Şimdi Ara

Goonet internet Yooknet Uzak Durun (Yeni Sorun)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
1
Favori
3.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 3 aydır can sıkıcı problemlerle uğraşıyorum ve size tavsiyem bu goonet gibi firmacıklardan kesinlikle uzak durun.

İnternetimi taşıdığımdan beri ip lokasyonum amerikadan başladı portekizden devam ediyor. üç beş serviste tr gözüksede ipiniz geri kalan %90 internet sitesinde servisinde portekiz kabul ediliyor. Siteye giriyorum ispanyolca ana sayfası açılıyor bunun gibi daha çok olumsuz tarafları var.
    Alınan ip aralıkları temiz değilse örneğin daha önce ddos atak, mail spam gibi yapılmışsa kara listeye düşmüş oluyorsunuz akamai cloudflare gibi cdn servislerinde sıkıntı çıkıyor.

Bu son 3 aydırda gün içinde dsl ışığı sönmediği, ip adresi değişmediği halde internet kesintileri yaşıyorum. sonuçta pişmanlık başka bir şey değil.
    Almanya pingleri akşamları 100 -110ms

Özetle;
    Abone olduktan sonra sizi unuturlar.
    Altyapıları rezalet, Turk telekomun belki de en kötü routerları, metro ethernetini, BGP cihazlarını bunlar kullanıyor.
    Yaşanacak bir altyapı sorununda en önce etkilenecek siz oluyorsunuz.
    Yüksek ping, yurtiçi ve yurt dışında kötü hat kalitesi, paket kaybı, jitter, oyunlarda lag, garip internet kesintileri.
    AKN dolmadan hız düşmeleri.

Yaklaşık 3 aydır bu sorunla boğuşuyorum. 2000ms yurt içi pingleri gördüm. Gerisini siz düşünün.
    TTNET ten kurtulmak için bir arayışa girmiştim risk alarak bunlara geçtim ama pişman ettiler.

Müşteri hizmetleri diye bir hizmetleri yok.
    Sorun çözmede acizler.
    Her ay tıkır tıkır faturalar kesilir 1 gün gecikse fatura son ödeme tarihi hemen gecikme faizini yansıtırlar.
    Kendilerine saygıları yok ki, size saygıları olsun.
    Müşteri hizmetlerine kazara ulaşırsınız açtıkları arıza kaydınında bir önemi yoktur açtıkları bile şüphelidir.
    Telekomun bir öncelik sırası vardır kesin ama bu firmalar sonlarda emin olun.
    AL-Sat hizmetinde akn dolmadan hız düşüyor çözemiyorlar.
    VAE sisteminde internet kesintileri, yüksek pingler veri kayıpları kötü hat kalitesi vs.

Büyük firmalardan şaşmayın. En azından onlar daha ciddiyetli yaklaşıyorlar ve altyapıya bakan teknik elemanları daha bilgili.
    En azından müşteri hizmetlerinde bekçi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 1 Şubat 2016; 16:44:37 >

• PowerPC kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle geçmiş olsun aynı problemi bende yaşadım goonet te büyük ihtimal senin hattı vae sisteme bağlamışlar yani telekom sunucusu değil goonetin kendi serverlarını kullanıyorsun bunların serverları yurtdışına bağlı ve sorunlu bide bunlar alsat sistemi kullanıyor o sistem telekoma bağlı ve genelde sorunsuz oluyor bende ilk abone olduğumda vae abonelik yaptılar net yurtdışından ip alıyordu ve çoğu sitede problem oluyordu 4 günde iptal ettirdim aboneliği mi alsat sisteme geçirin dedim geçirmediler
  • VAE denen sistemde internetin modeme verdiği ip ilewww.ipnumaram sitesideki ip aynımı oluyor? Yani gerçek internet ip ile çıkış yapılıyor
  • Bende Goonet, Binet AL-SAT VDSL2 hizmetlerini kullandım. Binet destek konusunda daha hızlı ve sorun yaşamadım hız, ping, kopma vb. arıza gibi.. Şimdi kapattırdığıma pişman oldum 2 gündür evde netim yok mobil tablet ile takılıyoruz. Vodafone Net'e geçmeye çalışıyorum hala 3 haftadan fazla süredir.
  • al-sat da akn sorunu vardı. vae de farklı sorunları var çözemiyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 22 Aralık 2015; 16:45:02 >
  • Hocam Vodafone Net yarın 3. kez kurye ile abonelik sözleşmesini getirecek. Bunların müşteri hizmetleri aşırı bilgisizlikten sorunları çözemiyorlar bence. Ayrıca bir temsilciye bağlama süreleri 15-20 dk.'ları görebiliyor cep telefonu faturama biniyor ekstradan aramalarım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Firmayı korumak için söylemiyorum fakat 2 yıldır kendilerinden hizmet alıyorum. Bahsettiğiniz maddelerin hiçbirini yaşamadım. IP olayında arkaplanda bir VPN virüs vs tarzı birşey olmadığına emin misiniz? Ben direk yurtiçi IP alıyorum.
  • omertocarlos kullanıcısına yanıt
    al-sat dır sizinki VAE değil. bence senin daha sorun var mı yok mu haberin bile yok.http://www.whatmyip.us/ burada ip adresiniz ülkeniz ne görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 9 Ocak 2016; 19:32:52 >
  • Al-sat'da 95'li ip alıyodum ttnet domain'li. Bazen 88,85,78 ile başlıyan olurdu. Vae hiç kullanmadım Goonet yada Binet'te.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eak101 -- 16 Kasım 2015; 17:09:30 >
  • * Nisan 2015'ten beri VAE olarak GooNet kullanıyorum. Söylediğiniz sorunların çoğunu yaşadım. Örneğin, başlarda benim de IP adresim ABD olarak görünüyordu. Bunun nedeni, GooNet'in ABD merkezli Cogent firmasından IP kiralaması. Kiraladıkları IP adresleri normalde ABD olarak tanımlıydı. Bunu sonradan Türkiye olarak tanımlamaya çalıştılar, fakat çoğu yerin ülke IP veritabanları çok geç güncellendiği için ABD'den internete çıkış yaptığımız görünüyordu. Mesela bankaların internet şubelerine giremiyordum. Ayrıca Turkcell Müzik, Digitürk Play, TTNet Müzik gibi servisleri de kullanamıyordum.

