Şimdi Ara

Sapphire R9 390 NITRO izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
1.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar önce yanlış açtığım bu başlığı şimdi daha yararlı hale getireyim dedim. Sapphire r9 390 Nitro alalı 3 hafta oldu heralde, izlenimlerimi burdan paylaşayım.

    Önce kutu içeriğini söyleyeyim, bir adet HDMI bağlantı kablosu ve yükleme CD'si ile geliyor. 2 x 8 pin güç bağlantısı istiyor, baya büyük bir kart boyut olarak 30 cm küsür, benim Z3 kasaya rahat sığdı tabi PCI slot eğilmesin diye de kasa desteğini de monte ettim. Burda Z3 kasayı da önereyim hem çook ucuz hem geniş ekran kartları rahat sığıyor(üstelik destek aparatı da var belirttiğim gibi.) hem de harika bir airflow'a sahip (4 fanla kendisi gelmişti 5.yi de ben ekledim istenirse ekran kartı destek aparatına bir fan daha da eklenebiliyor.) (Bu arada PCpartpicker'da Hyper Evo 212 sığmaz denmiş ama düzeltme attım oraya da benim soğutucum evo 212 gayet net sığıyor.)

    Şimdilik oynadığım oyunlar, GTA 4, BF3 ve BF4, Call of Duty Advanced Warfare hariç hepsi, Attila Total War, Shadow of Mordor, Metro Redux ve NFS Rivals. Gerisi bu kadar yazmaya bile değmez oyunlardı (FEAR 3 filan gibi). 2006'dan beri rezalet bir laptopla takıldığım için oyunlarla arayı sırayla kapatmaya çalışıyorum. Mesela GTA 5 elimde hazır ama önce GTA 4 bitmeden başlamıyorum :D Mesela Assassin's Creed serisinde daha Brotherhood'dayım, Unity'ye gelene kadar heralde 2 aydan fazla var..

    VSync açık takılıyorum, fps 2000'e çıksa nolacak ekran gösteremedikten ayrıca insan gözü seçemedikten sonra.. O yüzden max fps 60 oluyor zaten. Şimdilik oynadığım oyunlarda ultra ayarlarda 60 fps göremediğim tek oyun Total War: Attila oldu. 45-55 fps arası değişim gösterdi. Oyunlar inmeye devam ettikçe ve ben oynadıkça bu başlığı geliştirmeye devam edeceğim. Video çekecek olursam VSync kapatır gösteririm max'ı arkadaşlar, kayıt altında bi de 20-30 fps kaybediliyormuş yeterince AMD düşmanı var üstümüze binerler :D

    Böyle deyince sakın AMD fanboy filan sanmayın beni, çok param var da 980 TI almadım değil heralde gözümü kırpmaz alırdım, bütçeme uygunlardan en iyisini seçerek aldığım bir şey bu benim.

    Sıcaklık deneyimimi paylaşırsam, SpeedFan, RealTemp ve GPU-Z ile izliyorum oyun oynarken ve en az 6-7 saat oynuyorum. Şu ana dek maximum 70 oldu ve orda kalmadı asla, max temp kısmında mesela 4 saat önce bi ara 70 olmuş onu gösteriyor programlar. Genelde 55-60 arası seyrediyor bence gayet iyi. (Unigine Heaven sırasında 70-77 arası değişti sıcaklık onu belirteyim resimlerde ekli. Fan max %50de çalışıyordu tabi.)

    Şimdilik önemli konu ve merak edilen konu: driver. Şu an catalyst 15.7 ben şimdiye dek bir sorun filan yaşamadım yok uyumsuzluk şu bu ama tabi hala en son oyunlara geçmiş de değilim..

    Ses durumuna gelecek olursak, fan cızırtıya benzer ses veriyor hızlandığında, kesinlikle yüksek değil, hani duyuyor musunuz evet ama sivrisinek sesine benzer azcık daha düşük diyebilirim.

    Sapphire 390'da tek sevmediğim şeyi farkettim hiç ışıklandırma yok dümdüz benim cam panel boşuna cam. İnsan yanına bi sapphire ya da nitro filan yazar ışık ver arkadaş. Bana getirtmişken gigabyte windforce filan getirtseydim dedirtiyor.

    Bir sevmediğim şey daha var, backplate yok sıcaklıklar belki daha da iyi olurdu backplate olsaydı.

