Şimdi Ara

Windows Phone dünyasının yeni YouTube istemcisi: Perfect Tube

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Windows Phone dünyasının yeni YouTube istemcisi: Perfect Tube 

     

    YouTube'a erişim için birçok uygulamanın yer aldığı Windows Phone platformu, yeni bir alternatife daha kavuştu.

     

    Windows Phone dünyasına özel olarak hazırlanan Perfect Tube, dünyanın en büyük video platformunda yer alan videoların izlenebilmesi yanında yeni video yükleme noktasında da görev yapıyor. YouTube'un bütün teknik özelliklerine destek veren uygulama, oldukça hızlı çalışan "akıllı" bir arayüzle geliyor ve parmak hareketleriyle rahatlıkla kontrol edilebiliyor.

     

    Ücretsiz olarak sunulan Perfect Tube uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz. 

     









  • Galaxy Note 5 gibi bir telefonu, windows 10 mobile ile çıkartsınlar, tek kelimeyle uçar. iphonedan hızlı çalışır ve zamanla androidde olduğu gibi şişmez. rehberi 4 snde açmaz. tak diye anında açar. ama işte, sen telefonu piyasaya sunmazsan olmaz bütün bu işler. DH çinde videosu sayesinde, note 5 almaktan vazgeçtim. tek hedefim iphone. eğer o olmazsa lumia 950xl olabilir.

  • Tabiki uçar çünkü Windows Phone'da hiç bir şey yok.İşletim sistemi bomboş.Marketi ıssız dünya.Android artık sişme filan da yapmıyor.Rehberi 4sn'de açması Samsung'un sorunudur ki oda olmuyor artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muccos

    Tabiki uçar çünkü Windows Phone'da hiç bir şey yok.İşletim sistemi bomboş.Marketi ıssız dünya.Android artık sişme filan da yapmıyor.Rehberi 4sn'de açması Samsung'un sorunudur ki oda olmuyor artık.

    tamam
  • hala istemci falan diyor su telefona artik gercek youtube yazsinlar ilk baslarda sacma sapan basinca youtube explorerdan acan uygulamalar bile vardi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • muccos kullanıcısına yanıt
    sen anlayamazsın gardaş bizi. ferrari almışsın ama yollar bozuk diye ferrari de mi suç var peki.

    samsung ise buna karşılık daha çok sedan gibi bir araba. ailecek herşeyini yapabilirsin. ama hız yapmak mı, işte ona gelemez.

    kaldı ki, windows phone'un uygulama sorunu, windows 10 mobile ile çözülecek.

    niye mi peki?

    çünkü:

    1. Project Astoria

    2. Project Islandwood.

    Bu iki proje sayesinde, Android ve ios için kodlanmış uygulamaların kodlarını yeniden derleyerek, arada herhangibir emülatör vs olmadan native uygulamaların da özelliklerinden faydalanarak, örneğin windows 10 apisini kullanarak, w10m üzerinde çalışmasını sağlayabilecek geliştiriciler. Ayrıca, daha önce bazı API'leri MS, 3. parti geliştiricilere kapatıyordu, sadece kendi yazdığı uygulamalarda bu APIleri kullanııyordu. Kısacası uygulama yazmada MS ile 3. parti geliştiriciler arasında, bir tür haksız rekabet vardı. İşte, artık tüm APIler MS'e olduğu gibi 3. parti geliştiricilere de AÇIK olacak.

    Anasyafada DH Çin videosu var, git izle. İnsanlar parası olsa, hangisini tercih ediyor? iphone mu Note 4 S6 filan mı gör? iosdeki stabilliği sağlayabilen tek işletim sistemi Windows Phone. Ancak hem uygulama mağazası, hem de fonksiyonalite olarak bazı eksiklikleri vardı, bunu yoksayacak değilim. İşte bunları Windows 10 Mobile ile birlikte gidermiş olacaklar.




