Şimdi Ara

Analiz : Windows bölümü Microsoft'un önünü kesiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Analiz : Windows bölümü Microsoft'un önünü kesiyor


     

    Microsoft tarihinde hiç olmadığı kadar büyük bir titizlikle Windows 10 işletim sistemi için hazırlanıyor ve firmanın yeni platformdan beklentisi çok büyük. Pazarlama kampanyaları için on milyonlarca dolarlık reklam bütçesi ayıran Microsoft bununla birlikte uzmanları pek de memnun edebilmiş değil. 




    Pek çok analiz firması Windows 10 ile PC pazarında bir yükseliş trendi beklemiyor. Aynı şekilde Windows 8 ile birlikte de benzer analizler gündeme gelmişti. Goldman Sachs ise Windows bölümünün firmaya ayak bağı olduğu düşüncesinde. 




    Goldman Sachs son analizinde Microsoft için daha önce belirlediği Satış seviyesindeki notunu değiştirmedi. Satış notu genelde hantal yapıya dönüşen ve büyük problemler ufukta görünen firmalar için kullanılıyor. 




    Goldman Sachs, Microsoft'un yavaşlama eğiliminde olduğunu ve Windows bölümünün bu eğilimde en büyük paya sahip olduğunu belirtiyor. Windows bölümü Microsoft'un büyümesinin önündeki engellerden birisi. 




    Analize göre Windows tarafında göze çarpan 3 sorun var. Bunlardan ilki kurumların Windows 10 platformuna geçişte isteksiz olması. Bu da Microsoft'un gelir getirecek anlaşmalar yapmasının önüne geçiyor. 




    İkinci sorun ise Windows Server 2003 sürümüne desteğin kesilecek olması sonrasında beklentilerin aksine bu gelişmenin kurumların yükseltme kararları almasına etki etmeyecek olması. Zira Server 2003 çok popüler bir sürüm değildi ve etkisi de sınırlı kalacak. 




    Üçüncü sorun ise kurumların lisans anlaşmalarını yenilemeye yanaşmaması. Microsoft'un yazılım ve destek hizmetlerini bir araya getirdiği bu lisans anlaşmaları yeteri kadar ilgi görmüyor. 




    Bunun haricinde kurumsal alanda başarılı bir ivme yakalayan Office 365 platformunun ortaklık sözleşmelerinin değerini yükseltemediği de analizlerde yer veriliyor. 




    Bu faktörler daralan PC pazarı ile birleştirildiğinde kısa vadede Microsoft için iç açıcı bir tablo oluşmadığı belirtiliyor. Bu bakımdan Microsoft'un yılın ikinci çeyreğine ait mali tablolarında da beklentiler biraz daha düşürüldü. 

     

     








  • yıllardır öldüremediler şu pc ve windows pazarını da. her sene baştan öluyor

  • Windows 98'le başlayan ve windows XP ile perçinlenen işletim sistemi trendi geçen seneler içerisinde belirli bir olgunluga ulaştı, konu bu..

  • Ben ek programlar ve tweak'ler ile windows 8.1'i windows 7 haline getirdim kullanıyorum. Windows 10'u da muhtemelen ya bu şekilde kullanırım ya hiç kullanmam.

  • Goldman Sachs Mı? Hani şu ünlü mortgage krizinin en büyük sebeplerinden biri olan? krizi fırsat bilip, mutlulukla milyonlarca insanı evsiz bırakan ve küresel bazda bir krizi tetikleyen ve buradan sağladığı milyonları üst düzey yöneticilerine pay edip, milyonlarca fakirin el konulan evleri sayesinde yöneticilerine lüks hayat sağlayan bankalardan biri olan Goldman Sachs mı?
    Bu bankayı ve verdiği kredi notları vb yi halen takan var mı?
    Ne de olsa 2008 yılında kriz çıkmaz diyen bir kurum

  • Mac OS her sürümünde ne kadar büyük etki yaratıyor, kim tartışıyor veya kim Apple'ı Mac OS veya iOS yazılımlarının gücüyle değerlendiriyor, Hiç kimse! Microsoft ne kadar muhteşem bir yazılım geliştirse geliştirsin bunun donanımlarla desteklenmesi lazım.
    Yazılımlar donanımlarla, Donanımlar yazılımlarla desteklenmedikçe dramatik gelişmeler görmek mümkün değil.
    En basit örnek Lumia telefonlardır. Muhteşem telefonlar, berbat bir yazılım.