    Neyse dediğim gibi düzgün oyunlarla ve bazı benchmark testlerle başlığı geliştireceğim şimdilik bu kadar

    EDIT: GPU-Z görüntü, Unigine Valley ve Heaven Benchmarklar eklendi. Benchmark sonrası ortalama sıcaklık GPU-Z ile eklendi.


     Sapphire R9 390 NITRO izlenimlerim
     Sapphire R9 390 NITRO izlenimlerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturkyn -- 22 Temmuz 2015; 16:00:24 >







  • Hayırlı olsun ss at bol bol 29 temmuzdan sonra sonucları bekliyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amdfx41 -- 21 Temmuz 2015; 20:34:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu MSI r9 390 alındı konusuna cevap olacakken yanlışlıkla yeni konu oldu moderatör bi arkadaş kusuruma bakmayın uçurun lütfen konuyu teşekkür ederim.

    EDIT: E madem açmışım konuyu benim kartın konusuna çevireyim daha yararlı olsun forum için dedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sturkyn -- 22 Temmuz 2015; 14:39:52 >
  • okadar para veriyosun led olsun ister insan fakat çokta önemli degıl, hayırlı olsun
  • sturkyn S kullanıcısına yanıt
    Başlığı "silinebilir" olarak değiştirebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ryder_

    okadar para veriyosun led olsun ister insan fakat çokta önemli degıl, hayırlı olsun

    Aynen teşekkür ederim, camlı panel diye üzüldüm biraz ama tabi çok da önemi yok güzelce geçiniyoruz :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hulux

    Başlığı "silinebilir" olarak değiştirebilirsiniz.

    Daha iyisine karar verdim Sapphire başlığına çevirdim :D
  • sturkyn S kullanıcısına yanıt
    Kaç fps alıyorsun ne kadar güç kaynagı gerekli o karta
  • sturkyn S kullanıcısına yanıt
    Video çekerken 5 bilemedin en fazla 10 Fps kayıp olur birkaç video çekebilirsin yada ss atabilirsin birkaç benchmark koyabilirsin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qaanx

    Video çekerken 5 bilemedin en fazla 10 Fps kayıp olur birkaç video çekebilirsin yada ss atabilirsin birkaç benchmark koyabilirsin

    Hepsini yapacağım oyundan başımı kaldırmakta biraz tembelim bu ara sadece zamanla gelecek merak etmeyin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheAmphitrite

    Kaç fps alıyorsun ne kadar güç kaynagı gerekli o karta

    Sapphire sitesinde 750 watt önermiş bende imzamda belirttiğim gibi 750 bronze 80+ kullanıyorum zaten bununla gayet net. Belki gold ya da silver bir 600-650 kaldırabilir diye düşünüyorum ama 2 x 8 pin bağlantıya dikkat.
  • Ledi olsaydı bende alırdım .d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Unigine Benchmarklar ana konuya eklenmiştir.
  • o 2 tane 8 pini trafoya bağlasaydın güç kaynağı vermez onun istediği hayvan gibi gücü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 22 Temmuz 2015; 17:50:25 >
  • Metro 2033 redux 60 fps net herşey ultra. Advanced Warfare ultra 8x msaa 30 fps. GTA 5 Herşey maksimum ayarlarda 25-30 FPS gayet de akıcı. Ancak sıcaklık 77 dereceyi buluyor bu sefer ( yeni rekor) Witcher 3 yakında..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sturkyn

    Metro 2033 redux 60 fps net herşey ultra. Advanced Warfare ultra 8x msaa 30 fps. GTA 5 Herşey maksimum ayarlarda 25-30 FPS gayet de akıcı. Ancak sıcaklık 77 dereceyi buluyor bu sefer ( yeni rekor) Witcher 3 yakında..


    bence ısı değerleri kasa soğutmasıylada alakalı

    gta5 de grass quality ve msaa kadar fps yiyen başka bi özellik yok msaa açıncaya kadar VSR ile 2k da yada 4k da oynasan o kadar çok fps düşmüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gıllıadyatör -- 18 Ağustos 2015; 2:16:43 >
  • Şu an Black Ops III - Beta oynamaya başladım. Filmic SMAA x1 ile 60 fps net. Filmic SMAAx2 seçince 37-38 fps.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.