Şimdi Ara

ADBLUE urea p20E8 arızası

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
1.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar adBlue arızası var ne yapmalıyım (P20E8) obdII soketi taktım P20E8 arızası verdi UREA ışığıda yanıyor. Biraz araştırma yaptım depoya 17000 tl dediler bu dönemde o kadar para nasıl verelim , yok mu bunun çaresi acaba tamiri falan olmaz mı? Araç beyninden siliyorlarmış ama ECU araç beyninede mudahale edilsin istemyorum ne olur ne olmaz var mı tavsyesi olan . Teşekkur ederim




  • Servisle kronik olduğunu konuşun hatta merkezi arayın sanırım %50 gibi indirim yapıyorlar forumdan hatırladığım kadarıyla.
  • Söyledim ama maalesef garanti dışı gibi şeyler söylediler. Tamiri olsa yaptıracağım ama sadece depoya 17000 verilmez, sanki şanzuöan indiriyorlar

  • Ecu'den iptal ediyorlar diye biliyorum yaklasık 2k tutuyormuş. AD blue doldurmanıza da gerek kalmıyor. TR şartlarında zaten PSA araçları en az emisyon üreten araçlar. Egzoz muayenesinde de sorun olmuyormuş. Artaştırıp yaptırabilirsiniz.

  • ECU dan iptale karşıyım aslında arabanın beynine mudahaleyi en son çare görüyorum satarkende söylemk gerekir, biraz araştırma yaptım Eskişehir de bir firma Psa grubunun arızasını çözüyormuş beyne mudahale etmeden sistemin çalışmasında da sıkıntı olmuyormuş yani sisten nırmal çalışmasına devam edşyor arıza tamiri oluyormuş bi oraya gideceğim 2000 tl dediler Ecudan beyinde iptal edene kadar sistem nırmal çalışsın isterim oraya bir götüreceğim bakalım

  • [SORUN ÇÖZÜLDÜ] arkadaşlar depoya 17000 istediler, açıkcası moor indirseler o parayı veriridim ama bir depoya da o parayı vermek içimden gelmedi, ECU ya yazılım attır dediler onuda pek sıcak bulmadım açıkcası satarken sıkıntı çıkmasın diye sonuçta söylemzsem ayıplı mal satmış olurum düşüncesiyle araştırmaya devam ettim sonrasında Eskişehirde bir usta buldum bu şite uzman adam sistemi söktü, deponün üstündeki karrta sıkıntı oluyormuş gerekeni yaptı saolsun uygun fiyata bu beledan kurtuldum, umarım sizde depoya o kadar parar vermeden işinizi çözersiniz.

  • Ne kadara yaptılar acaba? Sadece kart mı degişti? Bende de bir yanıp bir sönüyor. 

  • Kartta arıza vardı onu tamir ettiler normal çalışması sağlandı 2000tl verdim sistem normal 17000 depoya vermektense helal olsun

  • MoNstRuM kullanıcısına yanıt

    Siz yinede bşraz adblue ekleyin belki sorun odur

  • Leprom L kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler cevap için
    Dün 5lt ekledim ama henüz sönen bir uyarı yok. İlginç olan arabanın çekişi aynı hissedilir birsey yok
  • MoNstRuM kullanıcısına yanıt

    Arabanım motoru ile herhangi bir ilişkisi yok aslında sadece egsozda, çekişte bir sıkınyı yaratmıyor, benim araba daha önce ilaz vermişti 11 lt ekledim dğzelmişti sıkıntı az adblue imiş, 1 sene sonra yine ikaz aldım 10ltlik adblue aldım yine düzelir diye ama düzelmedi enson usta düzeltti isterseniz bşr arayın sştesi buydu http://www.selcarotomotiv.com/

  • Merhaba,


    Bir hafta kadar önce benim aracımda da UREA hatası oluştu. Aracım 2016 model Peugeot 3008 (65.000km). UREA hatası ile birlikte motor arızası da verdi. Bunun gibi forumlardan aldığım bilgiler doğrultusunda ciddi bir problem olabileceğini düşünerek sürekli bakım yaptırdığım MEPA yetkili servisten randevu aldım. Dün aracım servis tarafından incelendi ve adblue deposunun arızalı olduğu tespit edildi. Yetkili servis bakımlı araçlarda aracın durumuna göre değişim ücretinin bir bölümünün Peugeot tarafından karşılanabildiği, benim aracımın düşük kilometreli olması ve düzenli şekilde MEPA 'da bakım yapılması sebebiyle inisiyatif kullanıp ücret almayacaklarını söylediler. Sadece eklenen adblue sıvısının ücretini ödedim.


    Depo Fransa'dan geleceği için bir süre bekleyeceğim. Bu sürede eğer km uyarısı verirse servise gidip resetleme yapılması gerektiği söylendi. MEPA servis daha önce de herhangi bir talebim olmamasına rağmen üretim hatası sebebiyle triger kayışını ücretsiz değiştirmişti.


    Peugeot hakkında genelde kötü yorumlar yapılıyor ama benim deneyimim şu ana kadar oldukça iyi. Umarım bundan sonra da böyle devam eder.


    Deneyim paylaşan herkese teşekkürler.





  • Cihan Gür C kullanıcısına yanıt

    2 çeşit adblue deposu mevcut. 2022 ye kadar üretimi yapılanların hepsi fabrikasyon hatalı depolardır. 2023 te güncellenmiş versiyonu çıktı ve mevcut hatanın giderildiği bilgisi verildi. Sizin yerinizde olsam değişen deponun güncel mi eski mi olduğunu servisten sorgulatırım. aksi takdirde ortalama 15.000 km sonra aynı arızayı alacaksınız ve bu sefer ilk sefer gibi nazik ve bonkör olmuyorlar.


    Ben bu seneye kadar toplamda 3 kez adblue deposunu servisten değiştirttim. Yani arabanım üzerinde 4. depo takılı :)


    1. yi garantiden
    2. yi Fransa ile yazışarak çözdüm (müşteri memnuniyeti dediler)
    3. yi servis kısmı üstelenme ile %33 siz %67 biz yaparız diyerek almak istediler kabul etmedim ve fransa ya yine yazdım. tamamı ücretsiz tekrar değişti.



    Triger seti geri çağırma kapsamında. Bir çok citroen ve pego sahibi yağ içinde parçalanan triger parçalarının yağ filtresini ve pompasını tıkayarak motoru kırdığı bilgisini paylaştı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janavar® -- 22 Haziran 2023; 11:52:10 >




  • janavar® J kullanıcısına yanıt

    Hocam triger seti sorunu hangi araclarda var.

  • xkanax X kullanıcısına yanıt

    2022 öncesi citroen araçlarda olması lazım, peugeot lar da var mı emin değilim. Aşağıdaki linklerden aracınız bu kapsamda mı öğrenebilirsiniz.




    www.peugeot.com.tr
    GÖNÜLLÜ GERİ ÇAĞIRMA KAMPANYA KONTROL | PEUGEOT Türkiye
    https://www.peugeot.com.tr/tools/gonullu-geri-cagirma.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janavar® -- 21 Temmuz 2023; 11:10:54 >




  • Arkadaşlar soranlar oluyor hangi ustaya yaptırdın diye özel mesaj geliyor ama açamıyoru sms onayından dılayı onay verdim ama anlamadım açamuyorum ustanın adın Zeynel usta Eskişehir de selcar otomotiv selcarotomotiv.com sitesi
    https://www.youtube.com/watch?v=PlG8qcM6Z4g&feature=youtu.be youtube kanalı umarım yardımcı olmuşumdur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.