  • Bi bitmedin ekrem71 sana kızdıkları kadar varsın

  • ekreme demişler ki şurda bir adam microsofta sövüyor. ekrem demiş ki hemen gidip elini öpeyim.

  • ekrem71 windows'u bitirdin tebrikler :D

  • Microsoft batmış da haberimiz yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ha gayret ekrem, biraz daha çabalarsan bitiyo MS
  • ekrem için sorun microsoft değil, sorun herhangi bir pazarda Apple a rakip olması. Apple a rakip olan her firma bir gün ekremin olumsuz haberlerini tadacaktır.

  • Windows ayak bağı oluyor ne arkadaş, Microsoft'un %80'i Windows zaten.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerli1965

    Bi bitmedin ekrem71 sana kızdıkları kadar varsın

    Adam Apple ın paralı editörü açık ve net..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dalga geçmeyin arkadaşlar.ekrem71 özürlü galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aslında muazzam bir işletim sistemi Windows 10 lakin tutorial lazım PC açılmadan. Çok güzel özellikler var ama insanlar fark etmiyorlar, saklanmış gibiler. Windows 8 ve üstü kullananlara OneDrive nedir diye sorsak çoğunluk muhtemelen cevap bile veremez, en basit örnek.

  • Windowsda 10 da keylogger varmış bu yüzden pek yanaşmamak gerekir. Herturlu bilgiyi fişliyorlar şimdide başınıza keylogger çıktı.

    Win7 uzun yıllar iş görecektir. Zaten windows 10 nun bedava olmasına kıllanmıştım. Niyet ortaya çıktı.

    Android desen o windowstanda beter , galiba en iyisi apple oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BE73ABCD2 -- 15 Temmuz 2015; 21:40:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu bir gerçek yeni yapı ve sistemlere geçmek eskiden zorunluydu ve dayatmacı bir yapı vardı şuanda ise dayatmacı ve yaptırımcı bir durum söz konusu değil. eskiden Windows 98 döneminin sonlarında hiç bir uygulama destek vermiyordu ve tamamen desteği kestiği için herkes eli mahkum xp' ye geçti ve aynı zamanda bilgisayarların yenilenmesi de zorunluluk kazandıydı. şuanda ise bu tarz bir zorunluluk söz konusu değil Windows 7 için olan her yazılım ve uygulama Windows 10 ortamında çalışıyor kaynak gereksinimleri aynı zaten. Windows 10 ortamına uyarlanan her şey aynı şekilde 7 ortamında çalışıyor. donanım gereksinimi neredeyse uzun zamandır hep aynı Windows 7 döneminden bu yana gidip özel işlemci ana kart zorunluluğu söz konusu değil ekran kart ve ram sıkıntısı da olmadığı için kısır döngüye kendi elleri ile düştü firmalar. bu nokta da ne Microsoft donanımcıları ne de donanımcılar microsoft' u suçlayamaz. donanımcı eğer sadece Windows 10 zorunluluğu taşıyan donanım üretseydi yeni donanım alan zorunlu Windows 10 almak zorunluydu Windows 10 alan illaki yeni donanım şartı getirse idi donanım piyasası canlanacak tı. ama görünen o ki herkes halinden memnun. ddr4 bile şuan için anlam ifade etmiyor eğer ddr3 gibi anlam ifade etseydi tozu dumana katmıştı. ddr3 mimarisinde de 2800 mhz bellek var ddr4 mimarisinde de en fazla 3000 mhz ram var sadece yapı itibari ile çok büyük bir katkı söz konusu değil şuan için.





  • yeni yine bir ekrem71 abi haberi.
    nedense sadece MICROSOFT la ilgili yapılan KÖTÜ analizler haber yapılıyor,Windows MS in önünü kesiyormuş,inanak mı?

    Havuz medyası bir analiz şirketinin yaptığı saçma sapan SİPARİŞ bir analiz.Samsung ve Apple Microsoft un önünü kesmeye çalışıyor.Bunlar hep paralel.
  • Burada niye + - sistemi yok ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.