  • İlk mesajda biraz sert davaranmış olabilirim.Şimdi normal konuşayayım.Windows 10 ile uygulama sorunu cidden düzelirse wp sahipleri için iyi bir şey olur.Çünkü marketin cidden çok eksiği var.Geliştiriciler bile Windows Phone mu? O da nedir diyor resmen.Bu arada Andoroid uygulamaları çalıştırılabilir ama iOS daha kapalı bir sistem olduğu için imkansız değil ama çalıştırılması biraz daha zor diyorum.Bunlar W10'u yükselişe geçirir mi pek sanmıyorum.Ama yanılırım belki.Sonuçta rekabet iyidir.
    Bu arada çin röpartajı videosunu izledim merak etme.Ama şunu biliyormusun bilmiyorum.Çin'de tüm Google servisleri engelli.Hangi telefonu alırsan Nexus olsun,Sony olsun, HTC olsun Google servisleri olmuyor.Google servisleride Android'in temel taşı gibi bir şey.Custom rom kuranların hemen hepsi Gapps paketlerini kuruyor.Google servisleri engelli olmasaydı durum değişebilirdi belki.Zaten hemen hemen herkes iPhone istemiş Wp değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • S6 g4 note4 z3 m9 ta şişme problemi filan yok kullanmadan sallamayın. Windows phone ların bir dünya eksiği var. Arayüz igrenc, marketi abuk subuk, güncelleme gelmiyor vs. Microsoft bu işi bıraksın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muccos kullanıcısına yanıt
    1. evet herkes iphone istemiş. bana 4000tl verip tek bir telefon alacaksın deseler, hepsi de 4000 lira ve istediğini almakta özgürsün deseler. gider, iphone 6 plus 128gb alırım. çünkü, işletim sistemi apple tarafından bu cihazlar için özel olarak çıkartılıyor. 3-4yıl güncelleme desteği var ve uygulama sorunu yok.

    2. windows phone'da mesela instagram vardı ve geliştirmeyi bıraktılar betada kaldı öyle, video izleme filan yok yani. Ancak windows phone'da şöyle birşey var ki, 3. parti geliştiriciler var. mesela; youtube yok ama metrotube, tubecast, perfect tube gibi orjinal youtube uygulamasını aratmayan uygulamalar mevcut. mesela instagram tam sürüm yok ama 6tag adında rudy huyn adında bir geliştirici tarafından androiddeki instagram uygulaması kadar iyi bir uygulama var. kısacası, eğer telefonu alınca, markalı uygulamaları arayıp da bulamazsan ve araştırmayı bırakırsan, bi işine yaramayabilir. ancak biraz merakla bunun üstesinden gelinebilir.

    3. windows 10 hem dediğim gibi, 2 tane projeyi içeriyor. örneğin candy crush saga ios için yazılan bir uygulama ve bu proje sayesinde, windows phone'a otomatik olarak portlandı ve üzerinde çok az olarak çalışılması gerekti. Windows Mobile 10'in en büyük özelliği EVRENSEL WINDOWS UYGULAMARI olacak. Bir uygulamayı geliştirirken, aynı zamanda, Windows 10 Mobile için de geliştirmiş olacaksınız. Bu dediğim gerçekleşecek. İşe yarayıp yaramadığını göreceğiz. Ama benim umudum yüksek. Yeterki, geliştiriciler MS'in geliştirici araçlarını kullansınlar. Visual Basic 2015 gibi. Ayrıca, qt projesi var, bu da aynen dediğim gibi cross platform yani platformlar arası uygulama yazmayı mümkün hale getiriyor.

    4. Ben size, windows 10 mobile, satış rekorları kıracak demiyorum. Uygulama yazmak için, özel bir çaba gerektirmeyecek. Önceden uygulama yazmak çok zordu. ve aklı başında olan çoğu geliştirici, bu kadar az pazar payına olan bir işletim sistemi için uygulama yazmazdı da, zaten öyle de oldu. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Windows 10 Mobile dünya genelinde %15-20 paya sahip olur ve bu şu anki duruma göre ideal olan bir durum. Benim tahminim, 5 yıl sonunda Android %50, ios %25, Windows 10 Mobile ise %20 paya sahip olucaktır. Ayrıca, tizen'ın da %5 pazar payına sahip olabileceğini düşünüyorum.

    AYRICA İSTEYEN İSTEDİĞİNİ KULLANIR! KİMSE KİMSEYE BİRŞEY DİKTE ETTİRMEK ZORUNDA DEĞİL.




