BİNLERCE ŞEHİT, MİLYARLARCA DOLAR KAYIP�YILLARDIR SÜREGELEN BU SORUNUN ELBETTE, TARİHİ, SİYASİ, SOSYAL, EKONOMİK ONLARCA NEDENİ VAR�BU SORUNLAR YILLARDIR TARTIŞILIYOR. ANCAK �KAN UYKUSU� BU TARTIŞMALARI DEĞİL, HAKKARİ ÖZELİNDE 1993 1995 YILLARI ARASINDA YAŞANANLARI ELE ALIYOR.BİR KOMUTAN VE BİNLERCE MEHMETÇİĞİN DESTANSI MÜCADELESİNİ ONLARIN AĞZINDAN, İLK KEZ YAYINLANAN GÖRÜNTÜLERLE EKRANA GELİYOR. General Osman Pamukoglu , 1993 - 1995 yillari arasinda Hakkari Dag ve Komando Tugayi ve Güvenlik Komutanligi yapmistir. Bu dönem, Güneydogu'da PKK'ya karsi yapilanmücadelenin tarz ve yöntemlerinin degistigi ve PKK'nin omurgasinin kirildigi yillardir. Ayni dönemde, Hakkari'de PKK teskillerine manevra gücü olarak 1000-2000 askerden olusan 779 harekat, manevra gücü 3000-5000 askerden meydana gelen 78 harekat yapilmistir. 23 kez 1000-5000 askerden olusan kuvvetlerle Kuzey Irak'taki PKK kamplari-nin birkaçina ayni zamanda taarruz edilmistir. Görev yaptigi süre içinde muharebeleri bizzat yöneten ve fiilen çatismalara giren Osman Pasa ve komutasındaki askerler, 778 günde yapilanlari, muharebelerin detaylarini kan uykusuna anlattı.
HERKESİN İZLEMESİ GEREKEN, BİLGİSAYARINDA OLMASI GEREKEN BİR BELGESEL..
Pkkya karşı verilen mücadelede, şehit olan askerlerimizi ve gazilerimizi anlatan ilk belgeselin devemı niteliğindeki gene izlenmesi gereken bir belgesel.
Linkler:
http://rapid share.com/files/36264171/K_nal__Kuzu.part1.rar http://rapid share.com/files/36269108/K_nal__Kuzu.part2.rar http://rapid share.com/files/36344363/K_nal__Kuzu.part3.rar http://rapid share.com/files/36355077/K_nal__Kuzu.part4.rar http://rapid share.com/files/36392516/K_nal__Kuzu.part5.rar (rapid ile share arasındaki boşluk olmayacak)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 19 Ocak 2008; 4:17:09 >
"Efendiler, Avrupa'nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık, Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanadurmuştur. Artık vaziyeti düzeltmek için, mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre uygun yapmak, yürümek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi. Halbuki, hangi istiklal vardır ki ecnebilerin nasihatiyle, ecnebilerin planlarıyla yükseltilebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir" Gazi Mustafa Kemal 6 Mart 1922, Büyük Millet Meclisi
Harikasın kardeşim herkesin izlemesi gereken bir belgesel.
"Türkçemiz Yok Olmasın" Türkçe Giderse Türkiye Gider - Mustafa Kemal ATATÜRK Dilini kaybeden ülkesini de kaybeder.Türkçemize ve ülkemize sahip çıkalım.Özentiye son verelim... Bir düşün gereksiz yere İngilizce kelimeler kullanmak seni daha bilgili ve kültürlü mü gösteriyor yoksa daha gülünç mü? Bedava Ödev
"Efendiler, Avrupa'nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve medenileşmesine karşılık, Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlanadurmuştur. Artık vaziyeti düzeltmek için, mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün işleri Avrupa'nın emellerine göre uygun yapmak, yürümek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi. Halbuki, hangi istiklal vardır ki ecnebilerin nasihatiyle, ecnebilerin planlarıyla yükseltilebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir" Gazi Mustafa Kemal 6 Mart 1922, Büyük Millet Meclisi
ben daha önce indirdim diğer indiren arkadaşlar p2p programlarından paylaşıma açarlarsa herkes daha kolay ulaşır ben paylaşıma açtım ama bu kadar büyük dosyaya tek sunucu yetmiyor açıkcası
ben daha önce indirdim diğer indiren arkadaşlar p2p programlarından paylaşıma açarlarsa herkes daha kolay ulaşır ben paylaşıma açtım ama bu kadar büyük dosyaya tek sunucu yetmiyor açıkcası
Fikir için teşekkürler limewire de paylaşıma açtım.
100milyon kerede verilse görmeyenler bilmeyenler vardır emeğine sağlık
Düşmanımdır seni kim.Bulursa cana yakın,Annen bile okşasaBenim bağrım kan olur.Dilerim tanrıdan kiSana açık kucaklar1daha kapanmadanKara toprakla dolsun.Kan tükürsün adını,Bensiz anan dudaklar.Sana benim gözümle,Bakan gözler kör olsun
Kesinlikle hala izlemeyenler var, indirmek isteyenler oluyor, Sanırım daha önce açılan konulardaki rapid adreslerinden silinmiş belgesel, o yüzden yeniden açtım. Hepinize teşekkürler arkadaşlar
... gelecek kuşakların, Türkiye'de Cumhuriyet'in ilani günü ona hic acımadan saldıranların başında, "Cumhuriyetçiyim" diyenlerin yer aldığını gördükleri zaman şaşıracaklarını hiç sanmayınız! Tersine, Türkiye'nin aydın ve Cumhuriyetçi çocukları, böyle Cumhuriyetçi geçinmiş olanların gerçek düşüncelerini irdeleyip saptamakta hiç de güclük çekmeyecektir. Mustafa Kemal Atatürk