Şimdi Ara

Yüksek vitesin düşük viteslere göre farkı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
4.438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mesela 30 vitesin 28 24 21 vitese göre farkı nedir ?



  • Bu nasıl bir soru? Bu konu hakkında hiç bir şey bilmediğini farz ederek şöyle anlatayım.
    Yüksek viteste Daha az pedal çevrimiyle daha fazla yol kat edersin. Kısaca daha fazla hız yapmak istiyorsan 30 vites al.
    Ama önemli olan daha fazla vites sayısı değil dişli oranlarıdır... 12 vitesli bir bisiklet ile bile 30 vitesli bisikletten daha hızlı gidebilirsin yani.
  • Hangi 30 vitesin hangi 21 vitesten farklı olduğuna bağlı. Örneğin aynakol dişli sayıları sabit sayılırsa 14t/28t diye satılan 21 vites bisikletle 11t/32t denerek satılan 24 vitesli bir bisiklet arasında dişli oranları farkı vardır. 32t en büyük dişliyi ifade eder ve ne kadar büyük olursa yokuş çıkarken pedal çevrilmesi daha kolay olur. 11t rublenin en küçük dişlisidir ve düz yolda giderken veya yokuş inilirken ulaşılabilecek en yüksek hızı belirler. Ne kadar küçük o kadar hızlı.
    ikiside 11t/32t diy satılan 24 ve 21 vites bisikletlere denk gelebilirsin burada da olay vites aralığıdır. Daha çok vites olan bisiklette ara vitesler daha çoktur. Hani bazen bir üst vites çok sert bir alt vites daha yumuşak olur arada bir vites daha olsadyı dersin işte tam olarak o aradaki vitesin olmasını sağlar vites çokluğu. Bisiklet alımı yaparken tek başına vites sayısı veya rublenin diş sayısı (11t 11 diş demek) önemli değildir. Aynakoldaki en büyük ve en küçük diş sayısı ve rublelerin en büyük, en küçük diş sayısı birlikte ele alınır. En büyük vitesin ve en küçük vitesin arasındaki oran ne kadar farklı ise vites seçeneğinde o kadar farklıdır ve seni farklı yollarda rahat ettirir. Vites sayısının çokluğuda ara viteslerin sayısını arttırır ve daha konforlu sürüş sağlar.




  • Patolojik Bulgur kullanıcısına yanıt
    hız konusunda kesinlikle katılmıyorum kadans dişli oranından daha fazla öneme sahip
  • herkese çok teşekkür ederim saolun :)
  • Ek olarak vites sayısı artarsa vites daha rahat geçer , tabi her türlü masraf artar, uzun sürüş yapacaksan tur hibrit bakıyosan 24ü geçme derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: körüklüotobüs

    Ek olarak vites sayısı artarsa vites daha rahat geçer , tabi her türlü masraf artar, uzun sürüş yapacaksan tur hibrit bakıyosan 24ü geçme derim.

    tamam düşünücem teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.