  • swat882 kullanıcısına yanıt
    çok basit yüklenen uygulmaalardan sonra android yavaşlıyor, windows phone'da ise böyle birşey yok.

    android, bloatware denilen üretici tarafından zorla yüklenmiş uygulamalarla geliyor, windows phone da ise üretici veya operatörün istediği uygulamalar yüklü bile gelse, kolayca kaldırılabiliyor.

    Arayüz durmadan gelişiyor, önceden sadece orta ve büyük karolar vardı, sonra küçük boy geldi. sonra karolara arka plan eklendi. sonra w10m ile dikey modda karolar geldi ve artık karolar tamamen şeffaf olabiliyor ve duvarkağıdı desteği geldi. kısacası kullanmadan kötüleyen ben değilim sensin. Sen android'in a'sını duymamışken ben android kullanıyordum. (galaxy s-2010) güncelleme gelmeme olayı operatörlere bağlı ancak windows insider (fast/slow) veya preview for developers gibi programlarla bu sorun çözülüyor. zaten bir kez, w10m güncellemesi telefonlara kurulduktan sonra, operatörlerin denetiminden çıkacak güncelleme olarak ve doğrudan microsoftun sunucularına bağlı olacak.




  • Bu arada arkadaşlar tesadüfün böylesi. tam yeni project astoria hakkında yeni haber çıktı.

    Project Astoria aims for developers to run "unchanged" Android binaries on Windows 10 Mobile.

    Kısacası: Android uygulamasının kodları (derlemesi) değiştirilmeden bile W10M üzerinde çalıştırılması için gayret ediliyor.

    http://wmpoweruser.com/project-astoria-aims-for-developers-to-run-unchanged-android-binaries-on-windows-10-mobile/

    İkincisi de;

    MS, W10M için mağaza üzerinden RunTime güncellmeeleri yayınlamış. Bunu muhtelen VS Basic 2015 ile daha iyi uyumlu olabilmek için yapıyorlar.

    Microsoft is now delivering runtime updates for Windows 10 Mobile as app updates.

    http://wmpoweruser.com/microsoft-is-now-delivering-runtime-updates-for-windows-10-mobile-as-app-updates/




  • Hocam portlama aracı ne zaman yayınlanacak ve yayınlandıktan sonra ne zaman uygulamalar gelmeye başlar sizce? @Windows10

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunun için, windows 10 mobile'ın çıkması gerekiyor. tahminim, ilk uygulamaları w10m'un çıkışı ile görürüz. ekim gibi çıkacak diye bekliyorum w10m'yi.

    w10m çıktıktan, 3 ay içinde bununla ilgili sistem oturmuş olur. hem olmayan uygulmalar portlanır, hem de portlanan uygulamaların sorunsuz çalışmasını sağlarlar umarım.

    wmpoweruser'daki son habere göre, kodları modifiye etmeden çalıştırabilecek. bu doğrultuda bi iş ilanı vermişler.

    herneyse, 2016'dan önce kesin olarak göreceğimizi umuyorum.

    eğer bu haber doğru çıkarsa, bi şekilde android uygulamaları sideloading yöntemiyle, manuel olarak yükleyebiliyor olacağız.

    Our Astoria team is delivering a set of new experiences for consumers and developers with the potential to make a huge difference for the Windows platform. The Astoria bridge enables Android developers to publish their unchanged binary to run as they are on the Windows mobile platform. This is a first for our Windows platform received enthusiastically by the Android community.

    Our Astoria team is adopting the leading edge streaming analysis to our data driven engineering. We have the opportunity to put in place from the very beginning the best of what big data has to offer. The results so far are astonishing.

    Our team is smart, fast moving, risk-inclined, and relish the challenging task before use. We use the best tools available from both the OSS community and Microsoft and follow modern development methodologies. We operate like a well-funded startup inside Microsoft, coding our way through any barriers.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows 11 -- 27 Temmuz 2015; 2:11:00 >




  • Microsoft aslında mobil bölümün Windows'unu yazmaya çalıştı ilk başta. Ondan dolayı lisans ücreti vs. alıyordu. Windows Mobile döneminde bu iş güzel ilerliyordu. Mobildeki görünüm masaüstündeki görünüme oldukça benziyordu(başlat menüsü, sağ üstteki kapatma tuşu, hatta çıkan bildirimler bile masaüstündeki çarpı işareti olan baloncuklar olarak çıkıyordu). Masaüstünde olduğu gibi üretici o cihaza ya launcher ya da tema ile kendi havasını katabiliyordu.

