demedi demeyin, E4300 düşük bütçeli oc'cilerin en gözde işlemcisi olacak. E6 serisinden daha yüksek çarpanlara sahip olması da oldukça iyi bir artı . zaten fsb'yi 266 yaptın mı al sana E6600
demedi demeyin, E4300 düşük bütçeli oc'cilerin en gözde işlemcisi olacak. E6 serisinden daha yüksek çarpanlara sahip olması da oldukça iyi bir artı . zaten fsb'yi 266 yaptın mı al sana E6600
Kesinlikle beklediğim buydu ne o yaw , 200$ a f/p işlemcisimi olurmuş
hem anakartlarda anca oturmaya başladı , ocaktan sonra güzel olucak
teknolojinin gözünü seveyim, daha bir iki ay önce 120-130 dolara sempron alırken 200 dolara çift çekirdek işlemci.. hemde elmedin in belirttiği gibi yüksek çarpan.. yalnız merak ettim işlemci çekirdeği olarak conroe görünüyor, 2MB L2 si kaldırılmış hali mi conroe nin yoksa allendale çekirdek de cpu-z mi yanlış göstermiş ?
gerı kalan 2mb cache ı napcan
İki işlemciyi birbiriyle karşılaştırmak yanlış olur zaten sınıfları aynı değil,6600 onun büyük abisi. İntel 4300 ü zaten E6 serisini çok pahalı bulan kullanıcı kesimi için üretti. Ama hala piyasada oturmuş tam bir anakart piyasası yoq.
Conreo 6400 2.1@3.8(max) With WaterCooling || Dfi Rd600 || Team Xtreme 2*1 gb ddr800 || Palit 7600Gs Sonic || Seagete 160gb sata2 + 80gb ide || Cm Stacker|| Asus Sata Dwd-Writer || Zalman MFC1 Fan Controller ||
salla gitsin kalan 2mb önbelleği. mimarileri o kadar iyi ki işlemciler arasında fark yok gibi
salla gitsin kalan 2mb önbelleği. mimarileri o kadar iyi ki işlemciler arasında fark yok gibi
zaten burdaki esas nokta intel yuksek cach lerle amd nın dahili bellek kontrolcusu arasındaki farkı kapatmaya çalışıyor. neden amd 512 cach leri artırma yoluna gitmiyo sanıyorsunuz. 4xxx serisi çıkınca amd de mecburen bi fiyat düzeltmesi daha yapıcaktır intelle rekabet edebilmek adına...
bu 4300 , 6300-6400den daha iyi 9 çarpanından ötürü,, ucuz bir anakartla da 400fsb yapabilirsiniz,,hem 6300den ucuz hem daha ucuz bi anaartla oc yapabilinecek hemde daha ucuz bir ram işinizi görecek..tam keseye göre yani.. xtreme olarak ise ne kadar gidecek onu elimize alınca göreceğiz artık.. Ziver referans link i verirsen tam süper olucak.. ,,ben bitane vereyim..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 10 Ocak 2007; 12:35:45 >
bu 4300 , 6300-6400den daha iyi 9 çarpanından ötürü,, ucuz bir anakartla da 400fsb yapabilirsiniz,,hem 6300den ucuz hem daha ucuz bi anaartla oc yapabilinecek hemde daha ucuz bir ram işinizi görecek..tam keseye göre yani.. xtreme olarak ise ne kadar gidecek onu elimize alınca göreceğiz artık.. Ziver referans link i verirsen tam süper olucak.. ,,ben bitane vereyim..
Tamamen katılıyorum, 9x çarpanı olması çok iyi birşey ne anakart sınırına takılacak nede çok iyi bir ram isteyecek.
Conreo 6400 2.1@3.8(max) With WaterCooling || Dfi Rd600 || Team Xtreme 2*1 gb ddr800 || Palit 7600Gs Sonic || Seagete 160gb sata2 + 80gb ide || Cm Stacker|| Asus Sata Dwd-Writer || Zalman MFC1 Fan Controller ||
e4300@ 3.4 ghz de e6700 ü 4-5 fps ıle gecmıs e4300 oc lı ıken 175 fps e6700 oc sız 170fps gozunu seveyım ben bu e4300 ün ne zaman cıkacak bu bılen varmı
yaws bişey soracağım şimdi 4300 ü 2.8 yapsak sonra da onun yerine bi x6800 taksak tabii ki x6800 başarılı olur neden çünkü extradan 2 mb l2 fazlası var fakat bu fark ne kadar olur acaba söyleyebilecek olan var mı tamam ne kadar çok l2 o kadar hızlı işlemci ama 2 mb var veya yok ne kadar farkedebilir ki soruyu daha da açayım şimdi ben bu işlemciye aşağı yukarı 150$ ödüyorum stok fanla hiçbir extra soğutma olmadan 2.8 ghz yapıyorum sonra yanına 900 $ lık x6800 ü koyuyorum işte bu 2 mb l2 önbelleğin yaratacağı performans farkı aradaki 750$ dan fazla mı az mı ?