Kiraladıkları IP'ler 154.52.112.0 - 154.52.119.255 arasıydı. Ben hep 113lü kısımdan IP alıyordum. Tek iyi yanı, NAT kullanmıyorlardı.

Kullandıkları ASN şuydu:http://bgp.he.net/AS61220#_prefixes

Önceden 154'lü IP'leri buradan anons ediyorlardı, sonradan kaldırdılar. Aşağıda anlattığım gibi Portekiz IP'lerine geçtikten sonra ASN değişti.

* Sonra 28 Eylül'de saat 16:30 civarı, Portekizli bir firmadan kiraladıkları IP adreslerini kullanmaya başladılar. Bu IP'lerde de yukarda saydıklarımın aynıları geçerli, hala aynı sorunları yaşıyorum. IP'lerin ülkesini Türkiye olarak tanımladılar, fakat dediğim gibi çoğu yerin ülke IP veritabanları geç güncelleniyor. Ancak 1-2 sene içerisinde normale döner. Bu IP'lerin de tek iyi yanı, diğerinde olduğu gibi NAT kullanmamaları.

Portekizli firmadan kiraladıkları IP'ler (Son aralık, statik IP hizmeti için kullanılıyor) :

94.46.0.0 - 94.46.5.255
    94.46.32.0 - 94.46.39.255
    185.117.120.0 - 185.117.123.255

Kullandıkları ASN :http://bgp.he.net/AS15374#_prefixes

* Bu saydıklarımın dışında Nisan ayından beri akşam saatlerinde 1 defa, toplamda 2 saat internet kesildi. 2 kere de gün içinde toplamda 3 saatlik kesinti oldu. Tüm kesinti olan zamanlarda komşumun TTNet hattını kontrol ettiğimde, sorunsuz olarak internete bağlanıyordu. Yani tamamen GooNet'ten kaynaklanan sorunlardı.

* Ping olarak pek fazla sorun yaşamadım. Genelde akşam saatlerinde çoğu ISP'lerde olduğu gibi bazı dalgalanmalar oluyor.

* Müşteri hizmetlerini de ne zaman ararsam hep aynı kişi çıkıyor. Sanırım çağrı merkezine 1 kişi bakıyor.

* 1 senelik taahhütüm Nisan 2016'da dolacak. Sırf IP sorunları yüzünden Superonline ADSL'e geçmeyi düşünüyorum.

Bu arada VAE bağlantısı hakkında fikir vermesi açısından örnek bir tracert çıktısı veriyorum:

C:\Windows\system32>tracert google.com.tr 

En fazla 30 atlamanın üstünde google.com.tr [173.194.116.223]'ye izleme yolu :

1 1 ms 2 ms 1 ms 192.168.1.1
    2 6 ms 9 ms 7 ms 154.52.113.X
    3 8 ms 10 ms 7 ms 212.156.146.X.static.turktelekom.com.tr [212.156.146.X]
    4 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
    5 * * * İstek zaman aşımına uğradı.
    6 152 ms 68 ms 75 ms 72.14.197.174
    7 61 ms 62 ms 64 ms 209.85.253.114
    8 72 ms 69 ms 70 ms 216.239.57.244
    9 241 ms 242 ms 264 ms 216.239.57.148
    10 67 ms 67 ms 69 ms 66.249.94.143
    11 70 ms 69 ms 70 ms fra07s64-in-f31.1e100.net [173.194.116.223]

İzleme tamamlandı.

Not: Portekiz IP'lerine geçmelerine ve ABD tabanlı IP'leri anons etmeyi bırakmalarına rağmen 2. adımda gördüğünüz gibi hala ABD tabanlı Cogent IP'lerini kullanıyorlar.

