Şimdi Ara

Asus Z170-A mı Gigabyte Z170X-Gaming 3 mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
2.557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bu iki anakart arasında önemli bi fark mıdır ?
    http://www.hizlial.com/gigabyte-z170x-gaming-3-intel-z170-1151-soket-3466mhz-oc-usb-31-anakart-ga-z170x-gaming-3/11007569?pid=11033414
    http://www.hizlial.com/asus-z170-a-intel-z170-1151-soket-3400mhz-oc-ddr4-sata-30-usb-31-anakart/10830364

3000mhz lık ramlerle kullanmayı düşünüyorum. bus hızı farkı önemli değil. OC kapasiteleri, kalite açısından kayda değer bir fark var mıdır ?

Bir de ileriye yönelik olarak sli yapabilirim. 2 kartta da sli yapınca x16 portlar x8 e düşüyor. Bu sorun olur mu ?

Bu aralıkta önerebileceğiniz başka kart varsa önerilere açığım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roser137 -- 27 Aralık 2015; 2:42:29 >

• Z170A' nın vrm dizaynı gigabyte gaming 3 ve msi gaming 5 den daha üst seviyrdir aynı zamanda z170 pro gamer modeli ile aslında aynı anakartdır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • No Way Out kullanıcısına yanıt
    teşekkürler cevap için.

oc'ye aslında yabancıyım. vrm değerleri arasında mı çok fark bunlarla ilgili pek detay bulamadım. z170 pro gamer ile yukarıdaki asus modeli birebir aynı model mi, pek fiyat farkı yok aslında bu modeli de düşünmeli miyim ?

gigabyte çok mu kötü kalıyor asus'a göre oc için, pci-e de destekleyici bi sistem kullanmışlar, sli da işime yarabilir diye düşünmüştüm.
     Asus Z170-A mı Gigabyte Z170X-Gaming 3  mü ?
  • Aynen yukarda hocamın dediği gibi z170A daha kaliteli bir kart.

x8 e düsünce hafif bir performans kaybı oluyor ama 2 kart zaten onu kapatıyor durum çok üst seviye sistemin yoksa (x99 aşırı pahalı anakart vs vs) herkes için böyle.
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    teşekkürler, asus daha mantıklı bi tercih o zaman

z170 pro gamer ile z170-a arasında tercih yapmak gerekirse farka değer mi yoksa hiçbir fark yok mu malzeme vs olarak ?

baktığım kadarıyla ses kartı ve ethernet dışında bi fark yok. z170-a varken gereksiz gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roser137 -- 27 Aralık 2015; 3:28:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: roser137

z170 pro gamer ile z170-a arasında tercih yapmak gerekirse farka değer mi yoksa hiçbir fark yok mu malzeme vs olarak ?

baktığım kadarıyla ses kartı ve ethernet dışında bi fark yok. z170-a varken gereksiz gibi duruyor.

Bu iki anakart arasında ki tek fark yazılım farkı ses yongsı ve ethernet yongası aslınds aynı.

teşekkürler cevaplar için aklımdaki tüm sorular gitti :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • roser137 R kullanıcısına yanıt
    eger MSI z170A GAMING 5 alırsan
    yanında Steel series Kinzu mouse + Rainbox 6 Siege oyunu geliyor

http://www.vatanbilgisayar.com/msi-z170a-gaming-m5-intel-z170-soket-1151-ddr4-3600mhzoc-usb-31-anakart.html
    http://tr.msi.com/product/motherboard/Z170A-GAMING-M5.html#hero-overview

715 tl ama 95 tl de para iadesi var 30 gün sonra yani 620 tl
    https://cashback.msi.com/tr/tr/pages/wintercashback/qualifying

sli destekli, killer ethernetli, Nahimic Ses Teknolojisi , 2 adet m2 yuvalı, ve istediğin gibi MSI steel armor özelliği var,ekran kartı yuvaları icin

asus z170a ve gigabyte gaming 3 de guzel anakart ama bu kadar yanında hediye varken z170a gaming m5'i de tercih edebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wascure -- 27 Aralık 2015; 10:38:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: No Way Out

quote:

Bu iki anakart arasında ki tek fark yazılım farkı ses yongsı ve ethernet yongası aslınds aynı.

10K kapasitörler ve 60a choke'ları da dahil edelim.
    Benim de önerim Pro Gaming veya Z170-A.
  • kullanılan elektronik kalitesi, oc optansiyeli vs gibi konularda asus ile karşılaştırıldığında sizce nasıldır ? kaydadeğer fark var mıdır ?

@Kızılejder hocam sizde fikir belirtebilirseniz sevinirim msi asus kalitesi arasında sizce fark var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi roser137 -- 27 Aralık 2015; 18:41:21 >
  • quote:

kullanılan elektronik kalitesi, oc optansiyeli vs gibi konularda asus ile karşılaştırıldığında sizce nasıldır ? kaydadeğer fark var mıdır ?

