiyor çok sağolasın alakan için...

buda cihazın resmi hocam

Yorum diye buna derim . Teşekkürler bülent bey

• Benim de bir sorum olacak .

Tam dolu bir pili taktığımızda en kısa sürede bu pil dolu diyebilen şarz aleti hangisidir?
    Not : Alacağım için sormuyorum genel bilgi amaçlı . Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
    Şarjı bitmiş bir pili anında tekrar şarja verirseniz yaklaşık 1 dk. sonra tekrar dolum işareti verir. Pili 2 saat kadar dinlendirirseniz Voltajı 1.38-1.41 V aralığına düşer ve bunu algılayan şarj cihazı Hızlı şarja geçer ve yaklaşık 10-15 dk. sonra doldum der. Tabi ben bu sonuçları Ataba AT-908' e göre yazıyorum Benzer özelliklere sahip şarj cihazlarıda benzer sonuçlar verecektir.
    Bence La Crosse BC-700 ve benzeri cihazlar bu konuda görsel olarakta bilgi verebildiği için özellikle test amaçlı olarak gözlem yapanlar için çok ideal şarj cihazları. Şahsen şu an bulunduğum yerde satan bir yer bulsam, bulabilsem hemen alacağım.

quote:

Benim de bir sorum olacak .

Tam dolu bir pili taktığımızda en kısa sürede bu pil dolu diyebilen şarz aleti hangisidir?
    Not : Alacağım için sormuyorum genel bilgi amaçlı . Cevaplayan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 15 Mayıs 2010; 14:25:17 >

• Bu cihaz tam deneylik. Bende istiyorum aslında . Fiyatlarıda yurtdışında uygunmuş aslında . Yurtdışı alışveriş deneyimim yok bir arkadaşıma rica ettim ben hallederim dedi . Kısmetse önümüzdeki ay bunu bir sipariş etmeyi planlıyorum. Bu ayki elektronik cihaz istihkakımı doldurdum (eşim kızıyor) .:))

daha önceden de size cihaz-pil uyumu ile ilgili bir soru sormuştum. Ataba-908 ile varta 2500mAh'nın uyumlu olduğunu söylemiştiniz. acaba yine aynı şarj cihazı ile varta 2700mAh'lık piller de birbiriyle uyumlu mu, cevaplarsanız çok sevinceceğim.

teşekkür ediyorum, kolay gelsin..
  • Varta POWER 2700 mA pillerde zaman zaman prb. yaşandığı görülüyor. Bence Varta PROFESSIONAL 2700 mA pilleri alın derim veya Power serisi 2500 mA. Şuna da dikkat edin. Aradaki kapasite farkı için neredeyse % 50 fazla ödemeye değer mi?
    quote:

Orijinalden alıntı: ASiLKaN88

@bipekkan hocam

daha önceden de size cihaz-pil uyumu ile ilgili bir soru sormuştum. Ataba-908 ile varta 2500mAh'nın uyumlu olduğunu söylemiştiniz. acaba yine aynı şarj cihazı ile varta 2700mAh'lık piller de birbiriyle uyumlu mu, cevaplarsanız çok sevinceceğim.

teşekkür ediyorum, kolay gelsin..

• fiyat olarak POWER serisi 2700lük pili daha uyguna bulmuştum hocam internetten, o yüzden sormak istedim. dediğiniz gibi POWER 2500lük pil almaya çalışacağım. tekrardan çok teşekkür ediyorum.

quote:

Varta POWER 2700 mA pillerde zaman zaman prb. yaşandığı görülüyor. Bence Varta PROFESSIONAL 2700 mA pilleri alın derim veya Power serisi 2500 mA. Şuna da dikkat edin. Aradaki kapasite farkı için neredeyse % 50 fazla ödemeye değer mi?

@AsiL.
    Bu cihaz KONNOC KRC A-066 şarj cihazı ile aynı olup TR versiyonudur. KOD: ART- A066, Neden bu üç kağıtçılığa ihtiyaç duyulur anlaşılmaz bu memlekette.
    www.konnoc.net
    404 - 找不到文件或目录。

www.motoma.com

quote:

quote:

buda cihazın resmi hocam

Öncelikle yorumların için çok sağolasın hocam sizin gibi bilgi birikimi yüksek insanların bu sitede olması bizler için büyük avantaj...

Uzun lafın kısası yani hocam sarj aleti iş görür fakat piller cık mı diyosunuz ben mi yanlış anladım =)?? bir diğer sorumda bu şarj aletiyle en iyi randıman alacağım pil hangi marka ve kaç mah sizce ???

• Uniross Pom linkteki ürün çok şık gözüküyor acaba fonksiyonları da görüntüsü kadar etkileyici mi? bipekkan hocam değerli yorumlarınızı alabilirmiyiz acaba?

• Çok güzel bir tasarım harikası olmuş :) Mühendislerini tebrik ederim

quote:

Orijinalden alıntı: oyyono

Uniross Pom linkteki ürün çok şık gözüküyor acaba fonksiyonları da görüntüsü kadar etkileyici mi? bipekkan hocam değerli yorumlarınızı alabilirmiyiz acaba?

• unirıoss hybrio diye bi pil çıkarmış

33 tl

Birkaç sene önce aldığım GP 2700 pillerimi bugün şarja taktığımda kırmızı ışığın yanıp söndüğünü gördüm, kullanım kağıdında(tek sayfalık) kırmızı ışığın yanıp sönmesi ile ilgili birşey göremedim.

Bu cihaz için değil ama VARTA şarj cihazı için "kırmızı ışık yanıp sönüyorsa pillerden en az biri ölmüştür" diye okumuştum.

