Şimdi Ara

Bugün bir fransız ile tanıştım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet sevgili arkadaşlar! Bugün bir fransız ile tanıştım. Bu arkadaş klasik fransız özelliklerini taşıyan gayet ilginç bir şeydi. Önce dış görünüşten başlayalım: Bu nesne dışarıdan gayet estetik görünmekteydi. Ancak görünen o güzellik sadece ağız makyajlarla ve gereksiz bir sürü eşantiyonla birleştirilmiş çirkin ve makyaj güzeli çirkindi. Ama kendine has o kibirli duruşu sanki o şeyde bir nane varmış gibi bir izlenim bırakıyordu çevreye..hatta bırakmıyor resmen dağıtıyordu bu izlenimi, herkese ulaşşın da herkese bir güzel acı acı yerleştireyim diye.
    sonra sesini duyarsınız: bu ses cılız ve kendine olan güveni hep abartılı olan bir şeyin titrek ve uzaktan gelen bir yankıyı andırıyordu. Bu her yerde gördüğünüz klasik bir işe yaramayan eşyaları satmaya mecbur olan kişinin kendi yaptığı işe ihanet edercesine olan çığlıkları gibiydi. Varım derken bile olum gidin ya der gibi bir ses duyduğunuzu hayal edin...işte karşınızda bir fransız!!!
    Sonra elbisesini çıkardı ve iç tarafını görmeye başladınız. Hani sırf fransız malıyım ben diyen ancak hiçbir şekilde kalite sunmayı vaat etmeyen bir uyumsuz nesne grubu düşünün. Misal güneşlik diye aldığı o nesne artık kaç tane dünya savaşı gördüyse sanki kendini bugüne getirdiğine kendisi bile şaşar halde kopuk eğri büğrü karşınızda duruyor. Eldivenleri derimsi ama bir iki dokununca rengi uçmuş gitmiş bir malzemeden. heryeri kalitesiz ve iyi düşünülmemiş bu nesne bir araba arkadaşlar! Adı ise pejo hatta peco.

    Bu benzetmeleri karşılayan malzemeleri bulmakta zorluk çekmeyeceğinize eminim. Bu çirkin, müsrif fransız, yemek yerken çatalın üç iğnesinden birini kullanarak yemek yer, yani masrafsızım yavrum ben imajını her şartta vermek üzere programlanmıştır. Ancak bu iğrenç yaratık bu var sandığı özelliklerini hissedebilmek için avuçla parayı bakımına yatırır. Sanki ekonomiktir, ama aslında bir hayli müsriftir de.

    Şimdi sorarım size bir dizel araca partikül filtresi koyan adama kaç araba sövmek lazım? Şehir içinde kullanılınca 10.000 km bile doldurulup binlerce lira masraf edilebilirmiş! Lan malın önde gidenleri! Adam senin arabanı nasıl kullanacağını sana mı soracak? Düdük fransız! Sanane ulan, ister dağa giderim ister para karşılığı tem de çalıştırırım. Öperler o filtreyi de...Şimdi bu filtreyi değiştirince sorunlar azalmıyor! nasıl kullanacağız bu arabayı? İlle de uzun yola çıkacağız he mi? Peki bu aracı satanlar kullanıcıyı bunlarla bilgilendiriyorlar mı? Yok! Neden? Narin arabaymış? Olum araba lan bu araba..ne narini? yok ara sıra uzun yol yapacak mışım? Ee yaptık olmuyor? O zaman değiştirmemiz lazım abi? Ne kadar 2.000 TL abi.. onun ucu kıvrık mı? Niye sordun abi? hiç...

    şimdi bu arabayı satacağım ve gidip benzinli turbosuz, egr siz ve dpf siz bir araç alacağım. ve her girişimde forumlara peco ya ve alanların akıllarına söveceğim. Ama önce satayım sonra bilgilendireyim. Umarım az da olsa peco ya bir zararım dokunur.

    hoşçakalın fransızlar tarafından dolandırılmış diğer vatandaşlarım







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.