@Kızılejder hocam sizde fikir belirtebilirseniz sevinirim msi asus kalitesi arasında sizce fark var mıdır ?

MSI Gaming M5 - Gigabyte Gaming 3 - Asus Z170-A / Pro Gaming dörtlüsü arasında en iyi VRM'e sahip anakart Asus Z170-A ve Pro Gaming'dir. MSI'da 3 true phase bulunuyor ve doubler ile 6 virtual phase elde ediliyor. PK616BA mosfet kullanıyor, oldukça az ısınan fakat düşük kapasiteli bir mosfettir. Gigabyte'da 4 true/virtual phase bulunuyor, SiRA18DP mosfetler 25 derecede 33 amper sağlarken 14.7w ısı dağıtır. PK616BA'ya göre daha verimli bir mosfettir. Asus ise 4C09N mosfet kullanıyor ve 4 true phase 8 virtual phase bulunuyor. 4C09N 25 derece 52 amper sağlıyor ve 25w ısı dağıtıyor (80 derecede 39 amper). 8 virtual phase bulundurması ve yüksek kapasiteli mosfetler sayesinde günlük kullanımda işlemciye 320 amper sağlayabilir. Skylake işlemciler 4.5GHz seviyesinde overclock yapıldığında 150w üzeri tüketim sergilemiyorlar fakat VRM'in yüksek kapasitesi aynı zamanda düşük sıcaklık ve daha uzun ömür demek. Gaming 3 ise 105 amper seviyesinde.
    True phase sayısının fazla olması da aynı oranda daha düşük ripple demektir. 3 true phase 60mv, 4 true phase 45mv, 6 true phase 30mv gibi.
    Load-Line Calibration için ise Asus Level 1-8 arası seçenekler sunarken Gigabyte ve MSI Z170'de 2 seçenek sunuyorlar. Gigabyte ve MSI da LLC enable edildiğinde yeterli değerler sunuyorlar. Asus'da da Level 5 günlük kullanım için ideal.
    Overclock için bir seçim yapılacaksa Z170-A / Pro Gaming bu fiyat seviyesinde en iyi seçeneklerden biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 27 Aralık 2015; 22:53:34 >

Hocam Z170 Pro Gamer ile Z170A herşeyiyle aynı mı?Aralarında 45 lira fark varda.
  • detaylı cevabınız için çok teşekkürler.

ben de kullanıcı seviyesi bilgimle asus'a daha yakınım. bu bilgilerle asus daha ileriye yönelik duruyor. büyük ihtimalle asus alırım.
  • Z170a
  • Şuna ne dersiniz

Gigabyte Z170-D3H /DDR4 3400MHz S+V+GL+16X 1151p

135$ + kdv
  • Firienholt kullanıcısına yanıt
    Öncelikle iyi akşamlar hocam. Merak ettiğim bir konuda size danışmak istiyorum. Asus z170 pro gaming anakarti bugun satin aldim. Nette ayrıntılı bir bilgi bulamadim technopat'in bir incelemesi ve anakart önerilerinde sizin yorumlariniz. Bu anakartin mofset sogutuculari neden plastik. Diğer Soğutucuda. Cok hafif bir kart ismini hakettigini düşünmüyorum. 2011 aldigim formula v'in yanindan bile geçemez resmen pişman oldum..

• efsane_300 E kullanıcısına yanıt
    her gecen gün anakart üreticileri ve işlemciler iyi işi ... yapmaya başladılar bukonuda size katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: efsane_300

Öncelikle iyi akşamlar hocam. Merak ettiğim bir konuda size danışmak istiyorum. Asus z170 pro gaming anakarti bugun satin aldim. Nette ayrıntılı bir bilgi bulamadim technopat'in bir incelemesi ve anakart önerilerinde sizin yorumlariniz. Bu anakartin mofset sogutuculari neden plastik. Diğer Soğutucuda. Cok hafif bir kart ismini hakettigini düşünmüyorum. 2011 aldigim formula v'in yanindan bile geçemez resmen pişman oldum..
    quote:

Orijinalden alinti: efsane_300

Öncelikle iyi aksamlar hocam. Merak ettigim bir konuda size danismak istiyorum. Asus z170 pro gaming anakarti bugun satin aldim. Nette ayrintili bir bilgi bulamadim technopat'in bir incelemesi ve anakart önerilerinde sizin yorumlariniz. Bu anakartin mofset sogutuculari neden plastik. Diger Sogutucuda. Cok hafif bir kart ismini hakettigini düsünmüyorum. 2011 aldigim formula v'in yanindan bile geçemez resmen pisman oldum..