Pillerim ölmüşmüdür? yada kaçı ölmüştür, çapraz takarak ölü pili bulma ihtimalim varmıdır?
  • Elimde buna benzer ama görüntü olarak pek bu kadar iyi olmayan ve bana test amaçlı gönderilmiş bir Ürün Var. Getirtmek isteyenden bir ses soluk çıkmadığı için test sonuçlarını buraya koyamadım henüz. Bu üründe gerçekten tasarımı hoş bir ürün. Adeta SINBO' nun yumurta pişirme makinesi gibi olmuş. Kapağını kapattın mı aksesuar olarak bile kullanılabilinir. Şartj süresi olarakta AAA için biraz kısa olmakla birlikte fazla bir sorun çıkartmaz gibi geldi. Artık şarj cihazlarında Özelliikle bu damla şarj yöntemi ortaya çıktıktan sonra dış görünüşleri hariç fonksiyonel olarak bir farkları kalmadı birbirlerinden .2 önemli noktaya dikkat gerekiyor artık bence. Güç kaynakları pillere aşırı akım verecek tarzda olmamaları veya bir akım sınırlamasının olması gerekiyor. Ve bence en büyük eksiklik, şarj cihazlarında bir DEŞARJ fonksiyonunun OLMAMASI. Örneğin Varta' nın bile şarj cihazlarında bir deşarj fonksiyonu yok. Göründüğü kadarıyla ve linkteki özelliklere göre bu şarj cihazında da ve test ettiğim o cihazda da yoktu.
    İşin aslı, zannederim adamlar şunu düşünüyor. Şarj cihazı olsun şarjlı piller özellikle ürünlerin AA ve AAA ölçülerinde fiyatlar o kadar ucuzladı ki, arızalandığında artık KALDIR-AT mantığı hakim olmaya başladı. Bakmayın o sanal mağazalardaki fiyatlara. 1 HK $ na sepetlerde satılan AT-908 benzeri cihazlar bizim ve benzer ülkelerde kıymete biniyor. Sepette 1 HK $ satılan 4 ad. UYDURUKLION marka AA şarjlı pil bizde 17-20 TL aralığında. O kadar ucuza maliyetler varki, TR' de 2 yıllık garanti verilen pillerin yarısı bozulup garantide geri dönse bile ( ki bu imkansız, çoğu kimse ya bilmemezlikten, ya keyfi bozup, lirayı bozmamak mantığıyla hareket ettiğinden, ya da sonuç alamama endişesiyle, UĞRAŞMIYOR) bu durum ithalatçıyı sıkıntıya da sokmuyor. Garabet burada işte....
    quote:

Orijinalden alıntı: oyyono

Uniross Pom linkteki ürün çok şık gözüküyor acaba fonksiyonları da görüntüsü kadar etkileyici mi? bipekkan hocam değerli yorumlarınızı alabilirmiyiz acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 19 Mayıs 2010; 12:18:07 >

• Bu Markada Son modaya uyarak Alkalin özellikli pillerden çıkarttı ve TR' de 7-8 aydır satılıyor. Malum GP' nin normal şarjlı Ni-MHd pilleri bence başarısız ama GP' nin ReCyko+' ları bir hayli başarılı. Daha doğrusu bu ürün çeşidinde kalitesiz pile pek rastlamadım. Ancak o şarj cihazı ile birlikte 40 TL' lik fiyat bana PAHALI geldi nedense. Sanki TEKZEN ve benzeri yerlerde bu ürünü 27-30 TL civarında rahatlıkla alabilirsiniz gibi geldi. İyi araştırmak lazım.
    quote:

Orijinalden alıntı: Bye Bye Beatiful

unirıoss hybrio diye bi pil çıkarmış

33 tl

• @kasif,
    Ataba AT-508=MINTON MN-1301 aynı cihazdır. Kullanım yönergesinde belirtilmemiş olmasına rağmen arızalı özellikle açık devre veya kısa devre olmuş pil varsa 2' li grup içinde bunu flaş yaparak belli eder. Ancak bu durum özellikle 2 li gruplardan birinde (2 veya 4' lü şarjda) pili yuvaya yerleştirdiğinizde KÖTÜ TEMAS OLUŞMUŞ ve bu temas sonucu yaklaşık çok az bir akım akıyor yada şarjı başlatamıyorsa da aynı alarmı verir. Hemen pillere kabahat bulmadan bu durumu mutlaka kontrol etmeniz lazım. Ama GP' ler malum, bir süre kullanıldıktan sonra uzun süre pilleri şarjsız bırakırsanız, malesef piller MEFTA oluveriyor.
    Hatalı pili malesef bir 2.5V fener ampulü ile en basit şekilde bulabilirsiniz. 2 şer li olarak şarja bağlayın ve teker teker yer değiştirerek sağlam 2 li pili bulun eğer bulamıyorsanız arızalı piliniz birden fazla olabilir. Sonuçta arızalı pil ya da pillerde, ya ampul çok çabuk söner veya kısa devre olmuşsa hiç yanmaz.
    quote:

Orijinalden alıntı: kasif

Bir süre önce micron şarj cihazı(ATABA AT-508 ile aynı olan) aldım. Gayet iyi kullanıyorum(yeni piller ile).

Birkaç sene önce aldığım GP 2700 pillerimi bugün şarja taktığımda kırmızı ışığın yanıp söndüğünü gördüm, kullanım kağıdında(tek sayfalık) kırmızı ışığın yanıp sönmesi ile ilgili birşey göremedim.

Bu cihaz için değil ama VARTA şarj cihazı için "kırmızı ışık yanıp sönüyorsa pillerden en az biri ölmüştür" diye okumuştum.

Pillerim ölmüşmüdür? yada kaçı ölmüştür, çapraz takarak ölü pili bulma ihtimalim varmıdır?

• 
Sayfa: önceki 227228229230231
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.