Slm arkadaşlar ben işlemci almayı düşünüyorum bu 2 işlemciden birini alacağım Ya E4300 yada E6300 hangisi alayım anakart 2sinede uyuyor P5L-MX asus anakart arasında 17 $ fark var 2 işlemcinin tavsiyeniz nedir ?
arkadaşlar, aklımdan şöyle bir şey geçiyor, ne dersiniz; e4300 ucuz bi anakart (60$ civarı) bir de oem bir 1 gb ram
bu sistemde çok fazla o/c yapmıycam. voltaj vermeden nereye gidiyorsa gider,sonrası ile işim olmaz. sizce nasıl olur. bu üçü 600 ytl gibi bir fiyata mal olacak bana. elimde; s939 3200+, 512 kingston ram ve asus a8n-sli anakart var. bunları 300 ytl gibi bir fiyata satabilir miyim? eğer satarsam benim için işler kolaylaşır aslında sistem değiştirmeyip şu şekilde yapmayı düşünüyordum;
512 ram; 90 ytl
opteron işlemci;300ytl (tabi bulabilirsem) fakat bunları ve aradaki hem performans hemde gerekli güç farkını görünce işler değişti
Arkadaşlar, e4300 ile 9x333 = 2997 stok fanla overclock yaptım, sıcaklık 46-47 gözüküyor. Standartken 41 falandı , şimdi 3ghz overclockda 47'ye yükseldi. 1saat, işlemciye abanan Armed Assault'tan sonra sıcaklık 51derece gördü ama biraz sonra tekrar kontrol ettiğimde 47ye geri düştüğünü gördüm. Biraz abes bir soru olacak ama sizce daha yüksek sıcaklık çıkması gerekmiyor mudu? e4300 için hangi sıcaklık değerleri normaldir, normal değildir söyleyen olursa iyi olur.
(not: Sıcaklığı Asus AI suit ile ölçüyorum)
"Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak, ayni esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim." MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Kesinlikle beklediğim buydu ne o yaw , 200$ a f/p işlemcisimi olurmuş
hem anakartlarda anca oturmaya başladı , ocaktan sonra güzel olucak
ama olmadı, cpu 180 dolar anakart 200 dolar civarında bi türlü aşağı inmek bilmiyor
AMD Phenom 9550, Gigabyte GA-MA770DS3, 2*1gb OCZ Platinum SLI 1066Mhz, Palit 9600GT Super Sonic, Samsung 750 GB, Samsung DVD RW Lightscribe, Samsung 797MB, Cooler Master - CAC TA5, Enermax Liberty 400W PSU, Microsoft Digital Media Keyboard, A4Tech x7 718F Mouse, Philips SPC900NC Webcam, Skyvision DVB-S, Everpower 1000 Watt UPS, Next 2000 Plus, Canon Ixus50 DC... *********** Dürüstlük En Büyük Erdemdir...
bu sistemin overclock'unu bi canlı yayında izledim ve inanılmaz derecede şaştım adam 10 dk de 1000$ kar yaptı kesinlikle E6300 den daha iyi overclock açısından diyorum
E6300 E4300 den daha iyi bir o.c işlemcisidir...Her yönden de daha iyidir...
Yukarıdaki testleri incelerseniz...380fsb x 9 da E4300 ...1.58 V ile alınmıs bu deger...
Fakat bir E6300 de 380-400 fsb yi daha az voltage vererek alabiliyorsunuz....500 fsb de bile 1.40 V ya veriyorsunuz ya vermiyorsunuz...Ne kadar az voltage o kadar az sıcaklık ve stabilite...Neden buna kimse dikkat etmez,sizi anlayamıyorum...
senin e6300 ile kullandığın değeri e4300 ile de alabiliyoruz. Sen 7x418=2.93 almışsın, ben 9x333=2.99 üstelik sen işlemciye daha çok yüklenmişsin. şimdi e6300, e4300e göre oc bakımından nasıl üstün oluyor anlamadım..
"Bir milletin başarısı, mutlaka bütün milli güçlerin bir istikamette oluşmasıyla mümkündür. Bu nedenle bilelim ki, elde ettiğimiz başarı, milletin güç birliği etmesinden, ortak hareket etmesinden ileri gelmiştir. Eğer aynı başarı ve zaferleri gelecekte de tekrarlamak istiyorsak, ayni esasa dayanalım ve aynı şekilde yürüyelim." MUSTAFA KEMAL ATATÜRK