    WP7 çıktı ve bu durum değişti. O mobil dünyanın Windows'u gitti, yerine tamamen kapalı, ana ekrana arkaplan bile konulamayan, başlat menüsüz, dosya yöneticisi olmayan, Windows ile alakası sadece isminde olan bir sistem geldi. Üreticinin değiştirebildiği tek şey zil sesi ve kilit ekranı olunca tabi ki sisteme olan ilgi aşırı bir şekilde düştü.

    WP7'den sonra Microsoft'u bırakan üreticilere hak vermemek elde değil. Microsoft WM6.0 üzerinden gitseydi belki de bugün bambaşka bir mobil sistem karşımızda olabilirdi.

    Windows Phone dünyasının yeni YouTube istemcisi: Perfect Tube
    Resim bir Windows Mobile 6.5 "temasına" ait




  • YouTube ve diger onemli Google uygulamalari yine gelmeyecek.

    Koskoca buyuk sirketlerin android ve ios icin yazdigi uygulamalari yine rahat bir sekilde wp icin de derleyebilirlerdi. Bu nedenle sosyal medya uygulamalarini yine beklemeyin.

    Gercekten is yapan uygulamalarin wp ye gelmesi icin windows phonelarin kayda deger bir satis rakamina ihtiyac var. Bu olmadikca agziyla kus tutsa wpden birsey olmaz.

    Windows Mobil ile birlikte ancak androidde cop olarak adlandirilan kisilerin yaptigi programlar markete girer. Onlarda zaten ise yaramiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kule_genclik

    hala istemci falan diyor su telefona artik gercek youtube yazsinlar ilk baslarda sacma sapan basinca youtube explorerdan acan uygulamalar bile vardi

    Evet çünkü google microsoftun yaptığı uygulamayı saçma sapan bi sebeple dava edip mağazadan kaldırtmıştı. MS de uygulamayı o şekle çevirmek zorunda kaldı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer apk'yı portalayıp xap elde edilebiliyorsa yada az zahmetle portlanabiliyorsa isterse geliştirici uygulamayı mağazaya yüklemesin, Visual Studio ile portlayıp kafamıza göre kullanabiliriz.
    Android (linux) ve Android uygulama paketleri (java) tamamen açık kaynak kodlu olduğu için herhangi bir yasal engel yok.
    Hatta belki birisi portladığı uygulamalarla Android store adında bir mağaza bile açabilir.
    Ancak, ios tarafında bu pek mümkün değil, bu işi uygulama geliştiricinin yapması gerek belki kendimiz portlayıp kendimiz kullanabiliriz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • evet bende böyle olacağını düşünüyorum. eğer geliştirici kendisi bunu yapmazsa bile, bizim portlayıp bunu sideloading yöntemi ile telefona yükleyebilmemiz olası. zaten şu an android ile ilgili bir framework içeriyor diye biliyorum w10m. bunu daha da geliştirmeliler.

    ios için dediğinizde de haklsınız. candy crush saga bunun bir örneği mesela.

    dediğinizden gerek olsa, microsoft android projesi olan astoria üzerine daha fazla düşüyor, ios'a göre.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Windows 11 -- 27 Temmuz 2015; 14:34:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Windows10

    evet bende böyle olacağını düşünüyorum. eğer geliştirici kendisi bunu yapmazsa bile, bizim portlayıp bunu sideloading yöntemi ile telefona yükleyebilmemiz olası. zaten şu an android ile ilgili bir framework içeriyor diye biliyorum w10m. bunu daha da geliştirmeliler.

    ios için dediğinizde de haklsınız. candy crush saga bunun bir örneği mesela.

    dediğinizden gerek olsa, microsoft android projesi olan astoria üzerine daha fazla düşüyor, ios'a göre.

    Birisi, Mağazada olmayan Android uygulamalarını portlayıp bunları bir mağaza uygulamasında toplarsa zengin olur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim hem windowsdan hemde MS den ümidim kesildi. Son yıllarda her sektörde işi batırdı. Telefon konsol masüstü yazılım vss.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.