Edit: Son olarak AKN hakkında birşey söyleyeceğim. Son 2 ay hariç, diğer tüm aylarda kota kontrolünü her ayın 26. günü sabah 10:30'da yaptılar. Yani Nisan-Ağustos ayları arasında kotayı çoktan doldurmama rağmen ayın 26'sında hızı düşürdüler. Eylül ve Ekim aylarında ise kotayı aşmama rağmen hızım hiç düşmedi hep sabit 8 Mbit kullandım. Farklı bir ilde, Superonline ADSL kullanan bir arkadaşıma sordum. Onda da son 2 ayda hız hiç 3 Mbit'e düşmemiş. Bakalım bu ay ne olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut -- 16 Kasım 2015; 20:57:08 >

• bende 2. hop farklı 10.255.x.x unroute bir cihaz var. dışarıdan ping atılmıyor yani. ayrıca ben 5 km uzaktaki diğer hattımın ip adresine de ping atamıyorum sürekli boşa dönüyor ve bilinmeyen bir yerlere gidiyor kayboluyor. modemlerin firewalları kapalı olduğu halde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 22 Aralık 2015; 16:47:41 >
  • arkadaş da nat yokmuş ama vae hattım var ve ip adresime ulaşılamıyor internetten ping tracert hiç biri çalışmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 20 Kasım 2015; 15:28:55 >
  • uzun zamandır Fixnet almayı düşünüyorum taahüt biter bitmez geçeceğim. Fixnet nasıldır yazdığınız ip sorunları yaşatırmı ?

* al-sat mı VAE mi kullanıyorlar hangisi ttnetin kullandığı sorun çıkartmayan acaba ?
  • _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    sizinle aynı bölgede olan kullananlara danışman lazım. daha az sorunlu olan al-sat ama bunda örneğin akn 100gb dı benim 50gb da düşüyordu problemi çözme becerisini gösteremedi goonet vae sistemine geçildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 22 Aralık 2015; 16:48:45 >
  • PowerPC kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam ben akk'siz paket tercih edeceğim. Al-sat olarak hizmet veriyorsa bahsi geçen sorunların oluşması durumunu istemiyorum o nedenle açıkça soracağım abone olurken. İlgniz için teşekkür ederim.
  • Yaklaşık 30 dk. önce internet bağlantım koptu ve hala kesik. Müşteri hizmetlerini aradım, bekleyenler arasında ilk sırada olmama rağmen telefonu kimse kaldırmıyor (10 dakika bekledim).
    Komşumun TTNet hattı sorunsuz internete bağlanıyor. Yani yine bir GooNet sorunu yüzünden internetim kesildi.
  • Umut U kullanıcısına yanıt
    3 aydır düzeltemedikleri ve tespit edemedikleri bir sorun var. internet ışığı sönmediği ip adresi değişmediği halde internet kesiliyor teknik ekip salı günü sorunu güya çözmüştü

20:35-20:36
    20:53-20:54

dns prob hatası vb uyarı almış olabilirsiniz bu zamanlar arasında. kısa sürüyor ama tüm bağlantılar kopuyor radyo dinliyorsanız gidiyor oyun oynuyorsanız sunucu bağlantısı kopuyor vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 25 Kasım 2015; 20:59:03 >
  • akşamları yurtdışı sorunu yaşayan var mı? 240p bile açılmıyor youtube videoları 18:00 den sonra başlıyor.
  • Umut U kullanıcısına yanıt
    yeni bir şey daha artık ne zaman oldu bilmiyorum bu strict nat dolayısıyla sadece 23-80-53 nolu portları açık diğerleri kapalı.
    modemden port açtığım halde hiç bir şekilde dışarıdan ulaşılamıyor. firewall kapalı ayarlarda eksik yanlış yok.

buradan kontrol ediyorum. ip adresime dışarıdan erişim var ve sadece 23 telnet 80 ve 53 dns portları açık görünüyor.
    http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/

müşteri hizmetleri mail serverleri bile çalışmıyor ya. aradım 440706 yı zorla konuşan biri çıktı enis diye farklı bir mail adresi ile bana ulaştı benden modem port ayar resimlerini istedi gönderdim.
    ulan kimlerin eline kaldık ya bekliyoruz bakalım kısıtlı nat arkasında olunca böyle oluyor, sanki herkes torrent için port açıyor.

open nat, dynamic nat ve strict nat diye ayar var arkadaşlar eğer issniz strict nat (kısıtlı) yaptıysa sadece onların açtığı default portlar açık oluyor. bunlarda default 80 23 53

her akşamda temiz 50ms yurtdışı çıkışları artıyor. frankfurta 46-47ms alıyordum bir aralar şimdi 90-100ms her akşam aynı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerPC -- 5 Aralık 2015; 0:18:17 >

• Az önce modemi deneme amaçlı 60145 portuna yönlendirdim. Dışardan sorunsuz bir şekilde modeme bağlandım. Dediğin gibi senin internet bağlantında bir kısıtlama var gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Umut -- 4 Aralık 2015; 19:44:37 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.