Şimdi Ara

Salcano Efes 26D Fren Takımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle iyi akşamlar. 2 yıl olmadı henüz bisikletimi alalı. Önceki bisikletimi düşününce eşekten inip ata bindim resmen.

Neyse asıl konuya gelelim. Frene başlarda sicak bakmamama (mekanik olduklarından dolayı) rağmen aldıktan sonra hoşuma gittiler gayet güzel durduruyorlardı bisikleti. Aradan zaman geçti 2 ay kadar (bakımlarına tam götürdüm) frenleme yaparken artık bisiklet titriyordu (araba gaz yemez de git gel olur ya onun gibi). Servise ilk bakıma gittiğimde belirttim. Tamam hallederiz şeklinde yanıt aldım ve bisikleti teslim aldığımda hakikaten halledilmiş bir vaziyetteydi. Daha 2 saat olmadı ki tekrar aynı sorun. Tekrar gittim tekrar halletti tekrar gittim tekrar halletti vs vs şeklinde bi kaç defadan sona elime alayım bakalım şu kaliperleri dedim söktüm (disk frenli ilk bisikletim daha önceden disk frenli bisikletler hakkında hiçbir bilgim yoktu).

Baktım mantığını kavramaya çalıştım kavradım da kafama göre bir şeyler yapıp tekrar taktım. O da ne tam istediğim gibi oldu. Ama bu güzellik yine uzun sürmedi. 1-1.5 ay sonra aynı açık yine baş gösterdi, ben de yine söktüm yine taktım yine söktüm yine taktım.. Bu şeklinde sorunumu hallediyordum. Derken yine bir gün ayar için söktüğümde kaliperlerden birinin içindeki yayın kırılmış olduğunu gördüm ( zaten frenleme yaptıktan sonra takılıyordu vardı bi sorun). Yayı düzelteyim derken koptu ( olacağı oydu ). Ben de bi bisikletçiden aldığım aynı şekil yayı kırılan yayın yerine taktım ( beklemiyordum ama orjinalinden daha iyi bir performans elde ettim ). Yine aradan geçti 1-1.5 ay söktüm kaliperleri, hallettim işimi, tam takacakken vidanın birini yalama ettim . Yine kırılan yay gibi orjinalini bulamayacağımı bilsem de bisikletçilere bi sorayım dedim. Aynı şekil olmaz da ( alyan şeklinde demek istedi yani ) oraya göre o boyutta bir şey bulabiliriz bi ara gel bakalım dedi tamam dedim çıktım ( daha uğramadım fırsat olmadı ).

Neyse öyle kullanıyordum bisikleti frenler tutuyordu. Derkeeen yine geldi sökme zamanı söktüm. Her bir kaliperin içinde 3 tane bilye var işimi hallederken ikisi bi anda düşmesin mi. Birini yakaladım diğeri yok ( sonra o yakaladığımı da kaybettim orası ayrı ) kaldı tek bilye. Dedim yapcak bir şey yok öylece kapattım kaliperi ve yerine taktım, ayar falan da yaptım frene tabi ama eskisi gibi tutmuyor nerdeyse işe yaramaz . Tabi soğudum bisikletten çünkü bisikleti sakin kullanan biri değilim ve fren tutmuyor .

Sonra ne yapsam ne yapsam modelini bulayım internetten ve yeni kaliper alayım dedim. Bunu buldumhttp://tr.aliexpress.com/store/product/Taiwan-Nobutaka-former-DB-280-ZOOM-line-disc-rear-disc-brake-caliper-disc-mechanical-disc-brakes/525802_32299752426.html daha önce iki tanıdığım siteden alışveriş yapmış. Onlardan öğrenirim alışveriş prensibini. Ne dersiniz alınır mı ?

Aslında bisikletimi seviyorum ( frenlerde eskisi gibi olursa iyi olcak ) ilk aldığımda hiçbir yerinden ses gelmiyordu çukura girdikçe giresi geliyordu insanın . Şimdilerde tabi birkaç yerinden ses geliyor ama halledilemeyecek şeyler değil. Her neyse sorum şu ki linkteki ürün alıp bisikletime taksam sizce nasıl olur ?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama pek tecrübeli değilim mazur görün. Cevaplarınız benim için değerlidir ve vereceğiniz her türlü cevap için şimdiden teşekkürler. SAYGILARIMLA

• kardeşim o kaliperde baştan sorun varmış yani mekanik fren çok kullanmadım kusura bakma içindeki bilya sistemini çok bilmiyorum ancak şunu söliyim kullandığın bisiklet öle üst seviye bir makine olmadığı için zamanla orasının burasının ötmesi normaldir kalipere gelicek olursak sen bana bütçeni söle sana güzel bir kaliper seçelim dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Konungariket Sverige

kardeşim o kaliperde baştan sorun varmış yani mekanik fren çok kullanmadım kusura bakma içindeki bilya sistemini çok bilmiyorum ancak şunu söliyim kullandığın bisiklet öle üst seviye bir makine olmadığı için zamanla orasının burasının ötmesi normaldir kalipere gelicek olursak sen bana bütçeni söle sana güzel bir kaliper seçelim dostum

ilandaki bile beni aşar 50 TL max güzel bi çift bulabilir miyiz abi? Ha bi de her kaliper her sisteme uyuyor mu yav

• Güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: mhmmedbsr

quote:

kardeşim o kaliperde baştan sorun varmış yani mekanik fren çok kullanmadım kusura bakma içindeki bilya sistemini çok bilmiyorum ancak şunu söliyim kullandığın bisiklet öle üst seviye bir makine olmadığı için zamanla orasının burasının ötmesi normaldir kalipere gelicek olursak sen bana bütçeni söle sana güzel bir kaliper seçelim dostum

ilandaki bile beni aşar 50 TL max güzel bi çift bulabilir miyiz abi? Ha bi de her kaliper her sisteme uyuyor mu yav

kaliperler olur o zaman dostum madem maximum bütçen o hiç boşuna bekleme genellike mahalle bisikletçilerinde kaliper bulunur adamla pazarlık yaparsan belki uyguna bişiler düşürebilirsin bulamazsanda ordan sipariş et o zaman ne diyim

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mhmmedbsr

quote:

kaliperler olur o zaman dostum madem maximum bütçen o hiç boşuna bekleme genellike mahalle bisikletçilerinde kaliper bulunur adamla pazarlık yaparsan belki uyguna bişiler düşürebilirsin bulamazsanda ordan sipariş et o zaman ne diyim

Peki abi cok tesekkur ederim iyi forumlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BTWIN Triban 3 Yol Bisikleti
    10 yıl önce açıldı
    carraro sportive 225 kadro boyu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.