Şimdi Ara

Flash'ın sonu geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Flash'ın sonu geliyor


    Önemli yazılım firmalarından Adobe'un uzun yıllardır kullanımda olan popüler çözümü Flash Professional CC, artık Animate CC olarak anılacak ve sonunda HTML5 standardı ön plana çıkacak.

     

    Flash altyapısı bildiğiniz üzere uzun yıllardır kullanıyor ancak hem sistemlere yaptığı yük hem de güvenlik sorunları nedeniyle eleştiriliyor. İşte bu noktada Adobe sonunda önemli bir adım atıyor ve Steve Jobs'un zamanında yaptığı aşağıdaki açıklamayı gerçeğe dönüştüren Animate CC'yi kullanıma sunmaya hazırlanıyor.

     

    "Mobil çağda oluşturulan HTML5 gibi açık standartlar, mobil cihazlarda ve bilgisayarlarda kazanan olacaktır. Belki de Adobe, gelecek için güçlü HTML5 araçları geliştirmeye odaklanmalı ve Apple’ın geçmişi geçmişte bırakmasını daha az eleştirmelidir. 

     

    Animate CC hakkında özel bir blog sayfası hazırlayan Adobe, konuya HTML5 standardının artık olgulaştığını ve Flash'ın yeteneklerine kavuştuğunu belirten bir cümle ile başlıyor. 2016'nın başında kullanıma sunulacak olan Animate CC, bünyesinde HTML5 içerikleri üretilmesine yardımcı gelişmiş araçlar taşıyacak ancak Flash (SWF) desteği verilmeye devam edilecek.

     

    Creative Cloud bulut altyapısı üzerinden diğer kişilerin hazırladığı birçok içeriğe hızlı şekilde erişim sunabilecek olan Animate CC, aynı zamanda Adobe'un uygulamaları arasında da veri aktarımı gerçekleştirebilecek. Hazırlanan içerikleri Flash ile HTML5 yanında WebGL ile 4K video olarak da dışa aktarabileceği söylenen yazılım, diğer eklenen araçlar yardımıyla hareketli içerik üretimini hiç olmadığı kadarı kolay ve verimli bir hale getirebilecek.

     

    Tüm bu HMTL5 atılımına rağmen Adobe Flash'ı tarihe gömmeyecek. Şirket eski altyapının özellikle web oyunları ve premium videolar için hayatta kalacağını ve bu açıdan Microsoft, Google ve Facebook gibi büyük şirketlerle sıkı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtiyor.

     









  • sayfa mobile uyumlu değil. yazılar ekrandan taşıyor.

  • html5 keşke tamamen standart haline gelse. bir sürü sitede flash videolarının buttonları etiketli olmadığı için ekran okuyucu programla açmaya çalışırken zorluk yaşanıyor. keza videoları ileri geri alma, ses açıp kısma konuları da problemli.

  • Flash tabanlı video oynatıcılar ve flash oyunlar beni çileden çıkartıyor çünkü donanım ne kadar güçlü olursa olsun cihazların canına okuyor. HTML5 umarım her alanda flash'ın yerini alır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Flash 10 yıldır kalkacak!

  • iyice hürriyet manşetlerine döndü manşetler. tıkladım okudum flash'ın gideceği ve html5'in standart olacağı bilgisinin kaynağı yok. ayrıca html5'e çok bel bağlamayın yakında o da değişecek.

  • Flash player hiç bir şey olmaz sadece görünüş değişir

  • geç bile kaldı.

  • Öyle bir içerik var ki haberde, koskoca Adobe, Flash Player'a muhtaç durumda diyecektim az kalsın. Adobe Android'e desteği kestiğinde çekmişti zaten Flash'ın fişini, neden bu kadar büyütüldü anlamadım. Bazı online oyunlarda kullanılıyor şuan, onlarda azalmaya başladı eskiye oranla, PC'ye, mobile doğru akıyor oyun oynayan kesim, herkes farkında zaten bu durumun.

  • Flash kadar igrenc sistemi yiyip bitiren bir uygulama yok herhalde. Pcin ne kadar guclu olursa olsun bir yolunu bulup cokuyor sonra isin gucun yoksa herseyi yeniden baslat. Su cop yazilim bu zamana kadar var olduysa Adobeyi kutlamak lazim

  • Ah.Birde siz bıraksanız artık bu saçmalığı varsayılan video oynatınıc hala flash...

  • donanımhaber şuan ziyaret ettiğim en iğrenç tasarıma sahip site. bırakın telefondan girmeyi bilgisayardan girerken bile kasan bir site.

    bootsrap'a falan geçin artık.

  • Güzel, daha düne kadar burasıda flash palyer kullanıyordu. İhş yakın zamandada donanımhaber sahip olduğu yontma taş devrinden kalma web mimarisinden kurtulup site yenilenir. Uzun zamandır developer ilanı var. Bu kadar uzun süredir adam bulunamıyorsa ya maaş vermiyorlar yada mimari okadar berbatki bu işi bir kişi ile yaptırmayı düşünüyorlar. Siteden Künyeye bakıldığında ise developer takımının yazıf olduğu açıkca gözlemlene biliyor. Belliki biryerlerde sorun var.

  • İyi oldu menete makine beğendiremiyorduk resmen. 8 gb ram 6300 işlemcide dahi tarayıcı sekmesi 10' u geçtiğinde donup takılıyordu artık zamanı gelmişti flash yazılımının çöp olmasının artık 2 gb ram tüketimi sorunu diye bir şey kalmayacak anlaşılan flah tamamen ölünce

  • Donanım haber mobil sayfada ne diye Flash reklam kullanır? Nasıl olsa eklenti desteklenmiyor uyarısı çıkıyor.

  • dizi olan flash sandım XD

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adobe en kısada adapte olur html5

  • Html 5 standardı daha çıktığında belliydi. Ama flash endüstri standartı olduğu için çoğu web geliştiricisi flash'ı bir anda bırakamadı, ve hala da bırakamıyor.
    Animasyon ve video içeren sitelerin çoğu halen flash'tır. Bir diğer çekince de halen insanların xp ve tarih öncesi tarayıcılar kullanıyor olması. Bunlar flash eklentisini açabiliyor,
    fakat html 5 desteklemiyor. Fakat mobil cihazlardan flash desteğinin kalkması ve mobil cihazların internette dolaşmak için bu kadar sık kullanılması ile yakın zamanda flash komple bırakılacaktır diye düşünüyorum.
    Çünkü tablet ve akıllı telefonlar şu an aşırı revaçta, bunlara uyumlu interaktif siteler yapılması html 5 kullanımını zorunlu kılıyor.
  • donanımhaber girdiğim en kötü web sitesi.laf olsun diye demiyorum geçekten.laptopumda 5-6 uygulama ve birçok web sayfası açıkken işlemci 3-5% arası ama donanımhaber açınca bir anda işlemci 20%'lere fırlıyor ve inmiyor.ev laptopumda da iş laptopumda da aynı.hem laptop ısınıp fan sesi yükseliyor hem de işlemci yüzünden şarj hızlı tükeniyor.ne yapıyorsunuz bu sitede böyle? bilgisayarlarımızın canına okuyorsunuz!
  • Havada Apple reklamı kokusu alıyorum. O kadar yoğun geliyor ki sanki donanımhaber de artık Apple Keynote lara gidecek!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.