Anakartin mosfet sogutuculari plastik olmaz (dis yüzeyi hariç), plastik olsa 90 derece üzerine yük altinda çikabilen mosfetlerde muhtemelen ömrü 1 seneyi geçmez. Kaldi ki plastik ne kadar isi emebilir... Aslında Heatsink'i sökmek kolaydir. Söküp bakabilirsiniz. Incelemelerde "plastik heatsink"e dair bir bilgiye rastlamadim. Aşağıda verdiğim iki linkteki anakartlarin soğutucularına bakıldığında (2. sayfanın sonunda) firmalar arası ciddi bir kalite farkı olmadığı görülüyor.

Z170-A'nin overclock ile yük altinda VRM bölgesi 50 derece dolaylarinda seyrediyorsa, kötü bir heatsink'den bahsetmek söz konusu olamaz. Çok daha kaliteli heatsinkler yerlestirilebilir fakat gerek olmadigi görülüyor.
    http://www.tweaktown.com/reviews/7506/asus-z170-intel-motherboard-review/index10.html

Rakibi olarak alinabilecek Z170X Gaming 3'ün VRM sicakliklarina bakildiginda 65 derece üzeri sicakliklar görülüyor (Z170XP SLI ile Gaming 3 birebir ayni VRM'e sahiptir). Pro Gaming ve Z170-A karsisinda ikinci sirada tutmam için yeterli.
    http://www.tweaktown.com/reviews/7401/gigabyte-z170xp-sli-intel-z170-motherboard-review/index10.html

Maximus V Formula'ya göre agirlik farkini hem daha büyük ve daha kaliteli heatsink'ler (overclock ile 180w üzeri ihtiyaci olan islemcilerle, 150w'i geçmeyen islemciler bir olamaz) hem de PLX yongasina ekstra heatsink olusturabilir (ayni zamanda MVF E-ATX, Pro Gaming ATX yapida). Tabii ağırlığa bakılarak şu şundan daha kaliteli diye bir ölçüm yapılamaz.

Kalitesizlikten bahsedilecekse eğer PWM standartının VRD12.5 yerine IMVP8 olmasından başlanmalı

Dip Not: Anakart konusunda Technopat incelemelerinde Asus ve MSI markalarini gereginden fazla övüyorlar. Özellikle Z77, Z87 ve Z97'de VRM konusunda Gigabyte'in bariz üstünlügü varken...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firienholt -- 23 Ocak 2016; 4:00:39 >

• Firienholt kullanıcısına yanıt
    Zahmet edip bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi plastik olmaya bilir ama inan dokundugunuzda plastik hissi veriyor. Pentium 4 zamaninda kulladigim ECS anakartin kuzey sogutucusu bile tenekeydi :)
    İşlemciyi remi ekran kartını overclock yapacaklar dikkat etmesi gerek.. allahtan ben tüm bileşenleri standart hızlarda kullanmayi seviyorum..
    Sistemimi tam toparlayamadigim için performansina bir şey diyemem.. tekrar tşk ederim.. yorumunuz bir nebze içimi ferahlatti..

• quote:

Orijinalden alıntı: efsane_300

Zahmet edip bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi plastik olmaya bilir ama inan dokundugunuzda plastik hissi veriyor. Pentium 4 zamaninda kulladigim ECS anakartin kuzey sogutucusu bile tenekeydi :)
    İşlemciyi remi ekran kartını overclock yapacaklar dikkat etmesi gerek.. allahtan ben tüm bileşenleri standart hızlarda kullanmayi seviyorum..
    Sistemimi tam toparlayamadigim için performansina bir şey diyemem.. tekrar tşk ederim.. yorumunuz bir nebze içimi ferahlatti..

Aslında dikkat edilmesi gereken de pek bir durum yok. İşlemcinin limitlerini zorlasanız bile kaliteli VRM sayesinde hiçbir problem yaşamazsınız. Hava ve sıvı soğutma için VRM limitinden önce işlemci sıcaklığı limitine takılacaksınız. İncelemelere dayanarak söylüyorum, heatsink'in başarısızlığını görmedim. İçiniz rahat olsun.
    Z170-A ve Pro Gaming'in VRM'leri Z170X Gaming 5 seviyesinde. Eğer Gigabyte, Z97'deki gibi SiRA12DP veya Z87'deki gibi IR3553 mosfet (Z87X D3H bile bir çok daha üst seviye anakartlardan daha iyi VRM'e sahipti) kullansaydı yorumum elbette farklı olurdu. Z170 serisi anakartlarda 600TL fiyat seviyesinde overclock için alınabilecek en iyi anakart denilebilir, Z170-A ve Pro Gaming için. Kötü durum ise Asus yetkili servisi tam bir felaket.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.