Şimdi Ara

Google, Windows mobil ekosistemine geri dönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google, Windows mobil ekosistemine geri dönüyor


     

    Google bilindiği üzere App Store mağazasında oldukça aktif ve pek çok uygulaması en çok indirilenler arasında yer alıyor. Bununla birlikte Windows Phone ekosisteminde Google varlık göstermiyor ve Google uygulamalarına alternatif sayısız uygulama mevcut. 




    Google geçmiş dönemde Windows Phone ekosisteminin yeterince büyük olmadığını bahane ederek uygulama geliştirmeyi bırakmıştı ancak Windows 10 ile birlikte bu tabunun yıkılacağı konuşuluyor. 




    Gelen bilgilere göre yarın ki Windows 10 etkinliğinde Google'ın geri dönüşüne de geniş yer ayrılacak. Microsoft'un iki yeni amiral gemi modeli Lumia 950 ve Lumia 950 XL modelleri etkinlikte boy gösterirken, Windows 10 mobil için de çıkış tarihi netleşecek. Google'ın uygulamalarının çıkış tarihi ile birlikte Windows mağazasında yerini alacağı belirtiliyor. 




    İlk etapta YouTube, Hangouts, Google Voice ve Google Play Music uygulamaları Windows 10 mobil için hazır hale getirilecek. Sonrasında da sırasıyla diğer Google uygulamalarını görebileceğiz. Şimdilik bu bilgiler kesinlik kazanmış değil ancak Google uygulamaları ile birlikte Windows 10 mobil işletim sisteminin iyi bir hava yakalayacağı muhakkak. Bugüne kadar uygulama ekosistemindeki eksiklik ile eleştirilen Windows 10 geliştiricilerin dikkatini çekebilirse gelecek adına önemli bir adım atacaktır.  

     

     







  • Gelirse ekime kadar.sonra ben satıyorum lumiayı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sundar Pichai'nin CEO olmasıyla birlikte Hindu voltranı oluşturuldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tubecast varken

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşsınlar iki tarafda kazanır. Birbirlerini patentlerle sıkmaları çok saçmaydı.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cihat_,

    Tubecast varken

    Aynen öyle. Bana göre android Youtube uygulamasından kat kat iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Davaların tatlıya bağlanması güzel oldu. Bundan tüketiciler kârlı çıkacak. Sevindim bu habere :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belli ki artık Windows Mobile da pazarda önemli bir yere geliyor. Google'ın da diğer tüm firmalar gibi kullanıcıları değil öncelikli olarak kendi cebine giren parayı düşündüğü bilinen bir şey. Fakat beni Google konusunda esas şaşırtan kendisi uygulama yapmadığı gibi Microsoft'un yaptığı Youtube uygulamasını da mağazadan kaldırtarak kullanıcıları Windows cihaz aldığı için cezalandıracak kadar ileri gitmesiydi.
    Açıkçası bir Windows kullanıcısı olarak bu olaylardan sonra alternatifi olduğu sürece Google'ın uygulamalarını kullanmayı düşünmüyorum.

  • Kullanması kolay diye anneme lumia 620 aldım telefon cayır cayır yanıyor. 5dk konuşuyorsun el değmiyor. Servise verdik sorun yok dediler. Telefon hala aynı. Doğru düzgün uygulama bile kurulu değildi. 6 ay kullanıldı 6 aydır yatıyor. eski motorola milestone vardı onu kullanıyorum. Yavaş falan ama hala taş gibi.
    Bu wp coşacak muhabbetlerini de 3 senedir dinliyoruz bir şey olduğu yok. 500-600 lira arası neyse de 1500+ verenin parasına yazık. Almayın.

  • Allah aşkına ne zaman uygulama geliştirdi de şimdi "geri dönüyor" deniliyor. Bak çok merak ettim şimdi..

