Şimdi Ara

Microsoft'tan görme engellilere özel teknoloji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Microsoft'tan görme engellilere özel teknoloji


    Yazılım devi Microsoft, son iki yıldır üzerinde çalıştığını Cities Unlocked teknolojisi ile ikinci aşamaya geçiş yaptı. Yakın zamanda görme engelli kişilerin şehirler içerisindeki hareket kabiliyeti hiç olmadığı kadar kolay hale geliyor.

     

    Uzun süreli bu geliştirme aşamasının ikinci bölümüne erişim imkanı sağlayan The Telegraph, "Cities Unlocked" teknolojisinin geldiği seviyeyi gözler önüne seriyor. İşitme cihazları üreten GN Store Nord tarafından geliştirilmiş ivmeölçer, jiroskop, pusula ve hoparlör gibi parçalardan oluşan özel bir kafa üstü kulaklık kullanan teknoloji, Microsoft Soundscape uygulaması temelinde de GPS üzerinden konum belirleme yapabiliyor.

     

    Bütün bu teknik altyapı birleştirildiği zamansa görme engelli kişiler şehir hayatına katılabiliyor ve teknoloji kişilere yönlerini göstermek dışında artık çevrelerinde yer alan mekanlar hakkında da bilgi verebiliyor. Örneğin sağınızda şu bina var ya da solunuzda şu klise var şeklide sesli bildirim yapabilen sistem, bu sayede kişilerin tam olarak nerede olduğunu ve nereye gitmesi gerektiğini anlamasına yardımcı oluyor.

     

    Bu yerlerin uzaklarını da yine sesli olarak söyleyebilen sistem, iç mekanlara girildiği zaman ise Bluetooth teknolojisinden yararlanarak şu binaya ya da dükkana giriş yaptınız şekilde bilgilendirici içerikler verebiliyor. Üzerinde çalışmalar devam eden sistemin yapabildiklerini aşağıda izleyebilirsiniz.

     







  • Muhtemelen City Lens uygulamasının surround ses haline dönüştürülmüş hali. Çok yararlı bir sistem.

  • engellilere yonelik gelistirilen cozumler gordukce icimin yaglarini eriyor, bir hoş oluyorum.

  • İşte bu yüzden microsoft.helal olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunun aynısını googledan da beklerdim onlarında gpsde haritalarda imkanı çok

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.