  • insiderdan daha geçen gün indirip kurdum lm925'e wp10'u abartısız 2 saatte pili bitirdi ve wp8'de kullandığım birkaç uygulamam wp10 yükleyince kayboldu sanki çok fazla uygulama varda birde sürekli takılıyor ve çok yavaş açılıyordu uygulamalar hatta tuş takımı bile zor açılıyordu.bu ay içinde çıkacağını düşünmüyorum hatta bu sene içinde çıkabileceğini düşünmüyorum.
    Gidin para biriktirin 6,6s filan alın uzun süre kullanın diyeceğim kızacaksız ama microsoft artık bu işi iyice abarttı çoğu lumia sever bile yıldı artık bu saçmalıklardan.

  • Google in yerinde olsam vermem sonucta rakip firma

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirirdem

    Google in yerinde olsam vermem sonucta rakip firma

    Rakip firma olarak görürsen ondan daha çok çalışarak onu geçmeye çalışırsın. Düşman firma olarak görürsen ondan daha fazla ilerlemek yerine önüne taş koyup geri kalmasını sağlarsın. İkisi de seni öne geçirir ama ikincisini tercih ettiğinde tüketiciye de zarar verirsin.
  • uygulama konusunda google ın geçmesine gerek yok zaten üstünlüğü mevcut...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zultaran

    insiderdan daha geçen gün indirip kurdum lm925e wp10u abartısız 2 saatte pili bitirdi ve wp8de kullandığım birkaç uygulamam wp10 yükleyince kayboldu sanki çok fazla uygulama varda birde sürekli takılıyor ve çok yavaş açılıyordu uygulamalar hatta tuş takımı bile zor açılıyordu.bu ay içinde çıkacağını düşünmüyorum hatta bu sene içinde çıkabileceğini düşünmüyorum. Gidin para biriktirin 6,6s filan alın uzun süre kullanın diyeceğim kızacaksız ama microsoft artık bu işi iyice abarttı çoğu lumia sever bile yıldı artık bu saçmalıklardan.


    l925 var aynı sorunlar mevcuttu 10536.1004 yüklü şu an.
    Fabrika ayarlarına dönerseniz "teknik önizleme sürümü" için gayet sağlıklı çalışıyor. Sistem altyapısı tamamlanıyor. Öncelikli telefonlar var bu durumda. Youtube üzerinden l930 ya da 1520 yüklü haline bakarsanız "teknik önizleme sürümü" için fazlasıyla akıcı.





  • Karşılıklı patent davalarında anlaşma sonucunda bu sonuca ulaşmışlar demek. Microsoft'un elinde artık kaç tane patent varsa, mafya gibi bütün mobil camiasını yukletti bütün uygulamalarını, google'ı da dize getirdi en sonunda.

    umarım google efendi gibi uygulama yapar da cortana destekli bing çalışmayan lumialarda google kullanabiliriz.

    google ardından diğer geliştiriciler de şöyle bir bakmaya en azından niyetleneceklerdir. alternatif ve kaliteli uygulamaları görmek umuduyla artık.

  • Microsoft'tan bir cacık ollll-maaaaazzzz.
    Yıllardır söylüyorum.

    Savunucuları ve avukatları olan arkadaşlar da sürekli aynı lafı papağan gibi:

    "Market gelişecek. Gelişsin, o zaman gör bak"

    deyip durdular. Üzerinden her halde 2-3 yıl geçmiştir.

    Bi cacık olmadı. Olmaz da...

  • Mobil platformda Android iyidir.

  • Bakın emin misiniz? 930'um ciddi hasar aldı, tamir ettirmek yerine androide dönüş yapmayı düşünüyordum bugün yarın. Eğer bu gerçekse bekleyim.

  • androidden sıkılın lumia 1520 ye geçiş yaptım.. wp 10 yüklü şuan uygulamalarla senkron sorunları yaşıyor pil süresi azaldı işlemci ısınmaya başladı ama yinede sevdim.. her wp kullanıcısı gibi tek sorun uygulamalar.. 10 tam sürüm çıkınca o sıkıntı büyük oranda azalacaktır.. androidi htc hero dan beri kullanıyorum oyüzden çıkıp abuk subuk konuşan wp den bihalt olmaz diyenler siz bada falan kullanırken android kullanan biri olarak önünüze bakın diyorum fazla değil 3 aya yeni modeller çıkar azınız açık taksitle gidip yenisini alın..

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.